Το γήπεδο και η κορυφή... μονόδρομοι για ΑΕΚ

Το γήπεδο και η κορυφή... μονόδρομοι για ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση που... διαγράφηκε για το θέμα της υπογειοποίησης και όσα φανερώνουν όλα όσα συμβαίνουν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι γνωστό και μάλλον (δυστυχώς) το ‘χουμε εμπεδώσει όλοι στην Ελλάδα ότι ισχύει πως όλοι προτιμούν να ασχοληθούν με το πρόβλημα του άλλου και με σκοπό (και χαζομάρα) ξεχνάνε τα δικά του. Δεν εστιάζουν στη δική τους… καμπούρα κοινώς, δεν τους φτάνει ότι έχουν και απλά δεν θέλουν να έχει παραπάνω ο γείτονάς τους, ο διπλανός τους και όταν (αν και εφόσον) συμβεί αυτό, προσπαθεί με κάθε τρόπο να το απαξιώσει. Δουλεύει με τέτοιο τρόπο προκειμένου να πετάξει λάσπη και να… χαλάσει τη χαρά του άλλου προκειμένου να φαίνεται ο ίδιος πάντα καλύτερος, πιο ικανός, πιο ισχυρός.

Θαρρώ το ‘χουμε βιώσει όλοι στη ζωή μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ως ΑΕΚτζήδες όμως, αυτό κι αν το ‘χουμε νιώσει στο πετσί μας ειδικά από το 2003 έως σήμερα όπου το γηπεδικό ζήτημα παραμένει στη πρώτη γραμμή και πλέον φτάνουμε στην ολοκλήρωσή του. Όσο πλησιάζει αυτή η μέρα όλο και περισσότερο ασχολείται ο αντίπαλος με μειωτικές αναφορές, με λασπολογίες και με κινήσεις στο παρασκήνιο προκειμένου να κάνει αυτό που ‘χει συνηθίσει σαν γνήσιος Ελληνάρας!

Το είδαμε στη διάρκεια της ημέρας που στο επίκεντρο της επικαιρότητας βρέθηκε το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και της υπογειοποιήσης. Του ζητήματος σχετικά με τη διακοπή εργασιών που ανακοινώθηκε επίσημα από την Περιφέρεια Αττικής μέσω της Διαύγειας όπου έκανε δεκτό το αίτημα της ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Τυπικά και γραφειοκρατικά – διαδικαστικά ζητήματα που ΟΛΟΙ γνωρίζαμε έχουν επί της ουσίας ξεπεραστεί.

Ε και; Για τους άλλους, τους απέναντι ντε και ειδικότερα (και πιο συγκεκριμένα) τους «ερυθρόλευκους», δεν έχει καμία σημασία. Πολλά από τα… εργαλεία τους στο χώρο μας έσπευσαν να χλευάσουν, να κράξουν, να ρίξουν (όπως τόσα χρόνια τώρα έκαναν βάζοντας παππούδια με προβλήματα να γράφουν) λάσπη στο θέμα και να καθοδηγήσουν τον κόσμο σε λανθασμένα συμπεράσματα. Ειδικότερα τους οπαδούς της ομάδας τους που συνεχίζουν να τους επιλέγουν (και ας μιλάμε για φαιδρά πρόσωπα) για την ενημέρωσή τους!


Σχόλια εμετός και πίκρα για τη λύση!

Μια βόλτα στα μέσα (όλα δυστυχώς) και στα social media (στα προφίλ των ιστοσελίδων) και επιβεβαίωνες την κακία, τη λύσσα και την αηδία των αντίπαλων οπαδών. Κυρίως των «ερυθρόλευκων» που τους διακρίνει ο… φαταουλισμός και επιμένουν να μην καταλαβαίνουν ότι μπορεί να το λένε (χωρίς ντροπή κιόλας, αλλά πού να νιώσουν τι λένε και πώς να καταλάβουν): «κράτος είναι ο Ολυμπιακός», αλλά πλέον στο χώρο του ποδοσφαίρου (στη πολιτική ίσως) ΕΠΑΨΕ να ισχύει!

«Να μη γίνει ΠΟΤΕ», «έτσι είναι αν δεν βάζεις λεφτά», «τι έγινε ρε; Πάει τελικά το… τσαντίρι» είναι μια ιδέα από τα πιο light μηνύματα – σχόλια που κατά χιλιάδες γράφτηκαν σε site και social media (προφανώς πολλά απ’ τους ίδιους λογαριασμούς) για ένα γήπεδο που έρχεται με καθυστέρηση 20 χρόνων επί της ουσίας. Υπήρχαν βέβαια και σχόλια εμετός που δεν γίνεται να μεταφέρουμε σε καμία των περιπτώσεων. Δεν θα εστιάσω καν σε αυτά που αφορούσαν τον Μελισσανίδη, είναι θέμα που το ‘χουν οι οπαδοί, να τα χώνουν στα αφεντικά εκτός κι αν είναι από κείνα που τα… χτυπάς στην πλάτη. Κάτι βλέπουν και τους βγάζει φόβο το αφεντικό της ΑΕΚ, το ακούω και το καταλαβαίνω.

