Το πρόβλημα δεν είναι ο... Γιαννίκης
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την τελευταία αλλαγή στον κιτρινόμαυρο πάγκο και όχι μόνο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι από το βράδυ της Κυριακής ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ. Ο 12ος (με 15 διαφορετικές θητείες) μέσα σε 8 χρόνια! Είναι καλός, δεν είναι, θα πετύχει, θα αποτύχει, κάνει ή δεν κάνει για τον πάγκο της ΑΕΚ, είναι ερωτήματα τα οποία μπορεί να απαντήσει μόνο ο χρόνος και τα αποτελέσματα. Κυρίως αυτά.

Αν ο 41χρονος «Γερμανός» ξεκινήσει και κάνει ένα σερί νικών, μπορεί να βάλει τις βάσεις -με ένα ματς την εβδομάδα- για να «χτίσει» κάτι καλό. Για να περάσει τη φιλοσοφία του και να αφήσει το στίγμα του. Αν έχει το ειδικό βάρος παρά το νεαρό της ηλικίας του να επιβληθεί στα Σπάτα, τότε ίσως τα καταφέρει.

Αν ξεκινήσει και έχει αρνητικά αποτελέσματα και δεν μπορέσει άμεσα να γυρίσει το χαρτί θα «καεί» και αυτός. Αν δεν μπορέσει να διαχειριστεί τις προσωπικότητες στα αποδυτήρια πάλι θα πάει «άκλαφτος». Όσο ικανός και αν είναι. Γιατί; Γιατί ο οργανισμός της ΑΕΚ είναι ανίκανος να κάνει τα αυτονόητα. Να προστατέψει την ίδια την ομάδα.

Θυμάστε την περίπτωση του Μιγκέλ Καρντόσο; Όλοι ήξεραν ότι κάτι δεν πάει καλά. Το έβλεπαν από την προετοιμασία (την οποία την είχαν «κλείσει» στους ρεπόρτερ). Και έπρεπε να δει την ΑΕΚ live ο Μελισσανίδης να πάρει ανάποδες, να βάλει άγρια γκάζια στον Λυμπερόπουλο και μετά τις αποτυχίες με Τραμπζονσπόρ και Ξάνθη να στείλει με τις κλωτσιές στον αγύριστο τον Πορτογάλο. Και τον τότε Τεχνικό Διευθυντή. Η συνέχεια γνωστή. Κρατήσαμε τον Κωνστένογλου, γιατί τον ήθελαν (και) οι… παίκτες.

Το περσινό καλοκαίρι, έμεινε ο Καρέρα. Φυσιολογικά βάσει της εικόνας της ομάδας στο πρώτο μισό της θητείας του. Και όταν χάθηκε η μπάλα με τον Ιταλό, δεν βρέθηκε ένας να τραβήξει τα λουριά. Έφταιγαν τα πάντα, εκτός από τους ανθρώπους που υποτίθεται παίρνουν τις αποφάσεις πριν τον Μελισσανίδη. Και με τον Μιλόγεβιτς το ίδιο ακριβώς έγινε.

Το γυαλί «έσπασε» μετά την Τούμπα για τον «Τίγρη» (και αφού προηγουμένως είχε ξενερώσει με τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, αλλά του έδωσε μία ακόμα ευκαιρία), η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει και έπρεπε να φτάσουμε στο δημοσίευμα των Σέρβων για να υπάρξουν αλυσιδωτές εξελίξεις.

Και σε αυτή την περίπτωση όμως, η ΑΕΚ έλεγε… μπούρδες. Ή κάποιοι εντός ΑΕΚ. Όπως για παράδειγμα ότι θα πάμε χωρίς προπονητή μέχρι τον Ατρόμητο και θα κοουτσάρει ο Παναγιωτάρας, διότι κοιτάμε να βρούμε προπονητή και δεν είμαστε… έτοιμοι.

Μόνο που ο Μελισσανίδης, είδε και αποείδε και όχι μόνο δεν ασχολήθηκε με το τι μπορεί να του πούνε ο Παπαδημητρίου και ο Κονέ για προπονητές, αλλά τελείωσε με απόλυτο τρόπο την ιστορία με τον Γιαννίκη. Διότι καλές οι φωτογραφίες και των δύο με το νέο τεχνικό, αλλά βγήκαν απλά για να βγούνε.

Καμία ποδοσφαιρική συνέχεια και λογική

Θέλετε ένα ακόμα παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο λάθος λειτουργεί η ΑΕΚ στο θέμα των προπονητών; Πάρτε αυτούς που έχει φέρει η ΑΕΚ. Από τον Δέλλα μέχρι τον Γιαννίκη. Έχει κανένας παρόμοιο «προφίλ» με τον άλλο; Στιλ παιχνιδιού; Νοοτροπία; Όχι! Από τον Δέλλα στον Πογιέτ με ενδιάμεσο τον Μανωλά, από τον Μοντανιέ που δεν ήρθε στον Κετσπάγια και από εκεί στον Μοράις και μετά Χιμένεθ.

Μετά στον Ουζουνίδη και από εκεί ξανά Χιμένεθ, μετά στον Καρντόσο, στον Κωστένογλου που ενέκριναν οι παίκτες και μετά ξανά Χιμένεθ και μετά το χάος! Από τον… Λουτσέσκου, στον Ρεμπρόφ και στον Ιορντανέσκου, με ολίγη από Γιαννίκη και εντέλει Μιλόγεβιτς.

