Διπλή ζημιά για την ΑΕΚ, αποκλεισμός και τιμωρία εκτός Ευρώπης (VIDEO)

Η αρχή του τέλους για την ΑΕΚ, βαριά ήττα στη Ρουμανία (VIDEO)

Καταστροφική βραδιά, όχι επειδή δεν ανατράπηκε το 3-0 του πρώτου αγώνα, αλλά επειδή η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με δύο χρόνια απουσίας από την Ευρώπη για επεισόδια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα στοιχεία ήταν ατράνταχτα. Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που πέρασε σε προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η πρώτη που έφτασε στα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η πρώτη που νίκησε ιταλική ομάδα (3-2 την Ιντερ), που απέκλεισε δύο αγγλικές, που διέσυρε την Πόρτο.

Ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη τη σεζόν 1979/80 δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτός από τον κόσμο. Για να συμβεί αυτό, υπήρξε το έγκλημα του χασάπη διαιτητή Ντέϊνα, αλλά και η βαριά τιμωρία της ΟΥΕΦΑ με μονοετή αποκλεισμό. Το έγκλημα που ολοκληρώθηκε μία μέρα σαν σήμερα του 1979, όταν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επέβαλε την “καμπάνα” στην ΑΕΚ (και στον Τάσο για μία αγωνιστική).

Η ΑΕΚ είχε υποδεχθεί τη ρουμανική Αρτζες Πιτέστι στη ρεβάνς της βαριάς ήττας με 3-0. Αν και ήταν φανερά πια τα σημάδια αποσύνθεσης στην Ενωση με τα μεγάλα ονόματα να έχουν αποχωρήσει ή μεγαλώσει και τον Μπάρλο να είναι αδύναμος οικονομικά, η ευρωπαϊκή αύρα ήταν οδηγός.

Η ΑΕΚ αναζήτησε ακόμα μία επική ανατροπή, ανάλογη με αυτή που είχε πετύχει προ τριετίας με την ΚΠΡ. Οι βάσεις μπήκαν από νωρίς. Ο Πέτρε με αυτογκόλ στο 12’ και ο Βλάντιτς με σουτ στο 20’, έβαλαν την ΑΕΚ σε απόσταση βολής. Ωστόσο, αν και για 70’ η ΑΕΚ σφυροκοπούσε την εστία των Ρουμάνων, το πολυπόθητο τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Για να συμβεί αυτό βέβαια, απαιτήθηκε η εχθρική διαιτησία του Ντέϊνα που προστάτευε τους Ρουμάνους. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη, οι κατάμεστες εξέδρες «έβραζαν» κατά του διαιτητή και τα επεισόδια που ακολούθησαν κόστισαν την τιμωρία αποκλεισμού ενός έτους από την ΟΥΕΦΑ.

Ούτε η είσοδος του Λουκά Μπάρλου μέσα στον αγωνιστικό χώρο στάθηκε ικανή να ηρεμήσει τα πράγματα και να κάνει τους “κιτρινόμαυρους” να ηρεμήσουν. Η ΑΕΚ πλήρωσε διπλά μάλιστα την τιμωρία, καθώς δεν μπόρεσε να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο με την πρώτη σεζόν και έτσι έμεινε για δύο περιόδους εκτός διοργανώσεω

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X