Βασικά όλα μπορώ να τα δεχτώ και να τα δικαιολογήσω. Όχι όμως τη σκόπιμη παραπληροφόρηση στο οικονομικό που δουλεύεται επί σειρά ετών από Πειραιά και Βορά με σκοπό: πες, πες, πες κάτι θα μείνει! Τολμούν και μιλάνε εκείνοι που ‘χουν βιάσει κάθε λογική και προηγούμενο (και) σε οικονομικό επίπεδο προκειμένου να ‘χουν γήπεδα, εγκαταστάσεις και όλα πληρωμένα απ’ το κράτος. Όχι μέρος αυτών, όλα, παραχωρήσεις εκτάσεων, δάνεια στο… χιόνι, προπονητικά, κλειστά και… ανοιχτά.


Ωστόσο έρχεται η φωνή της λογικής ενός καλού φίλου και με ηρεμεί, μου δείχνει το δάσος και μου εξηγεί να σταματήσω να βλέπω κοντόφθαλμα, κοινώς το δέντρο. «Οτι σε φοβούνται και δεν σε θέλουν δυνατό με το δικό σου γήπεδο και προπονητικό κέντρο, αυτό να κρατάς. Την ΑΕΚ φοβούνται και καλά το κάνουν»! Έτσι ακριβώς είναι… Ακριβώς όμως. Και πραγματικά καλά κάνουν, το γνωρίζουν ότι αν υπάρχει μια ομάδα που δεν θα ‘χει αντίπαλο εφόσον αποκτήσει γήπεδο και διατηρήσει τη λέξη Ένωση σε πρώτο πλάνο, αυτή θα είναι η ΑΕΚ…

Μόνιμα ρόλο πρωταγωνιστικό, μονόδρομος η κορυφή!

Το γήπεδο και η κορυφή είναι οι… μονόδρομοι της ομάδας και του club για τα επόμενα χρόνια. Αυτό και μόνο αυτό… Προφανέστατα και δεν θα είναι εύκολο αυτό. Σαφέστατα και χρειάζεται πολλή δουλειά και συνεχή προσπάθεια (και όχι συμβιβασμούς με το μέτριο και το ”αρκεί”), όμως είναι και το αυτονόητο να της συμβεί. Για την ΑΕΚ πάντα ένα θα είναι το πρόβλημα και ένας ο εχθρός: να χαλάσει στη πορεία κάπου το «Ένωση», να μην επιτευχθεί συσπείρωση σε επίπεδο 80-90%, να πολεμηθεί εκ των έσω.

Λογικό αφού το απ’ έξω, τον πόλεμο από αυτούς που διαχρονικά επιχειρούν να σε καταστρέψουν, τον περιμένεις. Τον εχθρό εντός συνόρων έως ότου αποκαλυφθεί δεν τον γνωρίζεις καν, άρα πώς θα τον σταματήσεις; Δεν γίνεται… Η ΑΕΚ έχοντας άπαντες ενωμένους και δίπλα Της, ιστορικά αποδεδειγμένα μεγαλουργεί σε όλα τα επίπεδα. Αυτό γνωρίζουν και αυτό φοβούνται οι εχθροί της και σωστά το κάνουν.

Όμως για την ΑΕΚ είναι πλέον ζητούμενο το αυτονόητο σιγά, σιγά και επιτέλους. Η υποχρέωσή της με την ολοκλήρωση όλων των έργων ζωής και απογείωσης του συλλόγου το προσδοκόμενο θα είναι ο μόνιμα πρωταγωνιστικός ρόλος στο αγωνιστικός και μονόδρομο θα συνιστά η κορυφή! Δεν θα επιτυγχάνεται συνέχεια αυτό, δεν (θα) γίνεται κάθε χρόνο, όμως θα αποτελεί μονόδρομο και βάση αυτού θα κρίνουμε και την ομάδα, τους στόχους της.


Νομίζω ότι βρισκόμαστε στη στιγμή που πρέπει να εμπεδώσουν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ, οι βασικοί της και αποδεδειγμένα εχθροί, ότι η φάση στην οποία μπαίνει το club είναι απογείωσης της δυναμικής του. Αν το κάνουν θα μπορέσουν να πάνε παρακάτω, αν όχι, θα βιώσουν απαξίωση και εσωστρέφεια στα όρια του προβλήματος που δεν λύνεται. Το βιώσαμε στο… πετσί στο πρόσφατο παρελθόν, πολύ πρόσφατο με άσχημα αποτελέσματα και συνέπειες!

ΥΓ: Με το που άλλαξαν τα δεδομένα στην υπόθεση του γηπέδου εξαφανίστηκαν ΟΛΟΙ ως δια μαγείας! Απίστευτο πραγματικά… Ούτε τα σαλιγκάρια έτσι ντε! Δεν καταλαβαίνουν κιόλας και τσιμπάνε σα τα εύκολα ψαράκια, όχι τους ροφούς, διότι αυτά είναι πανέξυπνα ψάρια, πανέξυπνα όμως. Μπαίνουμε στη φάση αναμονής για να μάθουμε την ημερομηνία εγκαινίων του νέου γηπέδου και με την αλλαγή του χρόνου δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο στο οποίο θα εστιάσουμε (έξω από το αγωνιστικό) από την αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή επιστροφής, της πιο σημαντικής επιστροφής ποδοσφαιρικού club στην πόλη της, στο γήπεδο στην γειτονιά της… Αυτό λογικά είναι αδύνατο να το αντιμετωπίσεις…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X