Η ανηφόρα που έχει φέτος η ΑΕΚ και η επιστροφή του Νίκου Παππά

Η ανηφόρα που έχει φέτος η ΑΕΚ και η επιστροφή του Νίκου Παππά
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την δύσκολη φετινή χρονιά της ΑΕΚ και για την επιστροφή του Νίκου Παππά στην ενεργό δράση

Η ΑΕΚ υπέστη οδυνηρή ήττα στην Ουγγαρία από την Σομπατέλι, αλλά αυτό μάλλον δεν είναι το χειρότερο νέο της χθεσινής ημέρας.

Το χειρότερο είναι η εικόνα που είχε σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, καθώς δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με 10 Ούγγρους παίκτες και 2 ξένους. Αν κάποια πράγματα είναι θέμα δουλειάς και εργατοωρών στην προπόνηση που είναι φυσιολογικό να λείπουν αυτήν την περίοδο, κάποια άλλα δείχνουν κακή νοοτροπία που είναι και το πιο ανησυχητικό.

Η τρύπα στην ρακέτα «φωνάζει»

Δεν έχει νόημα να κάνεις οποιαδήποτε ανάλυση του αγώνα όταν η ρακέτα της ΑΕΚ είναι ανοιχτή διάβαση για τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που το είδαμε πρώτη φορά εχθές, συμβαίνει σε όλα τα ματς αλλά περιμένεις κάπως να βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα. Όχι μόνο δεν υπάρχει βελτίωση αλλά μάλλον γίνεται χειρότερο αν αναλογιστούμε ότι η ΑΕΚ χθες δέχτηκε 42 πόντους μέσα στην ρακέτα της, από παίκτες που δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο και απλά κάνουν τις βασικές συνεργασίες. Δεν ξέρω τι είναι πιο αποθαρρυντικό, η άμυνα της ομάδας στο πικ εν ρολ ή οι αλληλοκαλύψεις και οι (ανύπαρκτες) βοήθειες από την αδύνατη πλευρά. Όλες οι ομάδες χτυπάνε την ΑΕΚ στο πικ εν ρολ, στοχεύοντας τον Γέλοβατς, που ειδικά όταν βρίσκεται μαζί με τον Κολόμ σε άμυνα δύο εναντίον δύο, είναι σχεδόν βέβαιο το καλάθι. Το απογοητευτικό είναι ότι εφόσον περάσει η μπάλα στον ψηλό μετά το ρολ, δεν υπάρχει βοήθεια στην ρακέτα έτσι για να δυσκολέψει λίγο τον αντίπαλο.

Πέρα από αυτά όμως είναι και κάποια πράγματα που δεν μπορούν να μην τα κάνουν επαγγελματικές ομάδες. Στο πρώτα δύο δεκάλεπτα, η Ένωση δέχτηκε 10-0 πόντους από αιφνιδιασμό, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με 5(!!) συνολικά φάουλ. Αυτό δεν είναι ούτε θέμα δουλειάς, ούτε θέμα προπονητή να σου πει να κάνεις φάουλ για να ανακόψεις τον αιφνιδιασμό όταν έχεις τόσο πολλά διαθέσιμα. Αυτό είναι θέμα συγκέντρωσης και νοοτροπίας. Όσο υπάρχει η σκέψη ότι εντάξει όσα φάμε θα βάλουμε περισσότερα, η ΑΕΚ θα μπορεί να χάνει από τον οποιονδήποτε αντίπαλο την παίξει σκληρά και βρεθεί σε καλή μέρα.

Διαβάστε περισσότερα για την ανηφόρα που έχει η ΑΕΚ φέτος και την επιστροφή του Νίκου Παππά

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X