Ο Μιλόγεβιτς πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς στην ΑΕΚ

Ο Μιλόγεβιτς πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για την ειδική αποστολή που πρέπει να φέρει εις πέρας στον πάγκο της ΑΕΚ και την στήριξη της διοίκησης στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Τούμπα πέρασε. Δεν μπορείς να μείνεις άλλο σε αυτό το ματς, διότι αυτός θα είναι ο σίγουρος δρόμος για την αποτυχία. Η ΑΕΚ πρέπει να έχει μάθει από τα προηγούμενα χρόνια, πως η στροφή στην εσωστρέφεια και στην ακατάσχετη καταστροφολογία, οδηγεί με μαθηματικό τρόπο στην αγωνιστική καταστροφή. Βρισκόμαστε μόλις στην 4η αγωνιστική, η απόσταση από την κορυφή είναι ελεγχόμενη, ο πρωταθληματικός μαραθώνιος μόλις ξεκίνησε.

Το ερώτημα που τίθεται σε αυτήν τη φάση, είναι αν η ΑΕΚ μπορεί να βελτιωθεί και να πορευθεί με θετικά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον. Εκτίμηση μου είναι πως μπορεί. Κυρίως, επειδή το υλικό που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, έχουν μεταξύ τους υψηλό επίπεδο. Υπάρχει βάση πάνω στην οποία μπορείς να στηριχθείς και κάθε μέρα που περνά, δείχνει πως είναι ευεργετική για την προσπάθεια να γίνει η ΑΕΚ ομάδα, πρώτα απ’ όλα.


Ο Μιλόγεβιτς έχει όλο το «πακέτο»

Κομβικός σε αυτή τη διαδικασία είναι ο ρόλος του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Δεν έχω κρύψει στιγμή, πως θεωρούσα και συνεχίζω να έχω την ίδια εκτίμηση, πως ο Σέρβος είναι ένας προπονητής που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα της ΑΕΚ. Συγκριτικά με προπονητικές καρικατούρες που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, ο Μιλόγεβιτς έχει όλο το «πακέτο» για να γίνει σημείο αναφοράς. Γιατί αυτό, όσο μεγάλο και εάν ακούγεται, είναι αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ. Εναν προπονητή για να ακουμπήσει και να γίνει σημείο αναφοράς για εκείνην.

Για να μη λέμε λόγια του αέρα. Ο Μιλόγεβιτς ξεκίνησε την προπονητική του πορεία από την άσημη Τσουκαρίτσκι της πατρίδας του. Μαζί της ανέβηκε από τη Β’ Εθνική στη μεγάλη κατηγορία, κατάφερε να κατακτήσει το μοναδικό κύπελλο στην ιστορία της και να παίξει στην Ευρώπη. Ακολούθησε ο Πανιώνιος, που μέσα από προβληματικές καταστάσεις, απαγορευτικά και άλλα ζητήματα, κατάφερε να βγει στην 5η θέση και να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Με τον Ερυθρό Αστέρα αναδείχθηκε καλύτερος Σέρβος προπονητής. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, είχε δύο συμμετοχές στους ομίλους του Champions League μέσα από διαδικασία τριών προκριματικών κάθε φορά, πέτυχε τεράστια αποτελέσματα όπως να νικήσει τη Λίβερπουλ του Κλοπ, ενώ τον οδήγησε και στους ομίλους του Europa League. Και σε όποιον λέει, μα στη Σερβία ο Αστέρας κυριαρχεί πάντα, θα πρέπει να απαντήσει γιατί προτού αναλάβει πήρε τον τίτλο η Παρτιζάν.


Η στήριξη του Μελισσανίδη στον Μιλόγεβιτς

Η εικόνα της ΑΕΚ στα ματς πρωταθλήματος, το κάζο της Βελέζ, οι ζόρικες νίκες με τους μικρούς, οι απώλειες όταν έφυγε μακριά από το ΟΑΚΑ (η ΑΕΚ δεν έχει σταυρώσει καν νίκη εκτός έδρας στην τρέχουσα σεζόν), ήταν επόμενο πως θα έβαζαν την αμφιβολία ξανά μέσα στην ομάδα. Εντονη προπονητολογία, αν και την ίδια στιγμή δεν προκύπτει από κάπου πως ο Μελισσανίδης έχει άρει την εμπιστοσύνη του από τον Μιλόγεβιτς, αλλά πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και στηρίζει σταθερά.

Την αλήθεια, την πραγματικότητα για το κατά πόσο μπορεί η ΑΕΚ να πετύχει στους στόχους της, θα τη δώσει μόνο το χορτάρι. Από λόγια, όλοι είναι φουσκωμένοι. Ο Μιλόγεβιτς οφείλει να εκμεταλλευθεί κάθε λεπτό, κάθε δυνατότητα να βελτιώσει την ομάδα. Να επιβεβαιώσει όσους πίστεψαν στην παρουσία του και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην εξέλιξη της. Ξέρει πώς να διαχειριστεί ζόρικες καταστάσεις, ξέρει ποιες είναι οι προσδοκίες, ας βάλει τη δική του σφραγίδα.

Διαβάστε περισσότερα για την ειδική αποστολή που πρέπει να φέρει εις πέρας στον πάγκο της η ΑΕΚ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X