Βρείτε μου εσείς κοινά στοιχεία στους τέσσερις τελευταίους προπονητές με τους οποίους ασχολήθηκε η ΑΕΚ γιατί εγώ δεν βρίσκω. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ούτε ο προπονητής, ούτε η στήριξη από τους δημοσιογράφους ή τους οπαδούς. Το πρόβλημα είναι εντός της ΑΕΚ που κάνει κωμικοτραγικούς χειρισμούς.

Που δεν μπορεί η ίδια η ομάδα να πάρει μία απόφαση με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Και να τη στηρίξει μέχρι τέλους. Για αυτό αλλάζουμε κάθε φορά προπονητή. Ο Μελισσανίδης θα ήθελε να βρει έναν νέο Μπάγεβιτς. Όμως νέο Μπάγεβιτς δεν πρόκειται να βρούμε ποτέ. Οπότε τραβάμε συνέχεια φύλλο από το 17 και απλά «καιγόμαστε».

Τη ζημιά την κάνουν ξεκάθαρα οι από κάτω. Τον Μιλόγεβιτς δεν τον ξέσκισε κανένας! Δεν τον έστησε κανένας στον τοίχο. Ίσα ίσα που είχε στήριξη που δεν είχε ούτε ο Χιμένεθ, ούτε ο Μαρίνος. Έφυγε και πολλοί ποδοσφαιριστές τον ευχαρίστησαν για τη συνεργασία που είχαν. Και έτσι ξεκινάμε και πάλι από το μηδέν. Γιατί η ΑΕΚ δυσκολεύεται να πάρει ποδοσφαιρικές αποφάσεις. Και όσο συνεχίζεται αυτό το βιολί, αυτά θα ζούμε.

Ο Μιλόγεβιτς έφυγε από το Αγρίνιο -το είπα και στον αέρα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ την Κυριακή το μεσημέρι μιλώντας με τον Γιάννη Σαντοριναίο- σα θλιμμένη χήρα. Με κάτω το κεφάλι λες και είχε ηττηθεί. Αποδεικνύεται εκ των υστέρων, βάσει του ρεπορτάζ, ότι το θέμα του Μιλόγεβιτς ήταν ήδη γνωστό στους ανθρώπους της ΠΑΕ.

Γιατί λοιπόν δεν έτρεξαν άμεσα οι εξελίξεις και όλα έτρεξαν μετά από ένα δημοσίευμα; Τι περίμεναν στην ΑΕΚ; Να το γυρίσει το κλίμα ο προπονητής που σκεφτόταν ήδη άλλα πράγματα; Κανένας δεν ξέρει. Και κανένας δεν πρόκειται να απαντήσει. Να είστε σίγουροι για αυτό.

Μην περιμένετε «παχιά» λόγια

Αν κάποιοι περίμεναν πως θα γράψω για το πόσο εντυπωσίασε ο Γιαννίκης στο πρώτο του 24ωρο τους ανθρώπους της ΑΕΚ, οι οποίοι εντυπωσιάζονται πολύ εύκολα από κάθε προπονητή που έρχεται, συγγνώμη θα προσπεράσω. Ή το πόσο καταρτισμένος είναι, ή την εξαιρετική δουλειά που έκανε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ΑΕΚ δεν είναι ΠΑΣ Γιάννινα.

Μακάρι να πετύχει ο άνθρωπος διότι αυτό θα σημαίνει ότι είναι καλός στη δουλειά του και μπορεί να την περάσει στους παίκτες. Ήρθαν άλλοι με καλύτερα βιογραφικά και απέτυχαν. Ο Γιαννίκης είναι ένα ακόμα ρίσκο, ένα ακόμα στοίχημα. Για αυτό και το συμβόλαιό του είναι μέχρι το τέλος του έτους. Εύχομαι ολόψυχα να πετύχει. Για να μην έχουν τον επόμενο Μάιο το ίδιο βιολί.

ΥΓ: Το βράδυ του Σαββάτου στο «Παλάτι» μας ήταν σχεδόν όλα υπέροχα. Το γήπεδο είναι μία μικρή αρένα. Η ακουστική του εξαιρετική. Ήταν γεμάτο στο 50%, αλλά ο κόσμος είχε παλμό και οι εξέδρες που είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο σε κάνουν να θες να μπεις μέσα. Και δεδομένα έδωσαν ενέργεια στην ομάδα του Δέδα.

Με αυτόν τον κόσμο στο ΟΑΚΑ, θα ήταν ένα ακόμα ξενέρωτο Σάββατο. Όμως όταν μπαίνεις σπίτι σου, μετά από χρόνια περιπλάνησης δεξιά και αριστερά, ακόμα και τις ατέλειές του τις παραβλέπεις. Σε συνεπαίρνει το ταξίδι.

Το επόμενο διάστημα θα αλλάξουν τα καθίσματα, θα φύγει αυτό το ενοχλητικό κόκκινο και το… άχρωμο μπλε, θα μπει ένα μεγάλο cube στην οροφή, θα διορθωθούν οι ατέλειες και όλα θα είναι πιο όμορφα. Μαγικά!

Ο Μάκης Αγγελόπουλος αξίζει χίλια μπράβο γιατί έκανε πραγματικότητα την υπόσχεσή του. Και αυτή. Η ομάδα θέλει στήριξη. Θα κάνει τις προσθαφαιρέσεις που απαιτούνται και θα βρει το δρόμο της. Προχωράμε…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X