Περιστερίδης για Γιαννίκη: «Παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας-Δίνει μέταλλο νικητή στους παίκτες του»

Περιστερίδης για Γιαννίκη: «Παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας-Δίνει μέταλλο νικητή στους παίκτες του»
Photo Credits: INTIME

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, Κώστας Περιστερίδης μιλάει για τον Αργύρη Γιαννίκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα, Κώστας Περιστερίδης μιλάει για τον Αργύρη Γιαννίκη.

Ο πρώην πορτιέρε της ομάδας των Ιωαννίνων παραχώρησε συνέντευξη στην «ΩΡΑ» και σκιαγράφησε το προφίλ του νέου κόουτς της «Ένωσης», Αργύρη Γιαννίκη. Ανέλυσε την αγωνιστική φιλοσοφία του, αλλά και τα στοιχεία του χαρακτήρα του.

O Περιστερίδης για τον Γιαννίκη

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Κώστας Περιστερίδης για τον Αργύρη Γιαννίκη:

Για όταν έμαθε πως θα συνεργαστεί με τον Γιαννίκη, που ήταν μέχρι τότε «άγνωστος» προπονητής στην Ελλάδα: 

«Όταν πέσαμε στην Β’ Εθνική μπορούσα να φύγω από την ομάδα. Αλλά έμεινα ενώ σε μια μου συζήτηση με τον κ. Χριστοβασίλη, μου μετέφερε ο ίδιος πως θέλει έναν προπονητή νεαρό με φιλοδοξίες. Και έτσι έφερε τον Γιαννίκη. Ήταν μεγάλο ερωτηματικό για όλους μας. Λέγαμε “τι γίνεται;”. Μας έκανε εντύπωση που έφεραν ένα άγνωστο νεαρό προπονητή. Ήμασταν σε μεταβατική περίοδο και παρόλα αυτά δεν πήγαμε σε κάποιον προπονητή γνώστη της κατηγορίας», αναφέρει αρχικά ο πρώην πορτιέρε του ΠΑΣ. Το αρχικό «σοκ» του Περιστερίδη και των συμπαικτών του όμως, ξεπεράστηκε γρήγορα. Και γι’ αυτό «ευθύνεται» ο Γιαννίκης. «Παρότι δεν τον γνωρίζαμε, από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ προσιτός με όλους τους ποδοσφαιριστές. Μιλάμε για ένα πολύ πειθαρχημένο κόουτς στα αποδυτήρια, αλλά και στη δουλειά του. Είναι απίστευτα δουλευταράς και ασχολείται όλη τη μέρα με το αντικείμενο. Μετά τα ματς, αντί για να ξεκουραστεί, καθόταν και έβλεπε σε επανάληψη το παιχνίδι».

Για την δουλειά του:

«Ο κόουτς αρχικά είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στο επιτελείο του. Εμπιστεύεται τους δικούς του ανθρώπους ακόμα και με κλειστά μάτια. Υπήρξαν φορές που δεν έκανε προπόνηση και την έδινε στους συνεργάτες του. Τόσο πολύ τους εμπιστεύεται. Η προπόνησή του πάντως ήταν πολύ έντονη ενώ έδινε έμφαση και στα ατομικά προγράμματα των παικτών. Κάναμε πολλές ασκήσεις π.χ. στα τελειώματα των φάσεων, πως θα κινούνται οι συμπαίκτες μου στον αγωνιστικό χώρο ή στο πως να υποδεχόμαστε στην μπάλα προκειμένου να κερδίζουμε χρόνο. Έχει τον τρόπο του να σε βοηθάει και να σου βγάζει το 100%. Ήμασταν συνέχεια στα κόκκινα και γι’ αυτό μας επιβράβευε. Σε μια σεζόν είχαν αγωνιστεί όλοι παίκτες. Δίναμε και παίρναμε. Για να γυρίσω όμως στην προπόνηση, πρέπει να τονίσω πως δεν γινόταν κουραστικός με τα βίντεο. Μας εξηγούσε κάποια πράγματα για το παιχνίδι, μας μετέδιδε αυτά που ήθελε και μας βοηθούσε. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μας πέρασε το μέταλλο του νικητή».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία του:

«Όταν πέσαμε, μείναμε 5 παίκτες. Ήρθαν πολλοί ποδοσφαιριστές και ταυτόχρονα ανέβηκαν κάποιοι πιτσιρικάδες. Του άρεσε να βλέπει νεαρούς παίκτες και τους παρακολουθούσε έντονα. Τέλος πάντων, επειδή ήταν ένα νέο μείγμα παικτών ήταν δύσκολο το έργο μας. Και ο κόουτς μας είχε πεις πως ήθελε να παίξουμε ποδόσφαιρο κατοχής. Να είμαστε κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι τέτοιο στην δεύτερη κατηγορία βέβαια είναι πολύ δύσκολο και δεν το πιστεύαμε κόντρα στις κλειστές άμυνες και στα γήπεδα που είναι γεμάτα προβλήματα. Μας παραξένεψε. Αλλά τα καταφέραμε περίφημα».

Για το εάν έχει ελληνική ή γερμανική νοοτροπία:

«Ο Γιαννίκης έχει φιλοσοφία εξωτερικού. Γενικά οι προπονητές που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό έχουν αυτή τη νοοτροπία. Είναι γαλουχημένος διαφορετικά, γιατί στο εξωτερικό είναι σκληραγωγημένοι. Ήξερε ως προπονητής με τι ποδοσφαιριστές είχε να κάνει. Ήξερε να διαβάζει τους παίκτες του. Και εκεί ήταν το “μυστικό”. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που σε βοήθαγε ειλικρινά και σου έδινε κίνητρο».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X