Η στήριξη και το ΟΛΟΙ να κριθούν!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο γεγονός ότι όλοι πλέον θυμήθηκαν ότι πρέπει να «βάλουμε πλάτη» για τον Γιαννίκη και γράφει για το καλοκαίρι της κρίσης για όλους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχουμε περάσει πλέον στην εποχή Αργύρη Γιαννίκη στην ΑΕΚ και επιτέλους μπορώ να πω ότι πιάνω τον εαυτό μου να συντάσσομαι με τα κείμενα που συνοδεύουν την επιλογή του club να δώσει την ευκαιρία σε έναν νέο (αδιάφορο το Έλληνας ή μη) τεχνικό με ωραίες ποδοσφαιρικές ιδέες. Αδυνατώ να εξηγήσω γιατί δεν το έκαναν και με τον προκάτοχό του και αντίθετα τον περίμεναν στην γωνία να του χρεώσουν τις… στραβές. Ειδικά από το ματς στην Κρήτη και έπειτα (όχι τόσο από εκείνο με την Βελέζ) όπου δεν είχε ΚΑΜΙΑ ευθύνη απολύτως ο Μιλόγεβιτς…

Ας μη σταθώ σε αυτό γιατί προφανέστατα και αντιλαμβάνομαι αρκετά καλά τις αιτίες, τις τακτικές και τα πρόσωπα που λειτούργησαν σκόπιμα για αυτό… Η ΑΕΚ έχει πληγωθεί πολύ από την εσωστρέφεια και την παρασκηνιακή αναζήτηση ευθυνών για ότι της συμβαίνει. Αυτό όμως πάντα θα ισχύει σε ένα club που επέλεξε να πορεύεται με το «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι» εκ των οποίων αρκετοί δίχως να ‘χουν καν γνώση στο αντικείμενο.

Ότι ανήκει στο παρελθόν δεν μας αφορά. Οφείλει (είναι υποχρεωτικό) να απασχολεί αυτούς που τα κάνουν μαντάρα διαχρονικά και το μεγάλο αφεντικό προκειμένου να εμπεδώσει τι πρέπει να αλλάξει και να εξηγήσει γιατί δεν συμβαίνει. Σημασία έχει το σήμερα και πολύ περισσότερο το αύριο, όχι το μακρινό, το άμεσο… Η ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να μένει ούτως ή άλλως στα πρόσωπα και στα λάθη της. Υποχρέωσή της είναι να τα διαπιστώνει, να τα διορθώνει και να συνεχίζει…


Η επιλογή Γιαννίκη βρίσκει τυγχάνει σημαντικής στήριξης και ειλικρινά το σημειώω αυτό, είναι κάτι το οποίο μου προκαλεί πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Στην αρχή ήθελα να ψάξω λίγο πίσω απ’ αυτό το… κύμα στήριξης, προκειμένου να καταλάβω τι κρύβει στ’ αλήθεια αυτή η προσπάθεια απογείωσης του Έλληνα τεχνικού (με τη γερμανική ποδοσφαιρική -και όχι μόνο- νοοτροπία και κουλτούρα ευτυχώς). Όμως κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν έχει νόημα κι ας διαβάζω εκείνους που… έσκαβαν τον λάκκο του πρώην να… ουρλιάζουν για στήριξη στον επόμενο.

Τα αποτελέσματα και η διοίκηση…

Πλέον όμως θαρρώ και ένα πεντάχρονο έχει εμπεδώσει ότι στο ποδόσφαιρο ένα πράγμα και μόνο μπορεί να στηρίξει έναν προπονητή και το πρότζεκτ του προκειμένου να ‘χει διάρκεια και αυτό δεν είναι άλλο από τα αποτελέσματα φυσικά… Ότι και να γράφω εγώ και οι υπόλοιποι στο χώρο μας δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Μα καμία δυστυχώς… Ούτως ή άλλως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με ή χωρίς δική μας ευθύνη, έχουμε καταφέρει να απαξιώσουμε την αξιοπιστία της υπογραφής μας…

Δεν εξαιρείται ο Αργύρης Γιαννίκης από αυτό το δεδομένο. Απεναντίας… Με επτάμηνο (απόλυτα σωστά και δικαιολογημένα) συμβόλαιο συνεργασίας (και προοπτική να κερδίσει άλλα δυο χρόνια με τη δουλειά του) είναι ξεκάθαρο ότι κρίνεται από τα αποτελέσματα. Όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με όλους τους προπονητές… Δεν θα παραδειγματιστούμε ποτέ από το εξωτερικό και δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε τις επιλογές των εντός συνόρων club με εκείνες των ομάδων στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν έχουμε καμία σχέση, δυστυχώς!

Η διοίκηση σωστά έπραξε και επέλεξε τον 41χρονο τεχνικό. Έχει αρετές ποδοσφαιρικές, σπουδαίο ταλέντο στην προπονητική και εξαιρετικές σπουδές σε αυτή που είναι απαραίτητες για την πρόοδο και την εξέλιξή του. Όσοι το αμφισβητούν αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου τη στιγμή που κανονικά έπρεπε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να εκφέρουν τέτοιου είδους σκέψεις, οι οποίες να αμφισβητούν έναν άνθρωπο που έχει επενδύσει πολλά στην εξέλιξή του και την κατάρτισή του σε επίπεδο χρόνου, χρήματος και έχει επιβάλλει στον εαυτό του να τα θυσιάσει όλα γι’ αυτό που αγαπάει.


