Τι σημαίνει στ' αλήθεια υπομονή και στήριξη;

Τι σημαίνει στ' αλήθεια υπομονή και στήριξη;
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στο μότο όλων στην ΑΕΚ πριν την έναρξη της σεζόν (εκτός club) και για πότε εξαφανίστηκε στην πρώτη στραβή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ΑΕΚ μοιάζει να γίνεται συνήθεια έως και… λατρεία να εστιάζουμε σε λάθος πράγματα, να ψάχνουμε και να προσπαθούμε να αναλύσουμε τα πάντα (κι ας μην έχουμε ιδέα πολλές φορές – αν όχι όλες) και τελικά να χάνουμε την ουσία!

Όταν σημειώνω «στην ΑΕΚ» δεν εννοώ εντός club, θα εστιάσουμε και σε αυτό παρακάτω, αλλά σε όλους εμάς που είμαστε έξω απ’ αυτό και ταυτόχρονα μαζί στην καθημερινότητά του… Θαρρώ έχουμε γίνει εύκολα ισοπεδωτικοί και εκτιμώ πως είναι ένα λάθος που πρέπει να αναγνώσουμε σωστά προκειμένου να το διορθώσουμε.

Ο πρόλογος αφορά σε όλα τα ζητήματα και πως κρίνουμε το αποτέλεσμα μιας δουλειάς σε όλα τα επίπεδα για το ίδιο το club, αλλά και ξεχωριστά το κάθε πρόσωπο και το πόστο που υπηρετεί! Είναι ώρα πλέον να πάμε παρακάτω όλοι μας και να καταλάβουμε ότι πρέπει να δούμε, να εστιάσουμε, στο δάσος και να αφήσουμε το δέντρο. Επαναλαμβάνω όλοι μας… Διότι διαφορετικά δεν θα πάμε μπροστά, δεν θα επιτρέψουμε ταυτόχρονα και στο club να το κάνει!

Προτού καν αρχίσει η σεζόν σημειώνουμε και συμφωνούσαμε αν θυμάμαι καλά (τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία) ότι θα χρειαστεί υπομονή και στήριξη σε όλα τα πρόσωπα στο ποδοσφαιρικό τμήμα έπειτα από τις κινήσεις που έγιναν και τις αλλαγές σε τόσο μεγάλο βάθος. Για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε (σ.σ.: όμορφο ποδόσφαιρο που θα συνδυάζεται με νίκες) οφείλουμε να περιοριστούμε στο να αξιώνουμε να ‘ρθουν πρώτα οι νίκες έστω και με κακό πρόσωπο.


Μέσα απ’ τις νίκες (έστω και με μισό – μηδέν) επιτυγχάνεται το χτίσιμο της νοοτροπίας νικητή και η ομάδα δύναται να προκαλέσει απογείωση της αυτοπεποίθησης και της ψυχολογίας. Μέσα απ’ τις νίκες που θα πάρει στο διάστημα που βρίσκεται υπό… κατασκευή θα έρθει και το καλό ποδόσφαιρο έχοντας αποβάλλει γκρίνιες και εσωστρέφεια. Όπως ακριβώς συνέβη με τους βασικούς αντιπάλους μας. Ειλικρινά δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να δούμε την πραγματικότητα.

Να δούμε το δάσος στην ΑΕΚ, όχι το δέντρο…

Στην έναρξη της σεζόν ο ΠΑΟΚ (και μέχρι να παίξει με την ΑΕΚ που ‘χει το know how στο να προκαλεί την Ανάσταση των αντιπάλων της) προκάλεσε τεράστιες συζητήσεις για το χαμηλό ταβάνι του στη συμπρωτεύουσα και όχι μόνο. Άθλιος ήταν με τον ΠΑΣ, κακός με τον Αστέρα και κάκιστος με τον Παναιτωλικό. Από τρία ματς που βάση εικόνας αγώνας και αντιπάλων θα έπρεπε να ‘χει συνολικά βαριά 3 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου βρήκε έξι και έπαιξε με εξαιρετική ψυχολογία σε βάρος της Ένωσης παρά τις απουσίες του.

