ΕΟΔΥ: Δεκτή η παραίτηση Αρκουμανέα -Λάγιου και Ζαούτης οι υποψήφιοι να τον αντικαταστήσουν

ΕΟΔΥ: Δεκτή η παραίτηση Αρκουμανέα -Λάγιου και Ζαούτης οι υποψήφιοι να τον αντικαταστήσουν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Θάνο Πλεύρη ο οποιός και την έκανε δεκτή, με μια μακροσκελή επιστολή μέσω της οποίας έκανε μια αναδρομή στη διετή θητεία του στον ΕΟΔΥ, η οποία συνέπεσε με την έλευση και τη διαχείριση της πανδημίας.

Ευχαρίστησε άπαντες, τους συνεργάτες του, τους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ, τους υπουργούς με τους οποίους συνεργάστηκε, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που μαζί στο πρώτο σκέλος της πανδημίας ανέλαβαν να διαχειριστούν την κατάσταση, τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του.

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας και η αποδοχή της ανακοινώθηκε λακωνικά: «Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε σήμερα την παραίτηση του. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την αποδέχτηκε και τον ευχαρίστησε για την πολύτιμη συμβολή του στον ΕΟΔΥ και στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Η επόμενη ημέρα στον ΕΟΔΥ

Οπως αναφέρει το iefimerida.gr η παραίτηση Αρκουμανέα αναμενόταν τις τελευταίες ώρες και ενώ δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις, έχουν αρχίσει οι σκέψεις και οι βολιδοσκοπήσεις για τον επόμενο επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Τις προηγούμενες ημέρες ακούστηκε έντονα το όνομα του καθηγητή Βασιλακόπουλου, ωστόσο δεν φαίνεται να καταλήγουν στο πρόσωπό του. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι ψάχνει τον επόμενο επικεφαλής του ΕΟΔΥ ανάμεσα στους επιστήμονες που αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας έχουν εισφέρει στην αντιμετώπισή της με τις προτάσεις τους και τις συμβουλές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι και εξετάζεται το ενδεχόμενο να τους προταθεί να αναλάβουν επικεφαλής του ΕΟΔΥ είναι ο Θεοκλής Ζαούτης και η Παγώνα Λάγιου, αμφότεροι μέλη της επιτροπής των ειδικών.

Ο Θεοκλής Ζαούτης είναι καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Η Παγώνα Λάγιου είναι Ιατρός, Παθολόγος, καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του ΕΚΠΑ και επίσης Πρόσεδρη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεμιστημίου του Χάρβαρντ. Οπως προαναφέρθηκε είναι και αυτή μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X