Το πρόβλημα σε... κεφάλι (και) χαφ και τα στεγανά στο Φάληρο!

Το πρόβλημα σε... κεφάλι (και) χαφ και τα στεγανά στο Φάληρο!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσει ο Μιλόγεβιτς και για τα όσα συμβαίνουν στον Ολυμπιακό αλλά δεν μαθαίνει κανείς!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιτέλους η ΑΕΚ θα ‘χει τη δυνατότητα να περάσει ένα διάστημα αρκετών ημερών, τούτης της διακοπής για τις υποχρεώσεις των Εθνικών Ομάδων, δίχως να… φαγωθούμε ΟΛΟΙ για 15 μέρες για όλα όσα δεν έχουν γίνει σωστά στο αγωνιστικό! Πραγματικά μου ‘χε λείψει και είχα στ’ αλήθεια ξεχάσει πως είναι να φτάσει διάστημας διακοπής αγωνιστικών υποχρεώσεων δίχως γκρίνια, μίρλα και μιζερια… Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός…

Σε διαφορετικό, από το διπλό, αποτέλεσμα στο Αγρίνιο, θα έπρεπε να αναλύσουμε τα «πάντα – όλα», να ρίξουμε ανάθεμα στα πρόσωπα και φυσικά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι «πάει κι αυτή η χρονιά»! Καλά άλλοι βέβαια ιδιαίτερα απαισιόδοξοι έχουν ήδη ξεστομίσει τη συγκεκριμένη ατάκα, απλά ελπίζω και εύχομαι, να μην περιμένουν δικαίωση και να ελπίζουν ότι θα ‘χουν αποτύχει στην εκτίμησή τους.

Το διάστημα που έρχεται είναι ευεργετικό για την ΑΕΚ και τα πρόσωπά της στο ποδοσφαιρικό τμήμα προκειμένου να ηρεμήσουν, να δουλέψουν αρκετά και να καταφέρουν να φτιάξουν ΟΛΟΙ (και) το κεφάλι τους διότι προσωπικά διαπιστώνω ότι το μεγάλο πρόβλημα παρατηρείται εκεί! Είναι ένα ζήτημα το πόσο επηρεάζεται η ομάδα όταν πρέπει να σβήσει την ένταση και τον ρυθμό της έπειτα από μισή ώρα παιχνιδιού και ταυτόχρονα όταν βρίσκει ο αντίπαλος (με τύχη ή όχι) γκολ!

Η ΑΕΚ δείχνει (και) παθαίνει σοκ σε επίπεδο συγκέντρωσης και παρουσιάζει στο χορτάρι τον απόλυτο πανικό! Κάτι που είδαμε να συμβαίνει στην Κρήτη, άσχετα με το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο ματς οι Φωτιάς και Σκουλάς είχαν σκοπό να στερήσουν δυο βαθμούς στην ομάδα (που αν τους είχε θα ήταν ήδη κορυφή), στην Τούμπα μετά το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε και φυσικά στο Αγρίνιο μετά τη μείωση του σκορ.


Τι… απαγορεύεται και το θέμα στα χαφ!

Είναι τουλάχιστον αυτονόητο ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να της συμβαίνει της ΑΕΚ αυτό… Το θέμα είναι πως λύνεται το πρόβλημα, αυτό είναι το ερώτημα. Εκτιμώ ότι αυτό θα συμβεί μόνο μέσα από τα επιτυχημένα αποτελέσματα που θα προκαλέσουν απογείωση της αυτοπεποίθησης των ποδοσφαιριστών και ουσιαστικά συνολικά του τμήματος. Δεν έχουμε να κάνουμε με την περσινή ομάδα σε επίπεδο προσώπων για να προκύπτει ζήτημα νοοτροπίας!

Αποτελεί ένα κομμάτι που απαιτεί δουλειά άλλου επιπέδου από τον Μιλόγεβιτς και τους συνεργάτες του (και όλους όσοι βρίσκονται κοντά στο ποδοσφαιρικό τμήμα) όπου δεν γνωρίζω τη μέθοδο που πρέπει να ακολουθηθεί για να διορθωθεί. Δεν οφείλω άλλωστε αφού δεν είμαι ο προπονητής. Ωστόσο πρέπει να εστιάσουμε στο πρόβλημα, να το καταλάβουμε προκειμένου να το λύσουμε προτού στοιχίσει σημαντικά στην ΑΕΚ.

Σε αγωνιστικό επίπεδο είναι δεδομένο πως οφείλουν να διορθωθούν τα ζητήματα (κυρίως) στον άξονα της μεσαίας γραμμής που προκαλούν προβλήματα στη συνολική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Διότι η μπάλα… ταξιδεύει πολύ εύκολα από το δεύτερο τρίτο του γηπέδου της Ένωσης (όταν αυτή βρίσκεται σε φάση άμυνας) στο πρώτο τρίτο αυτής (το αμυντικό)! Κάτι που σημαίνει ότι ίσως πρέπει να αλλάξει τη διάταξη…


Προσωπικά διακρίνω – διαπιστώνω ότι δεν πρέπει να παίζει με δυο χαφ (σε διάταξη 4-2-3-1) με τον Λε Ταλέκ να συνιστά τον έναν από τους δυο. Διότι μετά το 30′ που τον αφήνουν οι δυνάμεις του και αναλαμβάνει το… βαρύ κορμί του, η ΑΕΚ χάνει έναν παίκτη στη φάση άμυνας και ο δεύτερος έχει πολύ χώρο να καλύψει, χωρίς να γνωρίζει ωστόσο που πρέπει να κινηθεί. Ο Γάλλος μέσος είναι ΙΔΑΝΙΚΟΣ για κόφτης μπροστά απ’ τα στόπερ σε 4-3-3 ή 4-1-4-1 όπως και είχε σχεδιάσει να πράξει αρχικά ο Μιλόγεβιτς. Αυτό πρέπει να μονιμοποιηθεί φαίνεται για να είναι περισσότερο συμπαγής η ομάδα στον άξονα!

