Η ποιότητα δεν θα δίνει πάντα τις λύσεις, έχει κι άλλα κομμάτια το «παζλ»

Η ποιότητα δεν θα δίνει πάντα τις λύσεις, έχει κι άλλα κομμάτια το «παζλ»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για την ΑΕΚ μετά τη νίκη στο Αγρίνιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το προηγούμενο blog πριν το ματς στο Αγρίνιο, όταν έκανα αναφορά στο θέμα ΑΕΚ και προπονητές, κατάλαβα τις επόμενες μέρες πως υπήρξαν διαφορετικές ερμηνείες. Άλλος εκτίμησε πως ήταν υπονομευτικό για τον προπονητή, άλλος πως στήριζε τον προπονητή κι έριχνε ευθύνες στον μηχανισμό της ομάδας και πάει λέγοντας.

Στην πραγματικότητα το blog ανέλυε πως στο θέμα του προπονητή πρέπει να υπάρχει γενικά μια συγκεκριμένη σειρά. Αν υπάρχει πίστη πως καλά πάμε, αυτό να φαίνεται και στο πως χειριζόμαστε το θέμα, χωρίς περιστροφές και χωρίς… πισινές.

Αν δεν υπάρχει πίστη και υπάρχουν ισχυρές αμφιβολίες, που για έναν σύλλογο μπορούν να υπάρχουν όταν πλησιάζουμε τέσσερις μήνες που ζουν όλοι έναν προπονητή και τη δουλειά του και πάλι να μην αφήνεται τίποτα στην τύχη. Να κριθεί δηλαδή κάτι σε ένα αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση να έχουμε συγκεκριμένα σαφή κριτήρια για κάθε μας απόφαση.

Από τότε μεσολάβησε το ματς στο Αγρίνιο. Δεν ήταν εύκολο έτσι κι αλλιώς. Ξεκίνησε καλά, παρουσιάστηκαν δυσκολίες, εμφανίστηκαν πάλι απορίες για την διαχείριση, φάνηκε σε κάποια σημεία πάλι έλλειψη αποφασιστικότητας στην αντίδραση σε ό,τι γινόταν στο γήπεδο. Τελειώσαμε καλά ως αποτέλεσμα και κάποιων κινήσεων που έγιναν, έστω και με καθυστέρηση.


To πιο σοβαρό πρόβλημα

Αυτή η αποφασιστικότητα παραμένει για μένα το πιο σοβαρό ζήτημα. Όλα τα ερωτηματικά δεν μπορούν να έχουν απαντηθεί μέσα σε πέντε αγωνιστικές, αυτό είναι σίγουρο. Πάντα μιλάμε με το δείγμα που έχουμε ως τώρα. Αλλά νομίζω σε αυτές τις πέντε αγωνιστικές, ανάμεσα σε ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, η ομάδα που ως αγωνιστική ταυτότητα είναι ακόμη δύσκολο να συνδεθεί, να ταυτιστεί με τον προπονητή της, είναι η δική μας.

Βεβαίως και γι’ αυτό υπάρχει δικαιολογία. Ο Μαρτίνς μπήκε στον τέταρτο χρόνο του στον ΟΣΦΠ, ο Λουτσέσκου δεν είχε θέμα προσαρμογής στον ΠΑΟΚ, μένει ο Γιοβάνοβιτς και ο Παναθηναϊκός. Εδώ αν και τα αποτελέσματα τους είναι χειρότερα προς το παρόν, νομίζω ένα κλικ παραπάνω στην αίσθηση του τι ακριβώς επιδιώκει να κάνει ο προπονητής τους, το έχουν.

Σε κάθε περίπτωση, τα ζητήματα από την Τούμπα, δεν έκλεισαν με την εικόνα στο Αγρίνιο. Υπήρξε μια συνέχεια σε κάποια δομικά στοιχεία, υπήρξε μια βελτίωση σε κάποια άλλα, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων δεν ήταν ο ίδιος.

Η διακοπή σε κάθε περίπτωση είναι μια καλή ευκαιρία για όλους, χωρίς την πίεση που δεδομένα υπήρχε για να κλείσει οπωσδήποτε με νίκη η πρώτη πεντάδα αγώνων στο πρωτάθλημα, να βάλουν κάτω όλα τα δεδομένα και να βγουν τα συμπεράσματα για το που πρέπει να επικεντρώσουμε για την συνέχεια.


Να αρχίσει η επίδραση του Μιλόγεβιτς

Για την ΑΕΚ θεωρώ πως είναι βασικό ζητούμενο, να αρχίσει σιγά – σιγά να έχει η παρουσία του προπονητή της την απήχηση και την επίδραση που έχει και στους δύο βασικούς της ανταγωνιστές (με τα δικά τους προβλήματα κι αυτοί βέβαια…) αλλά μάλλον και στον Παναθηναϊκό, η παρουσία των δικών τους προπονητών. Γιατί αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι στο παζλ μιας καλής πορείας για ομάδες τέτοιου επιπέδου. Εδώ υπάρχει και το παράδειγμα του Άρη. Στον οποίο βλέπουμε τώρα που ξεκίνησε τη σεζόν φορτωμένος με προσδοκίες, το επίπεδο της πρόκλησης να ξεπερνά μάλλον αυτό που είναι σε θέση να διαχειριστεί ίσως και ψυχολογικά ο προπονητής του.

Η επισήμανση αφορά και την δουλειά στην καθημερινότητα της ομάδας και την παρεμβατικότητα στους αγώνες. Για παράδειγμα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στο να βρίσκεις τις διεξόδους στην ποιότητα, όπως συμβαίνει ως τώρα κατά κόρο στην Ένωση και στο να βρίσκεις λύσεις από παρεμβάσεις από τον πάγκο.

Θα έλεγα πως μετά από τα πρώτα πέντε ματς, αυτό μπαίνει στα βασικά ζητούμενα, μαζί με την κουβέντα που γίνεται και για μια δυο περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και το πως τα πάνε ως τώρα. Προσωπικά το θέμα της παρεμβατικότητας εκτός των τεσσάρων γραμμών, θα το έβαζα πιο ψηλά σε σχέση με το πως παρουσιάζονται ως τώρα οι παίκτες που αποτελούν το βασικό rotation. Γιατί το πρώτο μπορεί να βοηθήσει στο να βελτιωθούν πράγματα στο δεύτερο. Αλλά το δεύτερο δε μπορεί να καλύπτει απόλυτα τις ελλείψεις στο πρώτο…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X