Ο Μιλόγεβιτς πρέπει να πάρει μία κανονική ευκαιρία

Ο Μιλόγεβιτς πρέπει να πάρει μία κανονική ευκαιρία
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης κάνει συγκρίσεις με την πρώτη εποχή των Μαρτίνς και Λουτσέσκου, τη χρονιά του τίτλου και μιλάει για το τέλος της αισχρής προπαγάνδας!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο δείγμα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό. Ο αποκλεισμός από τη Βελέζ, η ισοπαλία με τα τρία γκολ παθητικό στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον ΟΦΗ καθώς και η ήττα στην Τούμπα έχουν βάλει στον τοίχο τον Σέρβο τεχνικό. Από το βράδυ της Κυριακής όλοι έχουμε νευριάσει με όσα έκανε ή για να ακριβολογούμε όσα δεν έκανε ο Μιλόγεβιτς στη Θεσσαλονίκη. Όμως όσο και αν «πονάει» η ήττα οφείλουμε να δούμε την κατάσταση ψύχραιμα.

Ο Μιλόγεβιτς πιθανότατα υπερεκτίμησε τις δυνατότητες που έχει η ομάδα του τη συγκεκριμένη εποχή και πήγε να παίξει στην Τούμπα, έτσι όπως θα έπαιζε με τη Λαμία. Έκανε λάθος. Τεράστιο. Όμως κανένας από τους παίκτες ή ένας – δύο μόνο, δικαιολόγησαν την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξαν όπως έπρεπε.

Ο προπονητής φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την ψυχολογική και αγωνιστική προετοιμασία της ΑΕΚ, την τακτική και τη διαχείριση του αγώνα. Άλλα έπρεπε να κάνει και άλλα έκανε. Μπορεί η πίεση που έχει πάνω του για να πετύχει να είναι ανυπόφορη. Πρέπει όμως ο ίδιος να βρει τρόπο να την εκμεταλλευτεί δημιουργικά και με δουλειά. Μπορεί να ήταν μία πολύ κακή μέρα στη δουλειά. Η ουσία δεν αλλάζει.

Κάθισα και είδα τι έκανε ο Μαρτίνς και τι ο Λουτσέσκου στις πρώτες τους χρονιές στον πάγκο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Πορτογάλος στο πρώτο δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε στο Φάληρο. Ήταν η 5η αγωνιστική. Την 6η αναδείχθηκε ισόπαλος με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ όταν παίζαμε Champions League και την επόμενη αγωνιστική ηττήθηκε στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ. Δεν πέτυχε την πρώτη χρονιά, όμως έδειξε έργο. Και το έδειξε από το Νοέμβριο και μετά…

Ο Ρουμάνος το 2017 όταν ανέλαβε την ομάδα της Τούμπας ξεκίνησε ως εξής: Πρώτη αγωνιστική ισοπαλία με τον Λεβαδειακό. Τρίτη ισοπαλία με τον Απόλλωνα. Έκτη ισοπαλία στη Λάρισα. Όγδοη ήττα από τον Ολυμπιακό. 10η ήττα από την ΑΕΚ. 12η ισοπαλία με τον Πανιώνιο. Έργο έδειξε μετά από ένα ματς στην Ξάνθη, όπου πρωταγωνίστησε ο Ζίφκοβιτς και μετά είχαμε τα γνωστά αλισβερίσια.

Και κάτι τελευταίο. Τη χρονιά του τίτλου με προπονητή που ήταν ήδη στην ομάδα φέραμε Χ στα Γιάννινα τη 2η αγωνιστική. Την 6η αγωνιστική αυτοκτονήσαμε στην Τρίπολη μία εβδομάδα μετά το επικό 3-2 επί του Ολυμπιακού. Την 7η φέραμε Χ στην Ξάνθη και την 8η χάσαμε από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Και τότε η καταστροφή είχε έρθει. Απλά αναλογιστείτε τι έγινε μετά.

Θέλει χρόνο

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι κάθε αρχή είναι και πολύ δύσκολη. Το ίδιο ισχύει και για τον Μιλόγεβιτς. Δεν είναι καθόλου εύκολο για μία νέα ομάδα που δεν έχει ρυθμό αγώνων να μπορέσει να προχωρήσει τρέχοντας. Θα στραβοπατήσει -όσο μας χαλάει και μας ξενερώνει- πολλές φορές. Πρέπει πρώτα να μάθει να περπατάει, να πέσει και να ξανασηκωθεί και όταν βρει τα πατήματά της, να κριθεί.

