Ενταλμα σύλληψης για τον προπονητή της εθνικής Βενεζουέλας, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

Ενταλμα σύλληψης για τον προπονητή της εθνικής Βενεζουέλας, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Κένεθ Ζερεμέτα κατηγορήθηκε από τις παίκτριες της εθνικής ομάδας για σεξουαλική κακοποίηση.

Ενταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι δικαστικές Αρχές της Βενεζουέλας, για τον πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της χώρας, Κένεθ Ζερεμέτα.

Ο Ζερεμέτα, με καταγωγή από τον Παναμά, κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από τις παίκτριές του, με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται τις κατηγορίες.

«Ένταλμα σύλληψης για τον Κένεθ Ζερεμέτα, ο οποίος καταγγέλθηκε από μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση», ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας της Βενεζουέλας.

«Επικαλούμαι συνταγματικά, το τεκμήριο αθωότητας, μέχρι να αποδειχθώ ένοχος», ανέφερε από την πλευρά του ο Ζερεμέτα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής βρέθηκε κατηγορούμενος καθώς τρεις παίκτριες, μεταξύ των οποίων η επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντέινα Καστεγιάνος, σε επιστολή τους που συνυπογράφουν άλλες 23 ποδοσφαιρίστριες, τονίζουν πως τις κακοποίησε σεξουαλικά.

«Το 2020, μία από τις συμπαίκτριες μας, μάς εξομολογήθηκε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από την ηλικία των 14 ετών από τον προπονητή, από το 2014», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, που αναρτήθηκε στα σόσιαλ από την Καστεγιάνος.

Στο συγκεκριμένο κείμενο, δεν αποκαλύπτεται η ταυτότητα του θύματος, ενώ ο Ζερεμέτα, που περιγράφεται ως «τέρας», ηγήθηκε αρκετών εθνικών ομάδων της Βενεζουέλας από το 2008 έως το 2017, κερδίζοντας δύο φορές τον τίτλο της Νότιας Αμερικής κάτω των 17 ετών και εξασφαλίζοντας την συμμετοχή σε δύο Μουντιάλ με ισάριθμες παρουσίες στα ημιτελικά.

«Αποφασίσαμε να σπάσουμε την σιωπή για να αποτρέψουμε καταστάσεις σωματικής, ψυχολογικής και σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης από τον προπονητή ποδοσφαίρου, Κένεθ Ζερεμέτα, έτσι ώστε να μην υπάρξουν περισσότερα θύματα», επισημαίνεται στην ανάρτηση όπου τονίζουν πως προσέγγιζε τα θύματά του είτε με εκβιασμούς, είτε πλαγίως τονίζοντάς τους πως θα έμεναν εκτός ομάδας αν δεν του έκαναν μασάζ ή άλλα δώρα…

Ο Ζερεμέτα απολύθηκε το 2017, αφού κατήγγειλε τον «σοβαρό υποσιτισμό» των παικτριών του, τις οποίες χαρακτήρισε «ηρωίδες». Το αξιοσημείωτο είναι πως τότε οι παίκτριές του είχαν σταθεί στο πλευρό του, αλλά τώρα δήλωσαν πως είχαν πέσει θύματα «χειραγώγησης» υπό τον έλεγχό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X