Γιατί η ΑΕΚ δεν ανησυχεί με την υπόθεση Τσούμπερ

Γιατί η ΑΕΚ δεν ανησυχεί με την υπόθεση Τσούμπερ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει με αφορμή τις δηλώσεις του Μουράτ Γιακίν, αλλά και πληροφορίες από τη Γερμανία σχετικά με ενδιαφέρον για τον Στίβεν Τσούμπερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βαρεθήκατε να διαβάζετε για τον Αργύρη Γιαννίκη, το κατανοώ, το ίδιο κι εγώ να εισέλθουμε σε βαθύτερες αναλύσεις ακόμα για τα λεγόμενα του Δημήτρη Μελισσανίδη στα αποδυτήρια της ομάδας. Ας δουλέψει ο άνθρωπος -σε βάθος χρόνου εννοείται- και βλέπουμε αν θα ταιριάξει ή όχι. Θα μπω απευθείας στο ζουμί του σημερινού blog , το οποίο είναι αφιερωμένο στον Στίβεν Τσούμπερ.

Όχι στα διαρκείας κατορθώματά του με την ΑΕΚ και την Ελβετία με τρόπο επαινετικό, αλλά στη σκόνη που σηκώθηκε γύρω από αυτά με αφορμή τις δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Μουράτ Γιακίν και κάποιες προσωπικές πληροφορίες γερμανικής προέλευσης, σχετικές με την πιθανότητα να υπάρξουν το καλοκαίρι ομάδες ανωτέρων πρωταθλημάτων που θα ενδιαφερθούν. Με διάθεση όχι να «σηκώσω» το θέμα, αλλά περισσότερο για να το χαμηλώσω και να εξηγήσω ότι σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ θα είναι η κερδισμένη αυτής της ιστορίας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Τσούμπερ είχε δεύτερες (και τρίτες) σκέψεις το περασμένο καλοκαίρι να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Γι αυτό και (δικαίως) αναγνωρίστηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη η εντολή «δώστε τα όλα για να έλθει» και η εκτέλεση αυτής με το καθοριστικό ταξίδι των Παπαδημητρίου – Κονέ στην Ελβετία το οποίο όπως ο ίδιος ο Ελβετός παραδέχθηκε, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να αποκοπεί από τα διλήμματα που τον περιόριζαν και να πει το «ναι» στην ΑΕΚ. Η ομάδα λειτούργησε υποδειγματικά και απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο μερικούς μήνες πριν, θα ήταν αστείο έστω να συζητούσαμε ότι θα ήταν εφικτό να έρθει στα μέρη μας.


Υποδειγματικός ωστόσο ήταν και ο τρόπος που τον «έδεσαν»

Όταν το πρώτο και δυσκολότερο εμπόδιο ξεπεράστηκε, η ΑΕΚ έπρεπε να περάσει στην αμέσως επόμενη φάση επίλυσης ζητημάτων που άπτονταν των λεπτομερειών της συμφωνίας. Ήθελε τον ποδοσφαιριστή δικό της, παράλληλα όμως δεν είχε την άμεση ρευστότητα -βάσει της αδιαπραγμάτευτης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται- για να τον αγοράσει μονομιάς. Άρα έπρεπε να προσδώσει στον δανεισμό μια (ισχυρή) μορφή μονιμότητας. Το κατάφερε με την οψιόν αγοράς των περίπου 2,2 εκατ. ευρώ, όμως αυτό αφορούσε μόνο στην Αϊντραχτ. Το ζητούμενο ήταν ο ίδιος ο Τσούμπερ.

Με αλά Λιβάγια και αλά Σιμάνσκι τακτική, πήρε επάνω της το μεγάλο συμβόλαιο του παίκτη για την τρέχουσα σεζόν και έβαλε εκείνον στη διαδικασία να σκεφτεί όλους τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να «δεθεί» προκαταβολικά μαζί της. Ίσως αυτό να ήταν και το πιο δύσκολο κομμάτι του deal με έναν ποδοσφαιριστή που είχε αμφιβολίες. Όμως και εδώ η πειθώ των ανθρώπων της ομάδας και ο ενθουσιασμός που προκάλεσαν στον Τσούμπερ με την προσπάθειά τους, έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Υπέγραψε για τα επόμενα τρία χρόνια και πλέον το ποδοσφαιρικό μέλλον του είναι αφημένο στις τελικές αποφάσεις της ΑΕΚ.


Η πιθανότητα να εμφανιστούν άλλοι σύλλογοι κάθε άλλο παρά φοβίζει

Είναι προφανές και αναμενόμενο ότι όσο ο Τσούμπερ εξακολουθεί να «λάμπει» με την ΑΕΚ και την Εθνική Ελβετίας, βλέμματα συλλόγων από υψηλότερης ταχύτητας και ποιότητας ευρωπαϊκές λίγκες θα στρέφονται επάνω του. Ο Γιακίν είπε με σιγουριά ότι «θα παίξει σε καλύτερο πρωτάθλημα την ερχόμενη σεζόν», ενώ πληροφορίες από τη Γερμανία μεταφέρουν κάτι αντίστοιχο. Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό να σκοράρει και να ξεχωρίζει, στην Αϊντραχτ θα σκεφτούν ότι δεν θα είναι και άσχημη εξέλιξη αν τελικά η Ένωση δεν αξιοποιήσει τη συμφωνηθείσα οψιόν αγοράς, με το σκεπτικό ότι θα μπορούσαν να τον πουλήσουν ακόμα πιο ακριβά.

Ασφαλώς όλα αυτά, κάθε άλλο παρά πρέπει να αγχώνουν την ΑΕΚ. Εκείνη ορίζει την τύχη της, πληρώνει και τον κάνει δικό της. Δεν υφίσταται επίσης ο παραμικρός λόγος βιασύνης, το αναφέρω επειδή σε διάφορες μεριές πήρε το μάτι μου κόσμο και δημοσιογράφους να αναρωτιούνται γιατί δεν πληρώνει από τώρα για να τελειώνει το θέμα. Και γιατί να το κάνει;

Στο ποδόσφαιρο οι αστάθμητοι παράγοντες είναι απρόβλεπτοι, ένας (ω μη γένοιτο) τραυματισμός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Μια μακράς διάρκειας πτωτική πορεία ενός παίκτη, ίσως χαμηλώσει την τιμή του. Κοντολογίς, ο χρόνος δουλεύει υπέρ της Ένωσης και το σωστό είναι να κάνει αυτό που είχε πράξει και με τον Λιβάγια. Πλήρωσε τη Λας Πάλμας λίγο πριν από το τέλος εκπνοής της προθεσμίας και αφού οι υποχρεώσεις της ομάδας είχαν ολοκληρωθεί.

Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον του Τσούμπερ στην ΑΕΚ, θα ήταν η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει για ένα πρωτάθλημα που θα θεωρήσει ότι του αξίζει περισσότερο. Ακόμα και σε αυτό το ενδεχόμενο όμως, η Ένωση κρατά το καρπούζι και το μαχαίρι. Αγοράζει τον ποδοσφαιριστή βάσει του δικαιώματος που έχει και τον πουλά όπως και όσο εκείνη θέλει αφού έχει ήδη συμβόλαιό μαζί του. Είναι το απευκταίο σενάριο, όμως όλα είναι ανοιχτά στο ποδόσφαιρο όταν αναφερόμαστε σε τέτοιου επιπέδου παίκτες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η υπόθεση για την ΑΕΚ είναι win-win.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X