Aθανασιάδης: Γιατί δεν μπήκε οψιόν αγοράς από την ΑΕΚ

Προετοιμασία ΑΕΚ στο Κίελτσε: Ημέρα 8η (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον Γιώργο Αθανασιάδη, όμως μπορεί να προσδοκά σε σημαντικά κέρδη από εκείνον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πολλοί είναι σήμερα εκείνοι που αναρωτιούνται, με αφορμή τις καταπληκτικές εμφανίσεις του Γιώργου Αθανασιάδη στη Σέριφ Τιρασπόλ -και αποκορύφωμα αυτών το κρεσέντο αποκρούσεων απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης- τους λόγους για τους οποίους δεν κατάφερε να γίνει κάτι ανάλογο στην ΑΕΚ. Η ουσία όμως δεν είναι αυτή, άλλωστε είναι άπειρα τα παραδείγματα των παικτών που δικαιώθηκαν για την επιμονή τους, φεύγοντας από μία ομάδα που είτε δεν τους πίστεψαν, είτε οι ίδιοι δεν έπεισαν ότι μπορούν να τη βοηθήσουν.

Σημασία για την Ένωση εν προκειμένω, έχει ότι δεν απαξίωσε ένα περιουσιακό στοιχείο της, όπως κατά καιρούς έχει πράξει κατά το παρελθόν, με αποκορύφωμα το ξεπούλημα του Τάσου Μπακασέτα στην Αλάνιασπορ το καλοκαίρι του 2019, δίχως οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν ότι θα έπρεπε να υπάρξει ποσοστό μεταπώλησης στη συμφωνία με τον τουρκικό σύλλογο. Ο οποίος 18 μήνες μετά την αγορά του από την Ένωση, παραχώρησε τα δικαιώματά του στην Τραμπζονσπόρ εισπράττοντας κατά 7 φορές περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που είχε δαπανήσει για να τον αποκτήσει! Η ΑΕΚ, από αυτά τα 5 εκατ., δεν πήρε ούτε ευρώ….

Εισπράτει χρήματα, δεν δέχτηκε τη μικρή οψιόν

Ο Αθανασιάδης το καλοκαίρι ψάχτηκε πολύ για να φύγει καθώς η έλευση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς δεν άφηνε περιθώρια αμφισβήτησης για το ποιος θα είναι ο βασικός γκολκίπερ της Ένωσης. Οπότε το κοίταξε με τον ατζέντη του και όταν η Σέριφ Τιρασπόλ έδειξε ενδιαφέρον, ζήτησε να του επιτρέψουν να μετακομίσει στη Μολδαβία. Η ΑΕΚ το δέχτηκε, αλλά αυτή τη φορά επέβαλε τους όρους της.

Για κάθε πρόκριση σε επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Ένωση εισπράττει ένα συμφωνηθέν ποσό το οποίο εξαρτάται και από το μέγεθος αυτής. Πήρε χρήματα για την πρόκριση της Σέριφ στους ομίλους του Champions League, θα πάρει επιπλέον αν η έκπληξη της διοργάνωσης έως τώρα, καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού ή εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνέχειά της μέσω του Europa League.

Το πιο σημαντικό όλων, είναι ότι η ΑΕΚ μπορεί να προσβλέπει σε αγορά με υψηλό αντίτιμο το ερχόμενο καλοκαίρι, ίσως και με πόσο που θα ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ, εφόσον ο Αθανασιάδης συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Και αυτό το κέρδισε με την άρνησή της να μπει η χαμηλή οψιόν αγοράς που είχαν προτείνει το περασμένο καλοκαίρι οι Μολδαβοί.

Οπότε ή θα πάρει πίσω έναν τερματοφύλακα με πολύ πιο υψηλή αυτοπεποίθηση, είτε θα κερδίσει πολλά χρήματα από μία υπόθεση ποδοσφαιριστή που το καλοκαίρι έμοιαζε χαμένη.


πηγή Sport24

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X