Λίγη η ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς-Ηττα (2-0) από τον ΠΑΟΚ

Λίγη η ΑΕΚ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς-Ηττα (2-0) από τον ΠΑΟΚ
Photo Credits: INTIME

Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος η ΑΕΚ, παραδόθηκε στον ΠΑΟΚ και τον Μπίσεσβαρ και έχασε με κάτω τα χέρια προβληματίζοντας για τη συνέχεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτήν τη φορά, η ΑΕΚ πήγε στην Τούμπα με εντελώς νέα ομάδα και διαφορετική προσέγγιση, ελπίζοντας πως θα αλλάξει τη νοοτροπία και την ηττοπαθή λογική των τελευταίων ετών. Ωστόσο, η ΑΕΚ εμφανίστηκε λίγη και κατώτερη των προσδοκιών και έχασε εύκολα με 2-0. Μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που περίμενε τα πάντα από τους αυτοσχεδιασμούς των παικτών της και ηττήθηκε κατά κράτος από τον ΠΑΟΚ, που είχε (ξανά κόντρα στην ΑΕΚ), μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπίσεσβαρ.

Ο Μιλόγεβιτς αποφάσισε να στηρίξει την ομάδα που έπαιξε και την Τετάρτη κόντρα στη Λαμία και ξεκίνησε με τους ίδιους δέκα, συν τον Λιβάι στη θέση του τραυματία Αμραμπατ. Η ΑΕΚ έπαιξε με δύο αμυντικά χαφ, την ώρα που ο ΠΑΟΚ – που έχασε και τον Βαρέλα λίγο πριν τη σέντρα – φόρτωσε τον άξονα της μεσαίας γραμμής με τρία χαφ, που έβγαζαν δυναμισμό και ένταση. Πάντως, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι.

Η Ενωση μπήκε δυνατά, ο Γέβτιτς πήρε αρκετές προσπάθειες και ήταν η πρώτη που απείλησε τον ΠΑΟΚ με το σουτ του Ελβετού από καλή θέση να φεύγει απελπιστικά άουτ. Ωστόσο, το χειρότερο ήταν πως κάπου εκεί, ολοκληρώθηκε και το διάστημα κυριαρχίας της ΑΕΚ στο ματς. Ο ΠΑΟΚ έβγαζε ένταση και νεύρο στη μεσαία γραμμή, είχε έναν παίκτη παραπάνω σε όλες τις φάσεις και αυτό του έδωσε κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας.

Χαμένο κέντρο, έγινε η ζημιά

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, με τον Λε Ταλέκ να είναι σκιά του καλού εαυτού του. Μοιραία, δεν υπήρχε ηρεμία στο παιχνίδι, δεν υπήρχαν σωστές πάσες και εύκολα η μπάλα δινόταν ανέξοδα στον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ είχε τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, Λιβάι και Τσούμπερ επιδίδονταν σε ατομικές προσπάθειες δίχως ουσία και ο Αραούχο δεν αρκούσε για να πιέζει την άμυνα του ΠΑΟΚ, που έδειχνε ευάλωτη, αλλά δεν δεχόταν καμία πίεση.

Ο Σιμάνσκι έτρεχε μόνος του και τα έβαζε με όλη τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, αλλά η ΑΕΚ είχε χάσει τον έλεγχο του ματς με την υπεραριθμία στο κέντρο. Ηταν κάτι παραπάνω από εμφανές, πως χρειαζόταν να έρθει στον άξονα ο Τσούμπερ για να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά ο Μιλόγεβιτς έδινε χώρο και χρόνο στον ΠΑΟΚ. Οσο περνούσε η ώρα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης γέμιζε με αυτοπεποίθηση και έχοντας σε τρομερή κατάσταση Μπίσεσβαρ και Σβαμπ, έβαζαν δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ.

Ο Στάνκοβιτς γλίτωσε την ΑΕΚ στο σουτ του Αουγκούστο με τρομερή επέμβαση στη γωνία του, αλλά τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά στο 42’. Ο Τζαβέλλας βγήκε στα άκρα και έκανε ακατανόητη κίνηση που έδειχνε να έχει χάσει τελείως τη φάση, η άμυνα βρέθηκε σε πλήρη ανισορροπία, ο Μισέλεν δεν πήγε πάνω στον αντίπαλο του κάνοντας βήματα προς τα πίσω, ο Στάνκοβιτς δέχτηκε γκολ στην κλειστή γωνία και το ματς έγειρε προς τον ΠΑΟΚ.

