Μπάλα θα παίξουν και οι παίκτες της ΑΕΚ και ο Γιαννίκης και ο κόσμος!

Μπάλα θα παίξουν και οι παίκτες της ΑΕΚ και ο Γιαννίκης και ο κόσμος!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog ενόψει της «καυτής» συνέχειας για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρωτάθλημα σταμάτησε με την ΑΕΚ του Μιλόγεβιτς να νικάει στο Αγρίνιο και ξεκινά την Κυριακή, με τον Αργύρη Γιαννίκη λέον στην άκρη του «κιτρινόμαυρου» πάγκου.

Ο προπονητής ναι μεν άλλαξε, αλλά ο στόχος της ομάδας παραμένει ο ίδιος και δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό ισχύει πάντα για την ΑΕΚ, όταν είναι σε κανονικότητα και με ισχυρή διοίκηση και δεν έχει και νόημα να το συζητάμε. Σε μάχες πρωταθλήματος θα συνεχίσει η ΑΕΚ από την Κυριακή και όχι σε… αγώνες επίδειξης!

Από εκεί και πέρα, λογικό κι επόμενο είναι όταν αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία μιας οποιαδήποτε ομάδας, ένας νέος προπονητής, να ξεκινάει κουβέντα γύρω από το τι αλλαγές – αγωνιστικά εννοώ – μπορεί να επιφέρει σε σχέση με τον προκάτοχό του. Μια κουβέντα μέσα από την οποία, ακούγονται πολλές φορές και τα τετριμμένα, αλλά και τα αυτονόητα.

Υπάρχει δηλαδή κάποιος προπονητής που δεν θα θέλει από την ομάδα του, να έχει τον έλεγχο της μπάλας, να έχει καλή κυκλοφορία ή να ασκεί ασφυκτικό πρέσινγκ; Το ζήτημα είναι να έχει η ομάδα τους ποδοσφαιριστές για να υπηρετήσει αυτό που θέλει ο προπονητής. Η ΑΕΚ πάντως, έχει τους παίκτες για το ασφυκτικό πρέσινγκ, που είναι το νούμερο ένα που ζητάει ο Γιαννίκης.


Το για πόσο χρονικό διάστημα, μπορεί να ασκήσει μέσα στο παιχνίδι, η ΑΕΚ, αυτό το ασφυκτικό πρέσινγκ, θα φανεί από το επίπεδο της φυσικής κατάστασης, που θα βρει ο Ελληνογερμανός τεχνικός στην ομάδα.

Τα πρόσωπα της ΑΕΚ και η διάταξη

Υπάρχουν παίκτες που θα έχουν προτεραιότητα με τον νέο τεχνικό, σύμφωνα με το βασικό του «θέλω», που είναι η ασφυκτική πίεση; Υπάρχουν, λέω εγώ, σύμφωνα όμως με αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Για παράδειγμα, στην επίθεση, ο Αραούχο είναι ένας παίκτης που δεν σταματάει να τρέχει και να πιέζει, κι αυτό λογικά θα είναι κάτι που θα αρέσει στον Γιαννίκη. Το ίδιο εκτιμώ ότι θα ισχύει και για τον Σιμόες στα χαφ, αλλά και για την τριάδα των Τσούμπερ, Άμραμπατ, Λιβάι, αν και ο τελευταίος δεν το κάνει πάντα και πρέπει να βελτιωθεί στην τακτική.

Ωστόσο, μπορούμε να δούμε με τον νέο προπονητή και παίκτες που μέχρι σήμερα δεν… τρελαίνονταν στο να τρέχουν και να ασκούν πίεση, να το κάνουν τώρα. Είναι κάτι που το πέτυχε ο Γιαννίκης στον ΠΑΣ με όλους τους παίκτες του, να τους βγάζει δηλαδή τον καλύτερό τους εαυτό και να παίζουν συνέχεια στα… κόκκινα.

Όσον αφορά στην ενδεκάδα, δεν χρειάζεται βιασύνη. Θα τη διαπιστώσουμε στα επόμενα ματς. Δεν πιστεύω πάντως ότι στο πρώτο τουλάχιστον παιχνίδι, ήτοι την Κυριακή με τον Ατρόμητο, θα προβεί σε ιδιαίτερες αλλαγές, είτε σε πρόσωπα, είτε σε διάταξη (4-2-3-1). Άλλωστε, το πρόβλημα με τον Μιλόγεβιτς δεν ήταν στο ότι είχε στο μυαλό του και χρησιμοποιούσε ένα βασικό κορμό. Αυτό ήταν σωστό. Το χάλαγε βέβαια κάπου στις αλλαγές όταν προσπαθούσε να διατηρήσει τις ισορροπίες. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι έκανε συνεχώς τις ίδιες.


