Θλιβερή η ΑΕΚ στην Πάτρα, ομάδα «σκορποχώρι» έχασε (84-68) εύκολα από τον Απόλλωνα!

Θλιβερή η ΑΕΚ στην Πάτρα, ομάδα «σκορποχώρι» έχασε (84-68) εύκολα από τον Απόλλωνα!
Photo Credits: INTIME

Τραγική εμφάνιση από το συνονθύλευμα του Δέδα, απαράδεκτη εικόνα της ΑΕΚ με χειρότερο όλων τον Παππά

Η ΑΕΚ με τραγική εμφάνιση ηττήθηκε με 84-68 από τον Απόλλωνα Πάτρας για την τρίτη αγωνιστική της Basket League.

Μια θλιβερή ΑΕΚ έχασε από τον Απόλλωνα με κάτω τα χέρια με 84-68 δείχνοντας τα τεράστια προβλήματα που έχει ως ομάδα. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος η εικόνα της ομάδας του Στέφανου Δέδα ήταν αποκαρδιωτική μετά το πρώτο δεκάλεπτο και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να φέρει αντίσταση στην ομάδα της Πάτρας. Η ΑΕΚ είχε όλη την εβδομάδα να ετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι και παρουσίασε αυτήν την πολύ κακή εικόνα. Οι απουσίες του Ανγκόλα και του Φλιώνη δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για την απαράδεκτη εμφάνιση που δείχνει ότι η ΑΕΚ έχει πολλή δουλειά ακόμα μέχρι να γίνει κανονική ομάδα. Ο Νίκος Παππάς ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της ομάδας, με συνεχείς τραβηγμένες προσπάθειες, λάθη και αδιαφορία στην άμυνα που χαλούσε τις προσπάθειες των συμπαικτών του.

Το ματς

Ο Στέφανος Δέδας παρέταξε τους Κολόμ, Παππά, Βαουλέτ, Γκρίφιν, Γέλοβατς ενώ ο κόουτς Βετούλας τους Κόουλμαν, Μπάρφιλντ, Ντέιβις, Τόμας, Τσαλμπούρη. Καλό ξεκίνημα για την ΑΕΚ που ξεκίνησε επιθετικά στην άμυνα και με τον Κολόμ να μοιράζει σωστά την μπάλα πήρε τα ηνία του αγώνα (5-10). Με σωστή στόχευση στην επίθεση της η Ένωση και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας προηγήθηκε με +6 (12-18). Η ΑΕΚ κυριάρχησε στα ριμπάουντ (4-14) στην πρώτη περίοδο και έτσι κάλυψε την αστοχία της στο τρίποντο (2/8) και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη (17-22) χάνοντας ευκαιρίες για μεγαλύτερη διαφορά.


Ο Δίπλαρος έδωσε ενέργεια στον Απόλλωνα που με ένα 5-0 σερί ισοφάρισε (22-22) με την ΑΕΚ να έχει προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας όταν βγαίνει ο Κολόμ εκτός παρκέ, ενώ έχει και την απουσία του Φλιώνη. Το σερί του Απόλλωνα συνεχίστηκε (12-2) με το σχήμα του Στέφανου Δέδα με Γκρίφιν, Χάμερ και Γέλοβατς να μην λειτουργεί για την Ένωση (29-24). Το απίστευτο μπλακ άουτ για την ΑΕΚ συνεχίστηκε, με την Ένωση να είχε πετύχει 2 πόντους σε 5 λεπτά και να έχει δεχτεί 15 με τον Απόλλωνα να βρίσκεται μπροστά με 8 (32-24). Η άμυνα της ΑΕΚ συνέχισε να είναι τρύπια με την ομάδα της Πάτρας να κάνει πάρτι και να προηγείται άνετα της ΑΕΚ (40-29), που δεν έβρισκε λύσεις. Το τραγικό δεκάλεπτο της ΑΕΚ τελείωσε με την ομάδα να βρίσκεται στο -11 κάνοντας μια αποκαρδιωτική εμφάνιση και δεχόμενη 29 πόντους έναντι 13 (46-35).


Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο κάνοντας μια προσπάθεια να μειώσει στο σκορ και να ξαναμπεί στο ματς με τον Γκρίφιν να σκοράρει σερί πόντους (49-43). Ο Δίπλαρος συνέχισε το προσωπικό του σόου με την ΑΕΚ να αδυνατεί να τον σταματήσει και να σκοράρει όπως θέλει (55-43). Με τον Ίαν Χάμερ να είναι επιδραστικός σε άμυνα και επίθεση η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει κάτω από τους 10 (62-55). Η Ένωση μάζεψε λίγο την διαφορά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου αλλά συνέχισε να είναι πολύ άστοχη (62-56).


Κακή τρανζίσιον άμυνα για την ΑΕΚ στις αρχές της τελευταίας περιόδου με τον Τσαλμπούρη να πετυχαίνει 4 πόντους και να φέρνει και πάλι την διαφορά στο +8 (66-58). Δύο σερί τρίποντα από τον Δίπλαροκαι τον Τσαλμπούρη εκτόξευσαν την διαφορά με την ΑΕΚ να καταρρέει άλλη μια φορά (76-58). Με τρίποντα του Κολόμ και Πετρόπουλου η Ένωση μείωσε την διαφορά αλλά το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί με την ΑΕΚ να γνωρίζει μια οδυνηρή ήττα.

Απόλλων –ΑΕΚ 84-68

Δεκάλεπτα: 17-22, 46-35, 62-56,84-68

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): Κόουλμαν 12, Μπάρφιλντ 2, Τσιακμάς 3, Τσαλμπούρης 15, Διαμαντάκος 2, Ζούμπος 7, Δίπλαρος 22, Μολφέτας, Κογιόνης, Μακ Λάφιν, Ντέιβις 13, Τόμας 7.

ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 10, Σαξιώνης, Μπόγρης, Πετρόπουλος 3, Φιλιππάκος, Γέλοβατς 7, Παππάς 17, Γκρίφιν 10, Καρλής, Μαυροειδής, Βαουλέτ 12, Χάμερ 9.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X