ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Το λάθος του Στάνκοβιτς, τα μεγάλα κενά και η αναποτελεσματικότητα»

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Το λάθος του Στάνκοβιτς, τα μεγάλα κενά και η αναποτελεσματικότητα»
Photo Credits: INTIME

Το σχόλιο των αρθρογράφων του enwsi.gr για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην Τούμπα, πίεσε και στο 9′ θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά ο Γέβτιτς έχασε καλή ευκαιρία. Στη συνέχεια, η Ενωση έκανε λάθη στο χώρο του κέντρου και λίγο πριν το ημίχρονο έμεινε πίσω στο σκορ με το γκολ του Μπίσεσβαρ.

Πλέον, στο δεύτερο μέρος η Ενωση θα πρέπει να βελτιωθεί και να ανατρέψει την κατάσταση.

Διαβάστε το σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr για το πρώτο ημίχρονο στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΤΑΣΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΣ: «Η ΑΕΚ μέχρι το 15’ είχε το πάνω χέρι στο ματς και έδειχνε να επιβεβαιώνει την ανωτερότητα της. Μετά όμως παρουσίασε σημαντικές αδυναμίες στον άξονα, με τον Σβαμπ και τον Αουγκούστο να παίρνουν μπάλες και να απειλούν. Η Ενωση ότι καλό έχει φτιάξει, και δεν είναι και λίγα, τα έχει σπαταλήσει. Με Γέβτιτς και Αραούχο. Προφανώς και τέτοια ματς θέλουν έξυπνη αντιμετώπιση και αποτελεσματικότητα. H AEK δεν σκόραρε πρώτη όταν μπορούσε και τελικά είδε τον Μπίσεσβαρ με ευφυΐα να βρίσκει το κενό από την κακή τοποθέτηση του Στάνκοβιτς και να σκοράρει για το 1-0 σε ένα καίριο σημείο. Καλείται να αντιδράσει άμεσα η ΑΕΚ και να φέρει το ματς ξανά στα ίσια. Μέσα από την ίδια 11άδα πιθανότατα…».

ΤΑΣΟΣ ΤΣΑΤΑΛΗΣ: Τα προβλήματα της ΑΕΚ είναι συγκεκριμένα και μάλλον αναμενόμενα με βάση όσα έχουμε δει και πριν. Ο Λε Ταλέκ δεν είναι για 4-2-3-1, τουλάχιστον όπως τον βλέπουμε ως τώρα. Αυτό χαλάει όλη την ισορροπία της ομάδας, ενώ αφοπλίζει και τον Σιμάνσκι, με τον ΠΑΟΚ να παίζει με τρεις κεντρικούς και να του βγαίνουν πιο εύκολα πράγματα εκεί. Εκτιμώ πως η ομάδα θα πρέπει να βρει τρόπο να φέρει τουλάχιστον τον Τσούμπερ προς τα μέσα, είτε παιρνόντας τον Γέβτιτς αριστερά κι ό,τι γίνει, είτε με κάποιο ρίσκο με τον Τάνκοβιτς αριστερά, αντί του Ελβετού στην ενδεκάδα. Δυστυχώς όμως το πρόβλημα είχε πολύ χρόνο για να το διαβάσει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και δεν είδαμε κάποια σκέψη αντιμετώπισης του. Οι δυνατότητες της ομάδας να απειλήσει είναι προφανείς, έχει ευκαιρίες, έχει απέναντι της μια άμυνα που δεν την χαρακτηρίζει η σιγουριά, αλλά έχει τα δικά της θέματα που την κρατούν σε χαμηλότερο επίπεδο από αυτό που θα μπορούσε να βγάλει μπροστά. Η αμυντική συμπεριφορά στη φάση του γκολ είναι αχαρακτήριστη συνολικά, ενώ κι ο Στάνκοβιτς το τρώει στην κλειστή. Αν σκεφτείς τι είχε βγάλει πριν, αυτό μπορούσε να το αντιμετωπίσει καλύτερα. Τυχεροί που δεν φάγαμε το δεύτερο, με την άμυνα πάλι να είναι τσίρκο και ειδικά τον Τζαβέλλα να μη ξέρει που πηγαίνει…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ είναι το αμυντικό τρανζίσιον. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη μετάβαση από φάση επίθεσης σε φάση άμυνας. Το 99% των περιπτώσεων προέρχονται από τον άξονα από όπου οι γηπεδούχοι κατάφεραν τρεις φορές να απειλήσουν. Στη φάση του γκολ και πάλι η ζημιά προέρχεται από κάθετα διαγώνια πάσα έξω από τη μεγάλη περιοχή όπου δεν υπάρχει παίκτης. Στα πρώτα 45′ ο Γκαρσία είναι αρνητικός, ο Τσούμπερ έχει πάρει κάποιες προσπάθειες αλλά δεν έχει δείξει την ποιότητά του. Κάκιστη η αντίδραση όλων των «κιτρινόμαυρων» μετά το γκολ… Πρέπει να αλλάξει άμεσα εικόνα η ομάδα για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ματς.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ: Τα ίδια και τα ίδια, για την κωμική αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Ο Λε Ταλέκ δεν έχει δυνάμεις για να παίξει μόνο με έναν παρτενέρ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε κατά κράτος και ο Μπίσεσβαρ έχει παράδοση στα ματς με την ΑΕΚ. Αν δεν φέρει τον Τσούμπερ στον άξονα ο Μιλόγεβιτς, καληνύχτα από τώρα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ: Προφανώς στην φάση του γκολ έχει ευθύνη και ο Μισελέν που δεν πάει πάνω στην μπάλα και ο Στάνκοβιτς που το τρώει στην γωνιά του. Φυσικά και η ΑΕΚ πίνει θάλασσα μετά το γκολ. Αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι πως η ΑΕΚ σ’ όλο το ματς αδυνατεί να παίξει γρήγορα. Δεν το έχει κάνει ούτε με τον Λιβάι, δεν το έχει κάνει ούτε με τον Γέβτιτς. Όταν το έκανε με τον Τσούμπερ έβγαλε φάσεις και απείλησε. Έχει ζητήματα στα χαφ, με χαμένες μάχες, αλλά το σοβαρότερο πρόβλημα είναι πως δεν βάζει κάτω την μπάλα, να παίξει γρήγορα. Παρόλο που ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα πολύ ευάλωτος σ’ αυτό το κομμάτι. Δεν πρέπει να τα χάσει απ’ αυτό το γκολ που δέχθηκε. Και πρέπει να αλλάξει την ταχύτητα της.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X