Αυτή τη σωστή επιλογή πρέπει να τη στηρίξει στ’ αλήθεια η διοίκηση! Στη στραβή… Απλό είναι και αυτονόητο μα δεν συμβαίνει ποτέ… Ίσως ήρθε η ώρα να συμβεί. Γι’ αυτό χαίρομαι που διαβάζω -έστω κι αν συνιστά ανακολουθία- ότι πρέπει να στηρίξουμε τον Γιαννίκη. Αγόρια στον εαυτό σας το ζητάτε; Το γράφετε για να το εμπεδώσετε; Διότι εσείς πρέπει να το κάνετε. Προσωπικά δεν θα αλλάξω λογική: ο Γιαννίκης (που ούτως ή άλλως με είχε κερδίσει από το 2017 και όσα είχα μάθει γι’ αυτόν) φόρεσε τη φόρμα με τον Δικέφαλο, άρα είναι ο κορυφαίος προπονητής όλων!

Έως το καλοκαίρι να κριθούν όλοι!

Αυτό που ‘χει ανάγκη πλέον η ΑΕΚ είναι εφόσον ολοκληρώσουν τα πρόσωπα την αυτοκριτική τους να εμπεδώσουν ότι όλοι κρίνονται και πραγματικά όσοι δεν κάνουν θα απομακρυνθούν. Προσωπικά τα «επιλογή Μελισσανίδη» και τα «απόφαση του μεγάλου» τα ακούω και τα προσπερνάω. Διότι και να ισχύουν δεν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να αντιμετωπίζεται ως το εξής συμπέρασμα: «άρα δεν έχουν ευθύνη τα στελέχη που έχουν την ευθύνη». Είναι αστείο να το σκέφτεται κανείς έτσι και εντελώς εκτός πραγματικότητας στην ΑΕΚ.

Το πλέον απλό συμπέρασμα είναι το αντίθετο. Αν είναι επιλογή του Μελισσανίδη και δεν έχουν την ευθύνη, με συγχωρείτε μα, δεν έχουν και αιτία ύπαρξης στο club. Είναι βαρίδια και απλά μας δυσκολεύουν επιπλέον την καθημερινότητα αφού συνιστούν πρόσωπα της ομάδας που επηρεάζουν (αν δεν συμβαίνει ούτε κι αυτό τότε έχουν αποδεχτεί τον ρόλο της… γλάστρας και δεν το πιστεύω απ’ όσο γνωρίζω) χωρίς να πρέπει αφού δεν γίνεται να μην έχεις ρόλο στην επιλογή αλλά ταυτόχρονα να είσαι λαλίστατος στην άποψη.


Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στην Νέα Φιλαδέλφεια και μαζί της πρέπει να αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν πολλά, κυρίως, η ήρα απ’ το στάρι! Διότι για να είμαστε ειλικρινείς δεν προκύπτει ότι έχει συμβεί όλα τα προηγούμενα χρόνια κάτι τέτοιο. Σιγά – σιγά βέβαια… Η διοίκηση έκανε σωστές κινήσεις και άλλαξε όπως υποσχέθηκε – δεσμεύθηκε ο ίδιος ο Μελισσανίδης τα πρόσωπα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Και η λογική της πρόσληψης του Μιλόγεβιτς ήταν σωστή αφού η αναζήτηση αφορούσε «ψημένο τύπο στον πρωταθλημισμό» και όσο κι αν εγώ δεν συμφωνώ ΠΟΤΕ με τη λογική (πλην Καρντόσο) απομάκρυνσης προπονητή, αφού δεν τον πίστευε, καλά το έκανε, αργά ή γρήγορα θα γινόταν!

Όπως και να ‘χει η ευχή είναι όπως πάντα η ίδια: ο Γιαννίκης να μείνει και -για αρχή- να εξαντλήσει το συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ και να κερδίσει την επέκταση αυτού έως το 2024. Το ‘χουμε ανάγκη όλοι στην Ένωση, το ‘χει ανάγκη ο ίδιος και μεγαλύτερη ανάγκη απ’ όλους και όλα, το ‘χει όντως το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι συνάδελφοι του 41χρονου τεχνικού οι οποίοι μέσω της δικής του επιτυχίας θα… ψηλώσουν και θα δουν club αντίστοιχου μεγέθους να τους δείχνουν εμπιστοσύνη. Νίκες έως (και) το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά όλα θα γίνουν… Διαφορετικά ότι και να λέγεται ή να γράφεται τώρα, στην γωνία περιμένουν πολλοί, πάλι, ζουν απ’ αυτό!

ΥΓ: Το πώς και πόσο να αγαπάς την ΑΕΚ έχει πλέον πρόσωπο: Στέλιος Σεραφείδης… Είμαστε τόσο λίγοι, ελάχιστοι, μπροστά στο μεγαλείο αυτής της Ιδέας που αγαπήσαμε από παιδιά και με την πορεία ετών και αγάπης (δίχως αξιώσεις για ανταλλάγματα και χωρίς να αναδεικνύει το πόσο πολύ την αγαπάει και βρίσκεται όπου κι αν παίζει) του κύριου Σεραφείδη, είμαστε -δεν φαινόμαστε απλά- μυρμήγκια που δεν βοηθάνε κιόλας και δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη! Αν η ΑΕΚ είχε πρόσωπο, σάρκα και οστά, θα ήταν ο Σεραφείδης…

Η στήριξη και το ΟΛΟΙ να κριθούν!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X