Λα Πάλμα: Συνεχίζει να «βρυχάται» το ηφαίστειο σχεδόν ένα μήνα μετά (VIDEO)

Λα Πάλμα: Συνεχίζει να «βρυχάται» το ηφαίστειο σχεδόν ένα μήνα μετά (VIDEO)

Ακόμα 800 κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακόμα 800 κάτοικοι της Λα Πάλμα απομακρύνθηκαν από το νησί καθώς ένα νέο ρεύμα λάβας προχωρά προς τα σπίτια τους. Το ηφαίστειο Cumbre Vieja άρχισε να εκρήγνυται στις 19 Σεπτεμβρίου.

6.000 άνθρωποι έχουν ήδη αναγκαστεί να φύγουν. Ένα εργοστάσιο τσιμέντου ήταν το τελευταίο κτίριο που καταστράφηκε.

«Ζούμε εδώ 40 χρόνια, φτιάξαμε το σπίτι με τα χέρια μας. Δεν ξέρω, ελπίζω (η λάβα) να μην φτάσει εδώ, δεν ξέρω», λέει μια κάτοικος του νησιού.

«Μαζεύουμε ό, τι μπορούμε. Κάνουμε ό, τι μπορούμε», λέει ένας άλλος κάτοικος.

Έως και 3.000 κάτοικοι είχαν λάβει εντολή να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους λόγω νέων φόβων για τοξικά αέρια, αλλά η απαγόρευση έχει πλέον αρθεί.

Παρά έναν αριθμό τουριστών που έχει έρθει για να δει την έκρηξη του ηφαιστείου, τα ξενοδοχεία είναι σχεδόν άδεια. Η τέφρα που επηρεάζει τις πτήσεις από και προς το νησί έχει περιορίσει τους επισκέπτες. Τα εστιατόρια και οι παραλίες είναι σχεδόν άδειες.

Οι ακυρώσεις έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και οι ελπίδες ότι χιλιάδες άνθρωποι θα επισκέπτονταν το νησί ως συνήθως στην αργία για την Εθνική Ημέρα της Ισπανίας έχουν ξεθωριάσει γρήγορα.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X