Δεν έπαιζε γρήγορα

Η ΑΕΚ έψαχνε τρόπο να παίξει γρήγορα, κάτι που αδυνατούσε να πράξει στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έβαλε κάτω την μπάλα, δεν επέβαλε το ρυθμό της, επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ελέγχει το ματς. Ο Μιλόγεβιτς διατήρησε την ίδια 11άδα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά βλέποντας πως η ΑΕΚ συνέχισε να κινείται στην ίδια λογική, έριξε στο ματς Σάκχοφ και Ανσαριφάρντ, παίζοντας πλέον με δύο φορ και τον Αραούχο κοντά στον Καρίμ.

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε πλέον εντελώς έπειτα από αυτές τις κινήσεις. Η ΑΕΚ είχε πλέον τον απόλυτο έλεγχο, με τον ΠΑΟΚ να κλείνεται στο καβούκι του και να περιμένει μήπως βρει κάποια αντεπίθεση. Το πρόβλημα για την ΑΕΚ ήταν πως εκ νέου, έπαιζε χωρίς μεσαία γραμμή. Με την μπάλα να μεταφέρεται από την άμυνα στην επίθεση, δίχως να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο για να ακολουθηθεί και να βρεθεί η ισοφάριση.

Η χαμένη ευκαιρία

Εστω και έτσι, η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ στο 68’. Ο Τσούμπερ πίεσε τον Τέιλορ και εκμαίευσε το λάθος, μοίρασε στον Ανσαριφάρντ που βρέθηκε τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, αλλά έκανε τραγικό πλασέ και έδωσε στον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να αποκρούσει την μπάλα. Ηταν η πιο μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ο Λουτσέσκου είδε πως είχε χάσει το κέντρο και έβαλε φρέσκα πόδια, με τον Μιλόγεβιτς να ρίχνει τον Μοχαμάντι.

Οταν δεν έχεις μυαλό και τρόπο να εκμεταλλευθείς τις ευκαιρίες σου, τότε μοιραία θα βρεθείς ξανά σε προβληματική κατάσταση. Κάπως έτσι, πάλι σε σειρά λαθών που ξεκίνησαν από τον Λιβάι που πέταξε άκοπα μια διεκδικούμενη μπάλα, ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντεπίθεση και ο Μπίσεσβαρ μπήκε στην περιοχή όπου ανατράπηκε από την καθυστερημένη προβολή του Μισελέν. Ο Κούρτιτς ευστόχησε από τα 11 βήματα, η σεμνή τελετή έδειξε να ολοκληρώνεται πρόωρα.

Μια φορά έπαιξαν γρήγορα οι παίκτες της ΑΕΚ, ο Σάκχοφ άλλαξε υπέροχα το παιχνίδι και ο Λιβάι πέρασε – επιτέλους για μια φορά τον «κιτρινισμένο» από το πρώτο ημίχρονο Σίντκλεϊ – και ο Μοχαμάντι σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για εμπλοκή του Ανσαριφάρντ στη φάση, καθώς βρισκόταν μπροστά στον Πασχαλάκη. Ηταν πλέον αργά και αποδείχθηκε, πως ούτε αυτή η αναλαμπή ήταν ικανή να αλλάξει την κάκιστη εικόνα της ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε το ματς το enwsi.gr

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου, 4-3-3): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Σβαμπ (75’ Εσίτι), Ζίβκοβιτς (74’ Μουργκ), (90’ Μιτρίτα), Μπίσεσβαρ (90+3′ Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90’ Ακπομ)

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75’ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (60’ Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (86’ Σιμόες), Γκαρσία (86’ Τάνκοβιτς), Γέβτιτς (60’ Ανσαριφάρντ)., Τσούμπερ, Αραούχο

Ο Ιταλός Βαλέρι χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Σίντκλεϊ (39’), Ζίβκοβιτς (71’), Σφιντέρσκι (86’), Εσίτι (90+6′) – Ανσαριφάρντ (64’), Λε Ταλέκ (80’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X