Αλλο ένα «δώρο» στο... τηγάνι του Φαλήρου

Αλλο ένα «δώρο» στο... τηγάνι του Φαλήρου
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη νέα αβάντα που γίνεται για χάρη του Ολυμπιακού με το συντελεστή δόμησης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η σημερινή είδηση για την πρωτοβουλία της κας Παναγιώτας Νόνης Δούνια, η οποία -ω τι σύμπτωση Θεέ μου- πολιτεύεται στον Πειραιά, να εντάξει σε μία ακόμα τροπολογία, ένα επιπλέον χατίρι τον Ολυμπιακό για το «Γ. Καραϊσκάκης».

Επειδή πολλά έχουμε ακούσει για τα χρήματα που έχουν δοθεί για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από το Κράτος, θα τα βάλω λίγο κάτω για να δούμε τι έχει πάρει η ΑΕΚ και τι ο Ολυμπιακός.

Πάμε λοιπόν από την αρχή: Το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν μέσα στο φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων και ο Κόκκαλης με τις πλάτες της τότε κυβέρνησης όχι μόνο το πέταξε έξω, αλλά έβαλε στη θέση του το «Γ. Καραϊσκάκης». Με τις πλάτες της Κυβέρνησης ένα γήπεδο που άνηκε στην ΕΟΕ και το χρησιμοποιούσε και ο Εθνικός το έκανε με στιλ νταβατζή αποκλειστικά δικό τους.

Το έφτιαξαν με fast track διαδικασίες (ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που βρήκε μπροστά της η ΑΕΚ), αφού έδωσαν προηγουμένως την κατασκευή του στην «Καραϊσκάκης ΑΕ». Μία εταιρεία που άνηκε 50-50 στον Κόκκαλη και στον Λαυρεντιάδη. Μας λένε ότι δεν χτίστηκε με λεφτά του Δημοσίου, αλλά με δάνεια. Δάνεια τα οποία όμως δεν εξοφλούνται!


Ποιος χρωστάει λοιπόν τα δάνεια; Η «Καραϊσκάκης ΑΕ». Η οποία πληρώθηκε για να κατασκευάσει το έργο! Δηλαδή από τη μία τσέπη έβγαιναν και στην άλλη έμπαιναν! Πόσα οφείλει λοιπόν η εταιρεία; Περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ! Στην Alpha Bank οφείλονται 13 εκατομμύρια ευρώ, στην Εθνική Τράπεζα και στην Eurobank από 10 εκατομμύρια, στην Πειραιώς 4 εκατομμύρια και στην Attica 3 εκατομμύρια συν τις προσαυξήσεις.

Κανένας δεν ξέρει ποιος έχει το 50%

Ο Κόκκαλης ισχυρίζεται ότι το έχει πουλήσει το 50% της «Καραϊσκάκης ΑΕ» στον Μαρινάκη. Ο Μαρινάκης υποστηρίζει ότι έδωσε στον Κόκκαλη τα λεφτά που αντιστοιχούσαν στο μισό γήπεδο, αλλά η μεταβίβαση δεν ολοκληρώθηκε, οπότε δεν μπορούσε να αναλάβει και την εξόφληση των δανείων. Μάλιστα το 2015 πρότεινε να αναλάβει η ποδοσφαιρική εταιρεία το πλειοψηφικό πακέτο, αλλά η διαδικασία σταμάτησε.

Εδώ και μήνες ακούγεται ότι θα ολοκληρωθεί η πώληση του πακέτου του «κόκκινου» πια δανείου σε ξένο fund, «κουρεμένο» για πάνω από 50%. Κανένας δεν έχει ακούσει το παραμικρό για τις εξελίξεις όμως. Και το χρέος «τρέχει» και κανένας δεν πληρώνει!


Χθες ο κ. Καπράλος αποκάλυψε ότι ο Ολυμπιακός δεν δίνει ΚΑΝΕΝΑ αντίτιμο για τη χρήση του οικοπέδου, όπου έχει το γήπεδο. Είπε επίσης ότι προβλεπόταν από το Ελληνικό Κράτος ότι μετά το 15ο χρόνο (δηλαδή από το 2019) θα παίρνει ένα ποσοστό των εισπράξεων του σταδίου για να το δίνει στην ΕΟΕ! Δηλαδή θα κάνει χρήση ο Ολυμπιακός και το… Κράτος θα πληρώνει την ΕΟΕ! Ωραίο ε; Φυσικά από το 2019 μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει φράγκο! Και ούτε πρόκειται φυσικά. Αλλά ας κάνουμε ένα ακόμα χατίρι στον Ολυμπιακό!

Τι έχει δοθεί στην ΑΕΚ

Αφήνουμε στην άκρη τον πόλεμο και τα χρόνια που χάθηκαν για την έναρξη των εργασιών στο ιδιόκτητο οικόπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα κάποιοι προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα στην ολοκλήρωση της «Αγιά – Σοφιάς». Πάμε να δούμε τι έχει πάρει η ΑΕΚ.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα της Υπογειοποίησης δεν αφορά μόνο το γήπεδο. Αφορά ολόκληρη την πόλη και την εύρυθμη λειτουργίας της. Όλο αυτό το έργο θα βοηθήσει να μη γίνεται της… εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα τις μέρες των αγώνων. Κάτι για το οποίο δεν ήθελαν να γίνει το γήπεδο την ώρα που όταν έχει ο Ολυμπιακός αγώνα, το διπλοπαρκάρισμα στο διαχωριστικό διάζωμα της ανόδου και της καθόδου στην Πειραιώς φτάνει τα τρία χιλιόμετρα! Τα χρήματα αυτά δεν έχουν δοθεί στην ΑΕΚ, αλλά στην εταιρεία που ανέλαβε το μειοδοτικό διαγωνισμό με ξεκάθαρες διαδικασίες. Που αναρτήθηκαν στη Διαύγεια.


Και για να τελειώνει και το παραμύθι με τα λεφτά του Κράτους. Η ΑΕΚ δεν πήρε χρήματα και τα στερήθηκαν σχολεία ή νοσοκομεία. Πήρε χρήματα που δόθηκαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αθλητικές δαπάνες από την Περιφέρεια Αττικής. Η πρώτη φορά που πήρε χρήματα ήταν τα 20 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια το 2019. Η δεύτερη ήταν τα χρήματα που δόθηκαν πρόσφατα και είναι γύρω στα 14 εκατ. ευρώ. Το σύνολο 34. Για κάντε τις συγκρίσεις. Σε ποσό και συμπεριφορές…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X