Είναι εντελώς άκυρο και άκαιρο να ανοίγει τη δεδομένη χρονική στιγμή θέμα προπονητή. Ο Μιλόγεβιτς πρέπει να πάρει το χρόνο του, αλλά οφείλει να δουλέψει, να αποβάλει το άγχος και να παρουσιάσει έργο. Πολλές φορές στο παρελθόν τα ντέρμπι δεν έκριναν τον τίτλο. Πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια η ΑΕΚ έβγαινε εκτός διεκδίκησης γιατί πετούσε αλλού βαθμούς.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή η ΑΕΚ είναι στο -3 από την κορυφή. Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε εκτός προγράμματος στην πρεμιέρα από τα Γιάννινα. Ο Ολυμπιακός γκέλαρε με τον Ατρόμητο. Δεν ήρθε η καταστροφή για κανέναν εξ αυτών, δεν ήρθε ούτε για την ΑΕΚ.

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο έχει παρουσιαστεί ως κομβικό. Είναι κρίσιμο γιατί κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως θα αντιδράσει η ΑΕΚ. Αν θες όμως να λες ότι έχεις στόχους πας, κερδίζεις και προχωράς. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα να κάνουμε καμία κουβέντα. Ναι η ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια γκέλας και τώρα αποδεικνύεται πως η τρικλοποδιά που της έβαλαν στο Ηράκλειο και στην υπόθεση με την «καμπάνα» προκάλεσε προβλήματα. Όμως η ζωή προχωράει. Έτσι πρέπει να κάνει και η ΑΕΚ.

Λόγοι για προβληματισμό

Εμένα με προβλημάτισε περισσότερο το ότι δεν κατάφερε ο Μιλόγεβιτς να δει τη χτυπητή αδυναμία στο κέντρο και το γεγονός ότι ο Γκαρσία ήταν εκτός αγώνα. Με προβλημάτισε που δεν έχει καταφέρει να μαζέψει τις γραμμές και η ΑΕΚ σε transition παρουσιάσει συνεχώς τα ίδια λάθη. Θέλετε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό παράδειγμα;

Στο Ηράκλειο, όταν ο Γκαρσία πήγε να φύγει στην κόντρα ο Λάμπρου τον «γκρέμισε» με κεφαλοκλείδωμα. Είδατε εσείς κανέναν παίκτη της ΑΕΚ να ανακόπτει έστω και έτσι παίκτη του ΠΑΟΚ που έφευγε στην κόντρα μετά από κλέψιμο μπάλας; Εγώ όχι.

Όπως δεν είδα να έχει καταλάβει κανένας τη σημασία του αγώνα. Έπρεπε να μιλήσουν οι Παπαδημητρίου, Κονέ και Δημητριάδης; Πρέπει να βρει ο Μιλόγεβιτς άλλο τρόπο επικοινωνίας με τους παίκτες; Ας το κάνουν για να βοηθήσουν την ΑΕΚ.

Η ξεφτίλα της αισχρής προπαγάνδας

Για όλο το φίλαθλο κόσμο το γκολ του Βαρέλα το 2018 ήταν οφσάιντ. Για όλο, πλην των αιώνια κομπλεξικών. Μετά τα αίσχη της Τούμπας έχτισαν ως άλλοι Γιόζεφ Γκέμπελς μία αισχρή προπαγάνδα με πρώτο ενορχηστρωτή τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Και ήρθαν το βράδυ της Κυριακής ο Βαλέρι (διαιτητής) και ο Φάμπρι (VAR) και την γκρέμισαν σα χάρτινο πύργο με το γκολ του Μοχαμάντι που ακύρωσαν σωστά.

Ο πρώτος διασυρμός ήρθε από τον τεράστιο Αντρέ Σιμόες στα μούτρα του Ραζβάν Λουτσέσκου ο οποίος έβγαζε άναρθρες κραυγές. Ο δεύτερος αφορούσε όλα αυτά υπαλληλάκια τα οποία χθες μετά την ξεφτίλα, ανακάλυψαν νέο κανονισμό για το offside. Ήταν λέει μπροστά ο Ανσαριφάρντ και πίσω ο Μαουρίσιο.

Μόνο που η φωτογραφία από εκείνο το ματς του 2018 τους κάνει ακόμα μεγαλύτερες ρόμπες από ότι είναι. Διότι το οφσάιντ καταλογίζεται την ώρα που κάνει κεφαλιά ο Βαρέλα και όχι την ώρα που η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα. Ψιλά γράμματα αλλά σε πρόβατα απευθύνονται. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X