Αν δεν βάλει η ΑΕΚ… παγίδες στον εαυτό της, θα βρεθεί σύντομα στην κορυφή

Αν δεν βάλει η ΑΕΚ… παγίδες στον εαυτό της, θα βρεθεί σύντομα στην κορυφή
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τη συνέχεια του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διανύουμε ημέρες απόλυτης ηρεμίας και η αλήθεια είναι ότι το είχαμε ανάγκη, ως περιβάλλον της ΑΕΚ. Και κυρίως, το είχε ανάγκη η ίδια η ομάδα. Είναι αυτό που έγραφα στο προηγούμενο blog, σε σχέση με το πόσο κομβικό ήταν για την ομάδα να νικήσει στο Αγρίνιο. Αφενός για να επέλθει η ηρεμία και αφετέρου για να σταματήσει όλη αυτή η κουβέντα για τον Μιλόγεβιτς.

Να είστε σίγουροι ότι αν δεν περνούσε νικηφόρα η ομάδα από το Αγρίνιο, οι μέρες αυτές θα ήταν εντελώς διαφορετικές. Και… εφιαλτικές, όπως είναι κάθε διακοπή μετά από άσχημο αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά, ευτυχώς, δεν ζούμε κάτι τέτοιο και έχουμε πάρει… ποπ κορν για να απολαμβάνουμε τις συζητήσεις που κάνουν στον Ολυμπιακό για τα… καπνογόνα κι αν τελικά αυτά είναι που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, που δεν νίκησαν τον Παναθηναϊκό!

Από εκεί και πέρα, είμαστε στο χρονικό σημείο που κάνουμε τον απολογισμό όλων των ομάδων μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Και εξάγουμε το συμπέρασμα ότι το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με την προηγούμενη τριετία. Για να μην ξεχνιόμαστε βέβαια, η πραγματικότητα είναι πως η βαθμολογία δεν… λέει ακριβώς την αλήθεια, αφού η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει +2 βαθμούς και να είναι στην κορυφή, μαζί με τους ΠΑΟΚ και Βόλο. Κι αυτό επειδή της έχουν κλαπεί ξεκάθαρα και ξεδιάντροπα, οι δύο βαθμοί στο ματς του Ηρακλείου με τον ΟΦΗ.


Η πίεση της ΑΕΚ θα μεγαλώσει την γκρίνια τους

Όπως και να ‘χει όμως, αυτή τη στιγμή έχουμε μια βαθμολογία που δείχνει τους ΠΑΟΚ και Βόλο στους 12 βαθμούς, τον ΟΣΦΠ στους 11 βαθμούς και την ΑΕΚ στους 10 βαθμούς. Κάτι που σημαίνει ότι μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που στο ξεκίνημά του, μας δείχνει ότι δεν υπάρχει ομάδα-φόβητρο, δεν υπάρχει γκραν φαβορί, ότι σε όλα τα παιχνίδια εγκυμονούν παγίδες για τους «μεγάλους». Ο ΟΣΦΠ παραμένει προφανώς το φαβορί, αλλά δεν είναι η ομάδα που ήταν πέρυσι και μην παρασύρεστε από το ότι κέρδισε στην Πόλη.

Έχει θέματα αγωνιστικά, έχει και πολλή γκρίνια κι έχει και τον Μαρτίνς να έχει χάσει τον έλεγχο. Το βλέπουν και το ξέρουν και οι ίδιοι. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ μπορούν να του ασκήσουν πίεση, να τον αγχώσουν βαθμολογικά και να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο την γκρίνια που ήδη «τρώει» τους «ερυθρόλευκους». Κατά την ταπεινή μου άποψη, η ΑΕΚ θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος, αρκεί να ξεπεράσει κάποιες παγίδες. Και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές, τις παγίδες στην ΑΕΚ, τις βάζει η ίδια η ΑΕΚ!

Μια τέτοια παγίδα, νομίζω ότι είναι η συζήτηση περί προπονητή και η πάρα πολύ πρώιμη, όσο και άστοχη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Γιατί είναι εντελώς διαφορετικό να κάνεις μια κριτική και να πεις π.χ. ότι στο ματς της Τούμπας, θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη παρέμβαση ή ότι έκανε το «άλφα» ή «βήτα» λάθος, κι άλλο να στέκεσαι αποκλειστικά στο τελικό αποτέλεσμα και να τον κράζεις με εντελώς μη ποδοσφαιρικά επιχειρήματα επειδή για παράδειγμα, έβγαλε τον Τσούμπερ κι έβαλε τον Μάνταλο στο 75’ του αγώνα στο Ηράκλειο και με το σκορ στο 0-3!