Ίδια πάνω κάτω εικόνα για τον Ολυμπιακό που ωστόσο δεν είχε τα ίδια αγωνιστικά… χάλια με τον αντιπαλό του. Άτυχος με τον Ατρόμητο έπρεπε να κερδίσει στην πρεμιέρα αλλά δεν τα κατάφερε, χάλια στην Λαμία ούτε το Χ δεν άξιζε και πήρε τρίποντο με αποτέλεσμα να είναι στην κορυφή με 10 βαθμούς. Η ΑΕΚ αντίθετα με εξαιρετική εικόνα στην Κρήτη για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα (και λόγω διαιτητικών σκόπιμων αποφάσεων) στερήθηκε το τρίποντο που θα την είχε τώρα (και παρά την ήττα στην Τούμπα) στους εννέα βαθμούς!


Τα αποτελέσματα είναι τα πάντα στο ποδόσφαιρο και αυτά καθορίζουν την επόμενη μέρα ενός αγωνιστικού πρότζεκτ και των προσώπων που το αποτελούν! Γι’ αυτό έλεγα και έγραφα ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη εκτός από υπομονή και αποτελέσματα. Προφανώς και για τον ίδιο λόγο σημειώνω ότι απαιτείται το διπλό στο Αγρίνιο όπως και να ‘χει. Διότι αν δεν έρθει θα μπούμε σε μια διαδικασία δυο εβδομάδων που θα δύναται μέσα από την εσωστρέφεια να χαθεί όλη η σεζόν! Έχει ξαναγίνει…

Η υπομονή είναι αρετή αλλά δεν την έχουμε και πρέπει να σταθούμε εδώ, όχι απλά να πούμε «οκ τι να κάνουμε δεν υπάρχει υπομονή πάμε παρακάτω». Διότι είναι ηλίθιο να το λέμε τότε. Ας δούμε το δάσος και ας χάσουμε το δέντρο επιτέλους! Το δάσος είναι το καλό της ομάδας και το δέντρο η εύκολη και επιπόλαιη κρίση για πρόσωπα και καταστάσεις… Όταν από το ρεπορτάζ (και κύρια από το ίδιο το club) δεν τροφοδοτείται συζήτηση για προπονητή στην ΑΕΚ, δεν γίνεται να ανοίγει από μόνη της επειδή είμαστε τύποι καφενειακού επιπέδου! Διότι έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω όσους το κάνουν.

Υπομονή, στήριξη και οι «όταν τα λέγαμε»…

Πάμε να δούμε τι σημαίνει υπομονή και ποια η αξία της στήριξης, να δούμε αν συμφωνούμε και ανάλογα με το αποτέλεσμα να προχωρήσουμε παρακάτω… Διότι ΟΛΟΙ συμφωνούσαμε επαναλαμβάνω σε αυτό: στην υπομονή και τη στήριξη. Προφανώς σωστά… Δεν γίνεται αυτό να αλλάζει από τα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας, θαρρώ το αντιλαμβάνεστε όλοι αυτό, διαφορετικά τι νόημα στ’ αλήθεια έχει;


Είναι δεδομένο, γεγονός κοινώς, ότι στην Τούμπα η ΑΕΚ ήταν κακή, θαρρώ δεν υπήρξε κανείς να σημειώσει κάτι το αντίθετο απ’ αυτό. Όλοι συμφωνούμε ότι η ομάδα παντοιοτρόπως δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Το κυριότερο πως δεν έβγαλε ένταση, επιθυμία, λύσσα για να κερδίσει, όχι για να μη χάσει, να το παίξει και να το διεκδικήσει! Τα αναγνωρίζουμε όλα αυτά και συμφωνούμε όλοι επαναλαμβάνω. Είναι σαφές και ξεκάθαρο!

Εδώ έρχεται η ανάγκη να γίνει πράξη αυτό που σημειώσαμε παραπάνω: υπομονή και στήριξη… Τώρα χρειάζεται… Αλλιώς τι ακριβώς το αναφέρουμε; Πότε θέλει υπομονή; Όταν θα το βρουν προπονητές και παίκτες και (ίσως, μπορεί και όχι) δούμε μπαλάρα; Τότε τι να την κάνει την υπομονή; Τότε θα θες και θα επιδιώκεις τη συνέχεια και τη διάρκεια. Και στήριξη αν όχι στο κακό αποτέλεσμα και στην κάκιστη εικόνα, πότε; Δεν έχει νόημα άλλη εποχή πλην εκείνης που δεν πάνε καλά τα πράγματα.

