Οι κορυφαίες ατάκες του Λουτσέσκου για ΑΕΚ: «Για μένα… έχω πάρει δύο πρωταθλήματα»

Οι κορυφαίες ατάκες του Λουτσέσκου για ΑΕΚ: «Για μένα… έχω πάρει δύο πρωταθλήματα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 20:30 την ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1, σε ένα ντέρμπι Δικεφάλων που κρύβει πολλές ιστορίες από πίσω.

Αναμφισβήτητα, μια από αυτές έχουν ως κεντρικό πρόσωπο τον νυν προπονητή του Δικεφάλου του Βορρά, Ραζβάν Λουτσέσκου, που τα λεγόμενα του στο παρελθόν έχουν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές.

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19 και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της περιόδου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αλλά και μετά από αυτό έχουν χαραχτεί βαθιά μέσα στη μνήμη και σίγουρα θα συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και τα επόμενα χρόνια.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, επέλεγε συχνά πυκνά μετά από εκείνο το παιχνίδι να σχολιάσει τα όσα έγιναν, κατακεραυνώνοντας πολλές φορές την ΑΕΚ για τον τρόπο με τον οποίο κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας.

Το Sportime, συγκέντρωσε όλες εκείνες τις ατάκες του Ραζβάν Λουτσέσκου που συζητήθηκαν:

Αρχικά ο 52χρονος προπονητής μιλώντας στο «tuttomercatoweb» για την απόφαση της ΑΕΚ να μην επιστρέψει στο παιχνίδι είχε δηλώσει:  «Χθες πετύχαμε ένα ωραίο γκολ, ο διαιτητής το επικύρωσε και όλοι έπεσαν πάνω του. Όχι, έτσι δεν γίνεται. Ο διαιτητής αποφάσισε ότι κερδίσαμε 1-0 και η ΑΕΚ δεν ήθελε να επιστρέψει στο γήπεδο για λόγους ασφαλείας. Έτσι, προκλήθηκε η αντίδραση του προέδρου. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί προχώρησε σε αυτή τη χειρονομία».

Μια ημέρα μετά, ο Λουτσέσκου συνέχισε λέγοντας: «Τις προάλλες πετύχαμε ένα έγκυρο γκολ και μας ακυρώθηκε. Η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια και στη συνέχεια δεν ήθελε να παίξει. Το τρίτο συμβάν ήταν η είσοδος του ιδιοκτήτη μας στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι 100% μαζί του. Η ΑΕΚ είπε ότι δεν νιώθει ασφάλεια στον αγωνιστικό χώρο και δεν βγήκε έξω. Θα πρέπει να εξεταστεί επίσης η κατάσταση με την ΑΕΚ, όταν ένα κανονικό γκολ του ΠΑΟΚ ακυρώθηκε, ενώ στην συνέχεια ο διαιτητής το επικύρωσε, αλλά η πραγματικότητα είναι η εξής: ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πρώτος, μπροστά από την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός τρίτος. Ξέρουμε τι έχουμε καταφέρει, είμαστε περήφανοι για ό,τι πετύχαμε στο γήπεδο και φέτος είμαστε οι πραγματικοί πρωταθλητές μέσα σε συνθήκες, που οι μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, οι παραδοσιακές δυνάμεις, έτρεξαν να φύγουν από το γήπεδο απέναντί μας».

«Ένα τσίρκο από τους παίκτες της ΑΕΚ»

Μιλώντας λίγο καιρό αργότερα στην κάμερα της NOVA, o προπονητής του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε ως τσίρκο τους παίκτες της ΑΕΚ, σε μια δήλωση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

«Θέλαμε να παίξουμε στο γήπεδο ένα παιχνίδι που διακόπηκε από ένα ρολό χαρτί και ένα τσίρκο του Ολυμπιακού, μετά από δύο εβδομάδες παίξαμε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από ένα γκολ και ένα τσίρκο των παικτών της ΑΕΚ που έχουν ένα διαφορετικό κανονισμό για το οφσάιντ σε σχέση με τη FIFA. Θα έπρεπε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ντρέπονται κάτι που δεν συμβαίνει πάντως. Τέσσερα πέντε λεπτά οι παίκτες τη ΑΕΚ διαμαρτύρονταν προς τους διαιτητές για να δικαιολογηθούν».

«Ήρθαν εδώ και μας έκλεψαν!»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, μίλησε για άλλη μία φορά για τα όσα έγιναν όλο τον προηγούμενο καιρό.

«Μας έκλεψαν, ήρθαν εδώ μας πήρανε πράγματα και μας έκλεψαν. Θα το λέω για να το ακούνε, να ξέρουν πως είναι τα πράγματα», είπε ο Ρουμάνος προπονητής του Δικεφάλου στη Συνέντευξη Τύπου.

«Σέβομαι απόλυτα όλες τις ομάδες που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους και να παίζουν ποδόσφαιρο, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να κλέβεις πράγματα εκτός γηπέδου. Οι δύο ομάδες από την Αθήνα έκλεψαν πράγματα από εμάς». δήλωσε επίσης στη κάμερα της NOVA φανερά εκνευρισμένος.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πανηγυρίζουν»

Η ΑΕΚ πλέον είχε φτάσει ένα βήμα πριν τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να δηλώνει πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι κιτρινόμαυροι πανηγυρίζουν αυτόν τον τίτλο.

