«Δίδυμη επιδημία στην Ελλάδα»: Το δεύτερο «χτύπημα» που φοβίζει τους επιστήμονες πιο πολύ και απ’ την COVID

«Δίδυμη επιδημία στην Ελλάδα»: Το δεύτερο «χτύπημα» που φοβίζει τους επιστήμονες πιο πολύ και απ’ την COVID

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και ενώ πλησιάζουμε στον χειμώνα οι επιστήμονες «τρέμουν» για νέα έξαρση. Φέτος όμως η χρονιά θα είναι διαφορετική αφού οι γιατροί ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι με γεμάτα κρεβάτια στα νοσοκομεία από ασθενείς που θα έχουν αρρωστήσει, όχι μόνο από την COVID-19.

Η επιστημονική κοινότητα – εντός και εκτός της χώρας – βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς η παράλληλη κυκλοφορία (στο εξωτερικό την αναφέρουν ως «δίδυμη επιδημία») του ιού SARS-CoV-2 και του ιού της γρίπης θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ένα διπλό κύμα επιβάρυνσης που θα προσκρούσει λυσσαλέα στα συστήματα Υγείας. Προς το παρόν, ουδείς γνωρίζει εάν το σενάριο αυτό – που ομολογουμένως είναι από τα χειρότερα, όχι όμως και από τα πλέον επικρατέστερα – θα επαληθευτεί, ήδη όμως οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει στοχεύοντας στη δημιουργία ενός παράλληλου «τείχους ανοσίας» μέσω του εκτεταμένου εποχικού εμβολιασμού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X