Ωστόσο μοιάζει να ‘χουν πολλοί (και στο χώρο μου) την ανάγκη να έρθει τέτοιο αποτέλεσμα που θα δικαιολογήσει την άποψη που θα γράψουν (ή την ανάρτηση που θα κάνουν στο προφίλ τους στα social) και θα ξεκινάει με το κλασικό (και εξοργιστικό) «όταν τα λέγαμε εμείς…» και δίπλα βάλτε ότι θέλετε! Συγχαρητήρια που τα λέγατε, κάντε μας τη χάρη και στηρίξτε και έχετε υπομονή όπως λέγατε ότι θα πράξετε και μετά μπορείτε να χαρείτε τη δικαίωσή σας. Λες και οι υπόλοιποι λένε – λέμε ότι θα πάρουμε τρεμπλ!

Υπομονή και στήριξη στην πράξη, αυτό είναι το δάσος… Διπλό στο Αγρίνιο οπωσδήποτε!


Υγ: Υπάρχει λάθος στο θέμα του Γαλανόπουλου. Σκόπιμο; Προφανώς όχι… Αλλά έγινε και ΔΕΝ είναι θέμα του ποδοσφαιριστή, δεν είναι ευθύνη του, οπότε ας λυθεί το πρόβλημα, διότι υπάρχει τέτοιο και προκύπτει από κάθε τραυματισμό. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, ξεκάθαρα! Η ΑΕΚ στερείται καιρό τώρα ένα σημαντικό μέλος της ομάδας, της βασικής της ενδεκάδας και μαζί του ίσως και αποτελέσματα (σκεφτείτε να έπαιζε στην Κρήτη ο Κώστας, έστω να ήταν διαθέσιμος)!

Υγ2: Ο Αθανασιάδης τα πήγε ξανά εξαιρετικά. Όποιος αγαπάει το παιδί αυτό και την ΑΕΚ πρέπει να χαίρεται και να θέλει να πάει ακόμη πιο καλά και ψηλά… Παίζει σε μια ομάδα που είναι σωστά δομημένα όλα και αυτό βγαίνει. Η δουλειά του Μιχαηλίδη είναι καλή τώρα; Ή δεν έπαιξε ρόλο ότι ένα χρόνο δούλευε με τον Χρυσόστομο; Τα γράφω για τις γελοίοτητες που διαβάζω δεξιά – αριστερά για τον άνθρωπο που αποθεώνουν για τη δουλειά του όσοι συνεργάζονται μαζί του και όμως από το χώρο μου (που ΔΕΝ έχει κανείς ιδέα) ρίχνουν ευθύνες και παρασύρουν και οπαδούς με τη βλακεία τους!

Υγ3: Παρακαλώ πολύ, αν μπορώ να επηρεάσω έναν κάτι θα ‘χω πετύχει, σταματήστε λίγο τη φάση με τον Μάνταλο (και τον κάθε Μάνταλο και την εμπάθεια) δεν βοηθάει κανέναν. Δεν αναφέρομαι σε χαζά παιδιά που έλεγαν ότι είναι απώλεια για τον ΠΑΟΚ που δεν πάει Τούμπα, ή επιτέλους αν κερδίζαμε στην Θεσσαλονίκη θα γλιτώναμε… Αυτά είναι παιδιά που ΔΕΝ ξέρουν ποδόσφαιρο και έχουν συμπεριφορά Ολυμπιακού οπαδού και δεν ασχολούμαι. Δεν χρειάζεται ούτε το «είδατε χωρίς Μάνταλο ρε; Δεν πάει μπροστά ρε η μπάλα» και φυσικά ούτε τους «τι περιμένεις με Μάνταλο μωρέ; Μπήκε στην Κρήτη και μας ισοφάρισε ο ΟΦΗ». Αφήστε την ΑΕΚ και τον Μάνταλο στην ησυχία τους, για τον Θεό, φτάνει, έχει και η γραφικότητα τα όριά της, η βλακεία πάλι όχι, οπότε δεν απευθύνομαι στον βλάκα, απλά να το ξεκαθαρίσω…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X