«Πόλεμος» ανάμεσα σε UEFA και FIFA για το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

«Πόλεμος» ανάμεσα σε UEFA και FIFA για το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ανοιχτή επιστολή της UEFA που ανακοινώνει ανένδοτο πόλεμο προς την FIFA και την πρόταση για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια «μέχρι η κοινή λογική να πρυτανεύσει και να αποσυρθεί η πρόταση».

Επίσημη μορφή παίρνει πλέον ο «πόλεμος» ανάμεσα σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου με αφορμή την πρόταση της FIFA για παγκόσμιο κύπελλο κάθε δύο χρόνια.

«Με δεδομένο ότι οι σύλλογοι, οι λίγκες, η UEFA και η Conmebol είναι ενάντια σε αυτή την πρόταση, είναι απίθανο να προστεθεί κάτι τέτοιο στο καλαντάρι της FIFA. Η παγκόσμια ομοσπονδία υποστηρίζει ότι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια θα δίνει την ευκαιαρία σε περισσότερες χώρες να λάβουν μέρος στην τελική φάση, ενώ η πιο απλοποιημένη διαδικασία των προκριματικών με λιγότερα παιχνίδια θα μειώσει τα διεθνή παιχνίδια για τους ποδοσφαιριστές.

Από την άλλη, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υποστηρίζει ότι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, θα φθείρει το πρεστίζ της διοργάνωσης, ενώ η διεξαγωγή μεγάλων εθνικών διοργανώσεων σε ετήσια βάση θα αυξήσει τα παιχνίδια και την καταπόνηση των ποδοσφαιριστών. Θα βλάψει κάθε μορφή ποδοσφαίρου και θα αφαιρέσει αίγλη από την διοργάνωση», ήταν το περιεχόμενο επίσημης επιστολής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Η UEFA μαζί με την Conmebol (την ομοσπονδία της Νότιας Αμερικής) υποστηρίζει ότι μπορεί να δημιουργήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, αν στηριχθούν από τις αρμόδιες ομοσπονδίες στην ψηφοφορία της 21ης Δεκεμβρίου, την ώρα που Τζιάνι Ινφαντίνο υποστηρίζει ότι με την ψήφο των χωρών από Αφρική, Ασία και Καραϊβική μπορεί να βρει την απαιτούμενη πλειοψηφία από τις 211 ομοσπονδίες και να περάσει την πρόταση για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια.

Ωστόσο, πηγές από την UEFA ανέφεραν ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία κηρύσσει ανένδοτο πόλεμο «μέχρι να πρυτανεύει η κοινή λογική και να αποσυρθεί η πρόταση», ενώ ακόμα κι αν αυτή τελική περάσει δεν αποκλείεται μποϋκοτάζ της διοργάνωσης από τις ευρωπαϊκές και της λατινοαμερικάνικες εθνικές ομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X