Εψαχνε διέξοδο και από τη στιγμή που το... σκέφτηκε, τελείωσε

Εψαχνε διέξοδο και από τη στιγμή που το... σκέφτηκε, τελείωσε
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το θέμα του «διαζυγίου» με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν ένα ωραίο βράδυ Παρασκευής. Από το μεσημέρι είχαμε κλείσει τον Δικέφαλο (θα σας ζητήσω την κατανόησή σας από εδώ, διότι λόγω των εξελίξεων και επειδή η εφημερίδα έκλεισε το πρωί της χθεσινής μέρας δεν υπάρχει καν στη θεματολογία μας), από νωρίς είχαμε κλείσει και τη «Live Sport» και ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε να απολαύσουμε ένα ήρεμο ΣΚ.

Ώσπου ξαφνικά «σκάει» η βόμβα από τη Σερβία και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Η πρόταση ήταν δελεαστική. Και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς το σκέφτηκε. Και το είπε. Το είπε μέσω τρίτων στον άνθρωπο που τον έφερε. Και το «διαζύγιο» ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες. Χωρίς δεύτερη σκέψη από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Διότι από τη στιγμή που ένιωθε την «πίεση» του οργανισμού της ΑΕΚ για άμεσα αποτελέσματα και τον έβλεπες και στην Κρήτη και στη Θεσσαλονίκη να φυσάει και να ξεφουσκώνει λες και είναι «καρβουνιάρης» που ανεβαίνει την ανηφόρα, δεν υπήρχε γυρισμός. Από τη στιγμή που το σκέφτηκε μία, θα το σκεφτόταν και δεύτερη και η ΑΕΚ δε θα μπορούσε να ρισκάρει να πάει με κάποιον που δε θα ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος.

Ο Μιλόγεβιτς δεν κατάφερε να δέσει ποτέ με την ιδιοσυγκρασία της ομάδας. Δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει που ήρθε και αυτό φαινόταν από τις δηλώσεις του. Άλλα έλεγε τη μία, άλλα την άλλη. «Να με κρίνετε από την πρώτη μέρα», έλεγε στην παρουσίασή του, «να κάνουμε υπομονή και χρειαζόμαστε χρόνο», μετά από το «χαστούκι» από τη Βελέζ.

Όλοι μας είχαμε την «υποχρέωση» να κάνουμε υπομονή. Να του δώσουμε χρόνο. Γιατί η ΑΕΚ ήταν και είναι μία νέα ομάδα. Ακόμα και μετά την κακή εικόνα που είχε η ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Χρειαζόταν στήριξη και την είχε. Από όλους. Μόνο που αποδείχθηκε στην πράξη πολύ «λίγος». Διότι δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ούτε την «πίεση», ούτε να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη που του έδειξαν.

Μία χρονιά που ξεκίνησε με λάθη, όπου η ΑΕΚ «πληγώθηκε» με έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό, όπου δεν έπεισε ότι μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα ενώ έχεις τις δυνατότητες, ξαναρχίζει από την αρχή.

Δεν είναι έτοιμη η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή

Το μοναδικό δεδομένο αυτή τη στιγμή, είναι ότι η ΑΕΚ δεν είναι έτοιμη για την επόμενη λύση στον πάγκο της. Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των Γιαννίκη, Ουζουνίδη και Δώνη. Μέχρι και το όνομα του Χιμένεθ γράφτηκε. Και μόνο η σκέψη για επιστροφή του τελευταίου για ακόμα μία χρονιά εμένα μου θυμίζει ανέκδοτο.

Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ που έκανα στις 11 το βράδυ, είναι πως προπονητή η ΑΕΚ δε θα έχει ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο. Δεν ξέρω αν θα έχει καν στο ματς με τον Ατρόμητο, αλλά ας πάμε μέρα μέρα.

Εγώ θα προσπαθήσω να δω τα πράγματα λίγο πιο απόμακρα. Ο Δώνης έχει λίγες πιθανότητες από όσο μαθαίνω. Είναι και η προϊστορία που υπάρχει από την εποχή του Νικολαΐδη και τα όσα ακολούθησαν που μόνο προβλήματα θα προκαλέσει οπιαδήποτε κουβέντα γύρω από το όνομά του.

Ο Ουζουνίδης ήταν ο μόνος που έφυγε χωρίς να ζητήσει αποζημίωση, αλλά ακόμα δεν έχει δεχθεί ούτε κλήση. Όσο για τον Γιαννίκη, μπορώ να ακούσω τον οποιονδήποτε που λέει ότι έχει εξαιρετικό βιογραφικό και φιλοδοξία. Μάλιστα. Δεν έχει όμως την εμπειρία να καθίσει αυτή τη στιγμή στον πάγκο της ΑΕΚ και να διαχειριστεί τις προσωπικότητες που έχει το ρόστερ του Δικεφάλου. Μπορεί να αποδειχθεί στο τέλος της ημέρας ο νέος… Πεπ. Αλλά για να έρθεις στην ΑΕΚ πρέπει να έχεις σοβαρό δείγμα γραφής και όχι μόνο αυτό από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Διότι αν ο Γιαννίκης ξεκινήσει και κάνει μία δύο γκέλες, το πουλάκι πάει «πέταξε» για το μέλλον του και εντός και εκτός αποδυτηρίων.

Κρίνονται πάρα πολλά

Η απόφαση της ΑΕΚ για τον επόμενο προπονητής της θα καθορίσει πάρα πολλά. Διότι το να προχωρήσεις σε μία χρονιά με έναν προπονητή που θα φέρει προβλήματα στην εξέδρα όπως ο Δώνης, θα είναι λάθος. Το να φέρεις κάποιον εντελώς άπειρο σε πρωταθλητισμό και «πίεση» αποτελεσμάτων όπως ο Γιαννίκης, ρισκάρεις να τινάξεις μία ολόκληρη χρονιά στον αέρα.

Τι μπορείς να κάνεις; Να μη βιαστείς! Υπάρχουν πολλοί προπονητές τους οποίους τους είχε εξετάσει η ΑΕΚ και στο πρόσφατο παρελθόν, που πλέον είναι διαθέσιμοι και ενδεχομένως πιο προσιτοί. Το πρώτο ματς είναι με τον Ατρόμητο. Το επόμενο με το Βόλο. Χρόνος υπάρχει για να μην παρθεί καμία εν θερμώ απόφαση.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X