Ηττα (83-78) για την κακή ΑΕΚ και στην πρεμιέρα του BCL από την Σομπατέλι

Εικόνες από το Φάλκο Σομπατέλι-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Τραγική και ξανά προβληματική εμφάνιση από τη «Βασίλισσα» στην Ουγγαρία

Κάκιστη εμφάνιση και ήττα της ΑΕΚ στην Ουγγαρία με 83-78 από την Φάλκο.

Οι «κιτρινόμαυροι» για έναν ακόμη αγώνα ήταν απογοητευτικοί στην άμυνα και έδωσαν δικαίωμα στους παίκτες της Σομπατέλι να κάνουν ότι θέλουν μέσα στην ρακέτα της. Μοιραία η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και στην επίθεση παρότι είχε τον Παππά στην επιστροφή του, σε εξαιρετική ημέρα. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να βελτιωθεί η εικόνα της ΑΕΚ σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Το ματς

Ο Στέφανος Δέδας παρέταξε τους Φλιώνη, Ανγκόλα, Βαουλέτ, Γκρίφιν και Γέλοβατς, ενώ οι Ούγγροι ξεκίνησαν με τους Κέλερ Βαράντι, Γκόλομαν, Κλαρκ και Μπένκε. Καλό ξεκίνημα επιθετικά και για τις 2 ομάδες που σκόραραν με ευκολία από το τρίποντο με τον Γκρίφιν που ήταν ζεστός στο ξεκίνημα (10-11) αλλά και αμέλειες στην άμυνα τους. Με βασικό άξονα δημιουργίας τον Κολόμ που μοίραζε ασιστ στου συμπαίκτες του, η Ένωση λειτουργούσε σωστά επιθετικά και με τον Νίκο Παππά που έκανε το ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα, να σκοράρει δύσκολα σουτ το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ΑΕΚ προηγούμενη (19-21).


Η ΑΕΚ ξεκίνησε άσχημα το 2ο δεκάλεπτο, δέχτηκε ένα σερί 6-0 (25-21) και ανάγκασε τον Στέφανο Δέδα να βάλει τις φωνές στους παίκτες του για να συνέλθουν, αφού δεν είχαν χρησιμοποιήσει μέχρι εκείνο το σημείο τα φάουλ και έδιναν εύκολους πόντους. Ο Παππάς συνέχισε να οργιάζει στην επίθεση αλλά αμυντικά η άμυνα της ΑΕΚ δεν μπορούσε να βγάλει στοπ (30-29). Η Ένωση ήταν πολύ άστοχη έξω από το τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν έκανε και φάουλ για να ανακόψει αιφνιδιασμούς, παρουσιάζοντας και πάλι μεγάλα κενά στην άμυνα της (38-35). Χαρακτηριστικό της χαλαρής άμυνας της ΑΕΚ, είναι τα συνολικά 5(!!) φάουλ που ολοκλήρωσε τον πρώτο ημίχρονο.


Κακό ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε η ΑΕΚ αλλά ο Ανγκόλα ζεστάθηκε και την κρατούσε κοντά στο σκορ (46-40) με προσωπικές ενέργειες. Πολύ κακή και πάλι στην άμυνα η ΑΕΚ, δεχόταν συνεχώς καλάθια από τους Ούγγρους που είχαν βρει ρυθμό πλέον σε αντίθεση με εκείνη (50-42). Mε τους Παππά και Ανγκόλα να παίρνουν την ΑΕΚ στις πλάτες τους προσπάθησαν να μειώσουν αλλά το κενό μέσα στην ρακέτα αμυντικά το εκμεταλλευόντουσαν σε κάθε φάση οι παίκτες της Σομπατέλι (55-54). Άλλη μια κακή άμυνα στην τελευταία επίθεση και το δεκάλεπτο έκλεισε με την διαφορά στους 3 (57-54).


Άλλο ένα κακό ξεκίνημα για την ΑΕΚ και η διαφορά ξέφυγε και πάλι με τους Ούγγρους να χτυπάνε πάλι μέσα στην ρακέτα (64-54). Η Ένωση προσπαθούσε να μειώσει αλλά δεν μπορούσε να τρέξει σερί, ενώ στην άμυνα ήταν ευάλωτη μέσα στο καλάθι (68-59). Με ηρωικές προσπάθειες του Παππά οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να μειώσουν στους 5 (68-63). Ο Περλ σκότωσε σε συνεχόμενες φάσεις την κακή άμυνα της ΑΕΚ και το σκορ ξέφυγε και πάλι (75-65). Τελευταία προσπάθεια της ΑΕΚ να μειώσει με πίεση σε όλα το γήπεδο, οδήγησε τους παίκτες της Φάλκο στις βολές όπου αστόχησαν σε μερικές και η Ένωση σκόραρε στην άλλη πλευρά του γηπέδου μειώνοντας στους 3 (81-78). Στην τελευταία επίθεση υπήρξε λανθασμένη επιλογή και τελικά η ΑΕΚ έχασε με 83-78.


Σομπατέλι-ΑΕΚ : 83-78

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά το παιχνίδι το enwsi.gr

Δεκάλεπτα: 19-21, 38-35, 57-54, 83-78.

Σομπατέλι (Κονάκοφ): Μπένκε 16, Κλαρκ 3, Γκολομάν 9, Κέλερ 8, Βαράντι 8, Μπάρατς 15, Χόρβατ, Περλ 21, Σομόγκι 3, Σοβεγκιαρτο, Τάκακς, Βεράστο.

AEK( Δέδας): Κολόμ 5, Σαξιόνης, Μπόγρης 2, Φλιώνης , Πετρόπουλος , Ανγκόλα 17, Φιλιππάκος , Γέλοβατς 14, Γκρίφιν 16, Μαυροειδής, Βαουλέτ 4, Παππάς 20.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X