Η μεγάλη Ιντερ υποκλίθηκε στην ΑΕΚ, η νίκη που θάμπωσε την Ευρώπη (VIDEO)

Η μεγάλη Ιντερ υποκλίθηκε στην ΑΕΚ, η νίκη που θάμπωσε την Ευρώπη (VIDEO)

Από τις ευρωπαϊκές νίκες της ΑΕΚ που δεν συνδυάστηκαν με πρόκριση, η πιο μεγάλη είναι σαφώς το 3-2 επί της Ιντερ σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις πορείες που έχει πραγματοποιήσει η ΑΕΚ κατά περιόδους στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ωστόσο, εάν κάποιος θελήσει να ιεραρχήσει κάποιες μεγάλες επιτυχίες, δεν μπορεί να μην σταθεί σε όσα συνέβησαν μία μέρα σαν σήμερα του 1971.

Τότε, η μεγάλη Ενωση του Μπράνκο Στάνκοβιτς υποδέχθηκε τη δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιντερ Μιλάνου στη Νέα Φιλαδέλφεια και κατάφερε να πάρει μία ιστορική νίκη με 3-2. Ηταν η πρώτη επικράτηση ελληνικής ομάδας επί ιταλικής, σε μία περίοδο μάλιστα όπου οι νερατζούρι είχαν κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο (έφτασαν στον τελικό και εκείνη τη σεζόν).

Η ΑΕΚ έδειξε μεγάλο πάθος, παρά τις δυσκολίες που δημιουργούσε η ήττα με 4-1 στο πρώτο ματς του Μιλάνο (αν και τότε η Ενωση είχε προηγηθεί με τον Πομώνη). Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με τον Ματσόλα, αλλά η ΑΕΚ δεν κάμφθηκε.

Λίγο πριν το ημίωρο, ο Βεντούρης ισοφάρισε και η Ενωση είχε δύο δοκάρια με τους Παπαεμμανουήλ και Νικολαϊδη. Το προβάδισμα έγινε «κιτρινόμαυρο» λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Μίμη Παπαϊωάννου. Οι Ιταλοί ισοφάρισαν με τον τεράστιο Μπονινσένια, αλλά στο φινάλε του ματς ο Κώστας Νικολαϊδης χάρισε στην ΑΕΚ μία ιστορική επιτυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X