Η άμυνα, η διάρκεια και οι τρεις στο κέντρο

Υπάρχουν θέματα που καλείται να λύσει ο Σέρβος τεχνικός της ΑΕΚ, τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά. Ο ίδιος άλλωστε μίλησε για «μπλακ άουτ που μπορεί να είναι και θέμα ψυχολογίας». Αλλά στην παρούσα φάση, θεωρώ ότι προέχουν τα αγωνιστικά ζητήματα, η βελτίωση στην ανασταλτική λειτουργία και το μεγάλωμα της διάρκειας στο καλό παιχνίδι της ΑΕΚ, γιατί με 25 ή 45 λεπτά καλά, θα έρθουν… γκέλες. Όπως επίσης, θεωρώ ότι ο Μιλόγεβιτς θα πρέπει να δουλέψει και την επιλογή του να παίζει με τρεις στο κέντρο, γιατί κόντρα σε ομάδες με ποιότητα, όταν ο αντίπαλος θα φορτώνει τον άξονα, θα προκύπτουν ζόρια αλά Μπίσεσβαρ. Υπήρξαν προβλήματα ακόμα και από τον Παναιτωλικό στα «νεκρά» διαστήματα της ΑΕΚ.

Θα παίξουν πολλά ρόλο, όπως πάντα σε έναν μαραθώνιο πρωταθλήματος. Η τύχη, η διαιτησία, οι τραυματισμοί, τα πάντα. Έγραφα πριν από καιρό, πόσο σημαντική θα ήταν για την ομάδα, η επιστροφή Σιμόες. Και τακτικά και πνευματικά. Το διαπιστώσαμε και στο Αγρίνιο. Η αλήθεια είναι ότι στην τακτική, βοηθάει περισσότερο από τον Σιμάνσκι. Τρέχει πολύ, καλύπτει χώρους και σίγουρα θέλει και μεγαλύτερη βοήθεια από τον Λε Ταλέκ. Είναι μεγάλη τύχη για την ΑΕΚ που επέστρεψε ο Σιμόες, όπως και είναι μεγάλη ατυχία που δεν μπορεί να έχει τον Γαλανόπουλο. Μεγάλο «όπλο» στα χέρια του Μιλόγεβιτς είναι και ο Μοχαμάντι. Δεν αποκλείω καθόλου, αυτή η τελευταία μεταγραφική προσθήκη του καλοκαιριού να αποδειχτεί και η πλέον πολύτιμη. Και νομίζω ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα δούμε και τον Χατζισαφί σε άλλη θέση.


«4 στα 4» για σίγουρη πρωτιά

Η ΑΕΚ, με την επιστροφή της στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, έχει να δώσει τέσσερα παιχνίδια μέχρι να φιλοξενήσει τον ΟΣΦΠ την 10η αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, τον Ατρόμητο εντός, τον Βόλο εκτός, τον Άρη εντός και τον Απόλλωνα Σμύρνης εκτός. Κι αυτή είναι μια τετράδα αγώνων, από την οποία μπορεί να γίνει αυτό που έγραψα στην αρχή, να ασκηθεί δηλαδή μεγάλη βαθμολογική και ψυχολογική πίεση στον ΟΣΦΠ, που πάει Γιάννενα, μετά υποδέχεται τον ΠΑΟΚ και έχει ενδιάμεσα και την Άιντραχτ.

Αν δηλαδή δει κάποιος προσεχτικά το πρόγραμμα, θα καταλάβει ότι είναι στο χέρι της ΑΕΚ, όταν θα υποδεχτεί τον ΟΣΦΠ την 10η αγωνιστική, να τον έχει από κάτω της και υπό μεγάλη πίεση. Για την ακρίβεια, να είναι πρώτη στη βαθμολογία, εφόσον κάνει το «4 στα 4». Θα είναι μεγάλη υπόθεση να δούμε την ΑΕΚ στα τέλη Νοέμβρη σε μια εντελώς διαφορετική βαθμολογική κατάσταση, από εκείνη που την βρίσκαμε στα τέλη του Νοεμβρίου του 2018, του 2019 και του 2020. Και έχω μεγάλη πίστη ότι αυτό θα γίνει.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X