Έχουν στεγανά σε Φάληρο και Βορρά, αλλά…

Η ΑΕΚ θα ήταν ήδη στην κορυφή όπως προανέφερα αν δεν είχε υποστεί διαιτητική σφαγή στην Κρήτη, ωστόσο, αυτό δεν θα σήμαινε ότι δεν θα είχαμε διαπιστώσει και επισημάνει τα συγκεκριμένα προβλήματα που απαιτούν άμεσα λύση για να μπορεί η ομάδα να πετύχει το στόχο του πρωταθλητισμού (που το ίδιο club έχει θέσει)! Άλλωστε οποιοδήποτε ζήτημα έχει να κάνει με την ΑΕΚ, ειδικότερα αρνητικό, δεν έχουμε μάθει να το… θάβουμε (και σωστά αφού συνεπάγεται ότι με την ανάδειξή του θα διορθωθεί).

Σε αυτά τα θέματα δεν μας… βλέπει ο Ολυμπιακός και τα στεγανά του. Είδατε τι έγινε στο Φάληρο; Όχι πού να το δείτε; Ποιος να το δείξει; Μήπως το μάθατε και το διαβάσατε; Όχι βέβαια… Ποιος να το κάνει; Μπάχαλο μετά το ματς, ένταση και σκηνικά μετά την ανακοίνωση της ΠΑΕ στα επίσημα (κι αφού ολοκληρώθηκε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), αλλά ΚΙΧ… Δεν βγήκε απολύτως τίποτα. Ούτε τι έλεγε και πόσο έξαλλος ήταν ο Μαρινάκης, ούτε πως αντέδρασαν οι οπαδοί που επισκέφτηκαν τα επίσημα μετά την ανακοίνωση με άγριες διαθέσεις…


Στην ΑΕΚ θα συνιστούσε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ για κανά τριήμερο και αντίστοιχα θα προέκυπτε συζήτηση – ανάλυση και διχασμός σε χρόνο ρεκόρ… Για τα γεγονότα στο Φάληρο ούτε λέξη, τίποτα και αν δεν υπήρχε η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός και η απάντηση των οργανωμένων, η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων θα είχαν άγνοια, δεν θα είχα ιδέα για την ακρίβεια ότι υπάρχει θέμα και μάλιστα χοντρό μεταξύ διοίκησης και οπαδών στους «ερυθρόλευκους».

Μάλιστα αξιοζήλευτη είναι και η ικανότητα να… θάβουν τόσο σημαντικά ζητήματα (και) στον ΠΑΟΚ που έχουν (σε όλα τα επίπεδα) επιδιώξει να κοπιάρουν κάθε τι που κάνουν στην ομάδα του Φαλήρου. Κι εκεί της κακομοίρας έγινε, όχι μεταξύ οπαδών και διοίκησης, αλλά καθαρά οπαδικά ζητήματα, αλλά δεν γράφτηκε λέξη και δεν ειπώθηκε ΠΟΥΘΕΝΑ μέρες μετά το συμβάν που έμοιαζε με ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ οργανωμένων με μπόλικο ξύλο!

Βέβαια εκεί που πιάνω τον εαυτό μου να μονολογεί «ρε τους μπαγάσες τους ζηλεύω για τα στεγανά τους, δεν τολμάει κανείς να βγάλει τίποτα», επανέρχομαι και αναγνωρίζω ότι ΔΕΝ θέλω να το δω ποτέ να συμβαίνει στην ΑΕΚ και στο ρεπορτάζ μας το οποίο βέβαια έχει περάσει στο άλλο άκρο και στιγμές εκνευρισμού και αντιδράσεων λόγω αποτυχημένων αποτελεσμάτων τα απογειώνουμε με τέτοιο τρόπο σα να θέλουμε να κάνουμε κακό στην ομάδα αντί να την προστατέψουμε. Κι όμως το προτιμώ, είναι χαζό αλλά αληθινό, όχι παρασκηνιακό και ύπουλο…

ΥΓ: Ρε τον Κλάντεμπεργκ… Μισή φάση της ΑΕΚ να βρει και να σηκώνει δικαίωση των παραπόνων της ομάδας θα τη θάψει ξανά (και ξανά). Αφού πρώτα θα πει το αντίθετο απ’ αυτό που αξιώνει σε μια φάση η Ένωση, όπως την αποβολή του Μεντόζα στη φάση που λίγο έλειψε να τραυματίσει σοβαρά τον Μάνταλο, θα περάσει σε άλλο… level και όπως συνηθίζει να κάνει ΔΕΝ θα αναλύσει κάποια εξόφθαλμη (υπέρ της ΑΕΚ) φάση! Όπως έγινε στην Κρήτη ντε, όπου δεν είδαμε ΠΟΤΕ την άποψή του για το φάουλ πάνω στον Βράνιες (για το οποίο συμφώνησαν ΟΛΟΙ και οι εχθροί της ΑΕΚ, ότι ήταν φάουλ πάνω στον Βόσνιο) και για το οφσάιντ του τρίτου γκολ της ομάδας της Κρήτης. Βέβαια για την ίδια φάση με τον Καρίμ πρωταγωνιστή στην Τούμπα, μια χαρά λαλίστατο το αγόρι απ’ την Αγγλία, αλλά για αυτή του Ντουρμισάι στο Ηράκλειο, δεν είπε τίποτα. Μόνο χαζός δεν είναι ντε…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X