Η ΑΕΚ πρέπει να πάψει να… ζηλεύει!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου στον απόηχο μιας ευρωπαϊκής εβδομάδας χωρίς ΑΕΚ και ενός κρίσιμου ματς για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Κάθε εβδομάδα που περιλαμβάνει ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και κλείνει, με την ΑΕΚ να είναι απλός παρατηρητής, προκαλεί σφίξιμο στο στομάχι. Από όποια πλευρά και αν το δει κάποιος, είναι τεράστιο μείον για την Ενωση πως δεν συμμετέχει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αναγκάζεται να βράζει στο ζουμί της στην αναμονή ενός άλλου ματς. Γιατί είναι και αυτό. Πως η χαρά της νίκης, αλλά κυρίως η γκρίνια της γκέλας, κρατά πολύ περισσότερο όταν απέχουν τα ματς τόσο πολύ.

Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο βαρύ, εάν αναλογιστείς πόσο φτηνά χάθηκε η Ευρώπη. Οσο και αν θέλω να το αφήσω πίσω, είναι μια διαδικασία που πληγώνει και δεν ξεπερνιέται. Αναλογιστείτε μόνο, με ποιους αντιπάλους θα έπαιζε η ΑΕΚ. Λογικά, θα είχε τεθεί επικεφαλής ομίλου. Θα μπορούσε να ανοίξει το ροτέισον, να πάρουν ματς και ευκαιρίες όλοι και να μην υφίστανται θέματα ισορροπιών μέσα στην ομάδα.

Επίσης, να σας πω την αλήθεια, ζήλεψα βλέποντας τον Ολυμπιακό να κάνει παρέλαση μέσα στην Πόλη και να ταπεινώνει την ομάδα του περίεργου από την Πορτογαλία, που καμαρώσαμε για τα καραγκιοζιλίκια του και στα μέρη μας. Με μια εμφάνιση ψαρωτική, που ξεχείλιζε από αυτοπεποίθηση και προπονητική σφραγίδα. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν με τέτοιο αέρα, που δεν μπορείς να το πιστέψεις.


Ομάδα πάνω απ’ όλα

Τυχαία είναι αυτά; Προφανώς και όχι. Είναι αποτέλεσμα πολυετούς δουλειάς, υψηλού επιπέδου. Είναι γεγονός, πως όσο αντιτουριστικός και εάν είναι ο Μαρτίνς με αυτό το σουλούπι, είναι εξαιρετικός προπονητής. Βλέπεις μια ομάδα που έχει τη σφραγίδα του και είναι ΟΜΑΔΑ. Μπαίνουν και βγαίνουν παίκτες, αλλά το σύνολο παραμένει συμπαγές. Μπαίνουν αλλαγή στο φινάλε Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά και δεν σπάει ούτε…ρυτίδα δυσαρέσκειας.

Δεδομένο είναι πως παίρνει παίκτες που έχουν αδυναμίες και θέματα και βρίσκει τρόπο να τα καλύψει και να μην υπάρχουν ζητήματα. Βλέπετε με ποιον αέρα παίζει ο Μασούρας, πως ξεχωρίζει ο Μπουχαλάκης, πως προστατεύει ακόμα και τον Παπασταθόπουλο, πως βάζει μέσα στην ομάδα ταλεντάκια όπως ο Αγκιμπού. Και εμείς, τσακωνόμαστε και χαλάμε φαιά ουσία, γιατί θα παίξει ο Σβάρνας και δεν παίζει ο Μήτογλου.

Τα καλά χρόνια

Αυτά όλα, δεν συμβαίνουν με κάποιον μαγικό τρόπο. Είναι προϊόν δουλειάς. Η ΑΕΚ το είδε στο παρελθόν. Στα χρυσά χρόνια του Μπάγεβιτς, έπαιρνε χώμα και το έκανε χρυσάφι. Δούλευε μεθοδικά, έβαζε τους παίκτες σταδιακά στην ομάδα, έβρισκε τρόπο παίκτες που δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, να τους κάνει να εμφανίζονται παικταράδες. Γιατί ήταν κομμάτια ενός συνόλου, που λειτουργούσε αριστοτεχνικά και είχε συγκεκριμένες σταθερές.

Η ιστορία επαναλήφθηκε έπειτα και με άλλους σημαντικούς προπονητές που πέρασαν από την ΑΕΚ. Ο Σάντος έφτιαξε ομάδα δείχνοντας το καλοκαίρι του ΄04 σε κάποια παιδιά ακόμα και πως θα τρέχουν ή πως θα κοντρολάρουν την μπάλα. Ο Φερέρ, προτού γίνει Ναπολέοντας, συνέβαλε έντονα με το επιτελείο του στην τακτική ανέλιξη παικτών και βέβαια στη δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου που είχε συγκεκριμένα χαρίσματα, έστω και αν το ταλέντο δεν ήταν άφθονο.


Η αποστολή του Μιλόγεβιτς

Πάμε στα φρέσκα κουλούρια. Αντί να χανόμαστε σε αδιέξοδες συζητήσεις για το αν η ΑΕΚ πάει ή δεν πάει για πρωτάθλημα – που δεν μπορεί νομοτελειακά να μην πηγαίνει για τίτλους – εκτιμώ πως είναι καλύτερο να δούμε την ΑΕΚ να εξελίσσεται και να γίνει ομάδα. Να βλέπεις συνοχή στην άμυνα, σωστές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, συνδυασμούς και φάσεις που θα είναι προϊόν δουλειάς και συνεχούς προσπάθειας.

Εκεί θα κριθεί στο τέλος της ημέρας ο Μιλόγεβιτς. Το θέμα δεν είναι μόνο αν η ΑΕΚ θα πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά και ποια εικόνα θα εμφανίζει. Θα μπορέσει να δώσει στίγμα με το ποδόσφαιρο που παίζει; Αν το καταφέρει, νομίζω πως είναι τεράστιο επίτευγμα. Ο Σέρβος μπορεί να εμπνεύσει, να μπει μπροστά και να οδηγήσει στην αλλαγή του ρόλου. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να είναι εκείνη που ζηλεύει τους αντιπάλους της, αλλά να γίνει εκείνη που θα βλέπουν και θα φθονούν.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X