«Γιορτάζουν τι; Το ότι έκλεψαν; Έχουμε 64 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι γιορτάζουν όταν έχουν κλέψει κάτι. Για εμένα είναι απίστευτο, αλλά για εμένα ξανά η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία είναι ο ΠΑΟΚ. Είναι μια τρελή κατάσταση αυτή και ξανά θα πρέπει να σας πω ότι αυτές οι δύο αποφάσεις, μετά τον Ολυμπιακό και μετά την ΑΕΚ, ήταν αποφάσεις εντελώς άδικες και από ανθρώπους που πήγαιναν μαζί χέρι-χέρι, για να μας κλέψουν το πρωτάθλημα, γιατί είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει τους περισσότερους πόντους στην βαθμολογία. Υπάρχει ένα πρωτάθλημα το οποίο κλάπηκε από εμάς αν μείνουν έτσι τα πράγματα. Μας έκλεψαν τη δουλειά, έκλεψαν από αυτούς τους παίκτες. Δουλεύουν, παίζουν, παλεύουν κι έχουν τους περισσότερους βαθμούς από τους άλλους. Κι από την άλλη, οι αντίπαλες ομάδες παίρνουν πόντους χωρίς καν να παίζουν παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε κι απέναντι στην ΑΕΚ σκοράραμε ένα κανονικό γκολ. Πολλοί είπαν ότι δεν ήταν γκολ. Υπάρχει μόνο ένας κανόνας για το οφσάιντ κι αυτό το γκολ δεν ήταν. Ήταν ένα κανονικό γκολ επικυρωμένο για 4 λεπτά».

«Ενώθηκαν Ολυμπιακός και ΑΕΚ»

Ακόμη μια ατάκα-φωτιά από τον Λουτσέσκου ήταν εκείνη που μιλούσε για συνεργασία ΑΕΚ και Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΟΚ.

«Αυτοί ενώθηκαν εναντίον μας, ήθελαν να μας κερδίσουν με κάθε τρόπο! Ήταν μια μεγάλη αδικία όλο αυτό που έγινε. Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός ενώθηκαν με σκοπό να μας πάρουν τον τίτλο, ήθελαν ακόμη να μας πάρουν και την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League. Σημειώσαμε ένα καθαρό γκολ στο 90′, το οποίο μέτρησε από τους διαιτητές. Ένας Έλληνας παίκτης αντέδρασε, τον ακολούθησαν και άλλοι και για πέντε λεπτά πίεζαν τον διαιτητή. Πείτε μου τι τον έκανε να αλλάξει την απόφαση του; Ίσως φοβήθηκε επειδή στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά προβλήματα με τους διαιτητές, απειλούνται, μπαίνουν βόμβες σε καφετέριες, στέλνουν σφαίρες με φακέλους στο σπίτι».

«Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος» και η «Γερμανία του Χίτλερ»

Η δήλωση που αναμφισβήτητα σχολιάστηκε πιο έντονα ήταν αυτή περί Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Γερμανίας του Χίτλερ, που σήκωσε σκόνη.

«Ίσως μόνο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στη φασιστική Γερμανία συνέβη, αυτό που συνέβη στο ελληνικό πρωτάθλημα», ενώ ανάλογη τοποθέτηση πραγματοποίησε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018 στο «fanatik.ro». «Ήμασταν πρωταθλητές, είχαμε περισσότερος βαθμούς από την ΑΕΚ και με ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον Ολυμπιακό. Σε 29 παιχνίδια είχαμε 70 βαθμούς και η ΑΕΚ 67 σε 30 αγώνες, αλλά μας τιμώρησαν και τερματίσαμε δεύτεροι. Γνωρίζουν καλά πως πήραν ένα πρωτάθλημα που δεν ήταν δικό τους, ότι το έκλεψαν. Θα ζήσουν με αυτή την ιδέα. Πιστεύω πως στην ιστορία του αθλητισμού, στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αυτό συνέβη μόνο κατά την διάρκεια της Γερμανίας του Χίτλερ».

«Για μένα… έχω πάρει δύο πρωταθλήματα»

Λίγο πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων την σεζόν 2018-19, ο προπονητής του Δικεφάλου, σχολίασε και πάλι την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, τονίζοντας πως για εκείνον… έχει δύο πρωταθλήματα με τον ΠΑΟΚ.

«Στην καριέρα σου μπορεί να σου δοθεί η ευκαιρία λίγες φορές να παίξεις ένα παιχνίδι για να πάρεις έναν τίτλο. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στο γήπεδο. Έγιναν τρικ πίσω από την πλάτη μας για να μη μας επιτρέψουν να χαρούμε την επιτυχία μας. Ο πραγματικός πρωταθλητής ήταν ο ΠΑΟΚ. Το τι έγινε ανήκει στο παρελθόν. Όλοι μας θα το θυμόμαστε, δουλέψαμε σκληρά, κερδίσαμε και δεν μπορούσαμε να το απολαύσουμε, ενώ οι αντίπαλοι ξέρουν πως δεν άξιζαν αυτό που κέρδισαν. Τώρα τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, έχουμε σεβασμό στον αντίπαλο και τον προπονητή. Ξέρουμε πως παρότι είναι νωρίς μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι αυτό το πρωτάθλημα λόγω και της αφαίρεσης βαθμών. Δεν είναι θέμα ότι προκαλώ κάποιον. Κάποιοι μου λένε ότι πρέπει να σταματήσω να μιλάω. Γιατί; Όταν κάνεις κάτι, υπάρχουν αντιδράσεις. Εμείς κερδίσαμε το πρωτάθλημα, αυτοί τον έκλεψαν. Για μένα έχω πάρει δύο πρωταθλήματα. Τέλος! Είμαστε σε ένα άλλο πρωτάθλημα πλέον, αλλά δεν σβήνεται ό,τι έγινε. Η πραγματικότητα δεν αλλάζει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Πηγή: Sportime.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X