Όσον αφορά στη διάταξη, το θέμα είναι να μπορείς να εναλλάσσεις τα συστήματα. Βλέπεις π.χ. ότι ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σου παίρνει το κέντρο επειδή παίζει με τρεις χαφ. Ε, δεν μπορείς εσύ να κάθεσαι να βλέπεις το… τρένο να περνάει, όπως έκανε ο Μιλόγεβιτς και να συνεχίζεις να παίζεις με… ενάμιση κόντρα σε τρεις, επειδή είναι το αγαπημένο σου, το 4-2-3-1. Πρέπει να έχεις την ευελιξία να το… γυρίσεις σε 4-3-3. Αλλά για να το κάνεις αυτό, αφενός πρέπει να έχεις το μάτι και το καθαρό μυαλό για να το δεις και αφετέρου να το έχεις δουλέψει πολύ καλά στις προπονήσεις.

Τελευταία χρονιά στο ΟΑΚΑ με μεγάλη προσοχή!

Πάμε τώρα και σε ένα άλλο θέμα που πρέπει να μας «καίει» όλους και που όπως διαπίστωσα «καίει» και τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Του χρόνου τέτοια εποχή, πρώτα ο Θεός, η ΑΕΚ θα παίζει στην έδρα της, όλοι μαζί θα είμαστε επιτέλους στο σπίτι μας και θέλω να πιστεύω χωρίς περιορισμούς και διαχωρισμούς, καθώς και με δικαίωμα προσέλευσης στο 100% της χωρητικότητας των γηπέδων.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας, αυτή τη σεζόν να είναι η τελευταία στο αχανές, παγωμένο και όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, ΟΑΚΑ. Με μάξιμουμ χωρητικότητα 25.000 θεατές και δυστυχώς για φέτος, με περιορισμούς και διαχωρισμούς.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι πάνω κάτω στα ντέρμπι, η ΑΕΚ θα έχει 25.000 φίλους στο πλευρό της και στα υπόλοιπα παιχνίδια, περίπου 10.000-15.000 φιλάθλους. Όπως πάντα βέβαια, θα παίζουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες και η βαθμολογική κατάσταση της ομάδας, το κατά πόσον δηλαδή θα είναι ανταγωνιστική.


Ξέρουμε πολύ καλά και θα φτάσουμε δυστυχώς κοντά στις δύο δεκαετίες που το εμπεδώσαμε για τα καλά, ότι από το 2003 και μετά, η ΑΕΚ είχε το μειονέκτημα της έδρας σε σχέση με του ανταγωνιστές της. Γι’ αυτό άλλωστε περιμένουμε όλοι, πως και πως, την επιστροφή στα πάτρια εδάφη και την είσοδο στο σπίτι μας.

Οι «απέναντι» περιμένουν την ΑΕΚ στη… γωνία!

Ακόμα όμως και στο αχανές και παγωμένο από όλες τις απόψεις, ΟΑΚΑ, πολλές φορές έχουμε δει ότι η παρουσία έστω και 10.000-15.000 «Ενωσιτών» δίνει ώθηση στην ομάδα και την ξυπνάει όταν χρειάζεται και έρχονται βαθμοί από αυτή την ώθηση.

Αντιθέτως, πέρυσι για παράδειγμα, που λόγω πανδημίας, τα γήπεδα ήταν κλειστά για τους φιλάθλους, το ούτως ή άλλως παγωμένο ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε… νεκροταφείο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η ΑΕΚ πέρα από τα όποια αγωνιστικά της προβλήματα, να παίρνει πολύ περισσότερους βαθμούς στα εκτός έδρας σε σχέση με τα εντός, όπου από το ΟΑΚΑ πέρασε και ο κάθε… πικραμένος.

Φέτος λοιπόν, σε αυτή την τελευταία σεζόν χωρίς το σπίτι μας και έστω και με αυτή την παρουσία φίλων της ΑΕΚ υπό περιορισμούς, θα πρέπει πάση θυσία να παίξει… μπάλα και ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας και να βοηθήσει με την όσο το δυνατόν πιο παθιασμένη στήριξη μπορεί να παρέχει.

Ήδη οι «απέναντι» μετά την τιμωρία έδρας για τη διακοπή στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ από τα καπνογόνα, περιμένουν την ΑΕΚ στη… γωνία. Κι αυτό φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται επεξήγηση. Η κουβέντα για τα καπνογόνα είναι βέβαια μεγάλη και δεν είναι η στιγμή για να την κάνουμε. Γιατί, πολλοί τα κράζουν, αλλά οι ίδιοι βγάζουν τα κινητά τους για να απαθανατίζουν την ωραία ατμόσφαιρα.

Όπως και να έχει όμως, αυτό που προέχει για την ΑΕΚ είναι να μην τιμωρηθεί η έδρα της, ούτε για… μισό παιχνίδι και να έχει σε όλα μα όλα τα παιχνίδια έως το τέλος της σεζόν, τη στήριξη του κόσμου της. Ούτε αυτό νομίζω ότι χρειάζεται επεξήγηση. Ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ είναι διαχρονικά το μεγαλύτερο στήριγμά της. Και η ομάδα τον έχει πολύ μεγάλη ανάγκη δίπλα της.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X