Απογοητευτική η εικόνα της ΑΕΚ και η προσγείωση στον ρεαλισμό

Απογοητευτική η εικόνα της ΑΕΚ και η προσγείωση στον ρεαλισμό
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την απογοητευτική εικόνα της ΑΕΚ και τα ανησυχητικά μηνύματα του αγώνα

Πολύ εύκολη νίκη για τον Προμηθέα στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ, αφού η ΑΕΚ μπόρεσε να προβάλει σοβαρή αντίσταση μόνο για ένα ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες της ομάδας δεν βγήκαν στο γήπεδο, είχαν πάρα πολύ κακή εικόνα και δεν μπόρεσαν να μείνουν κοντά στο σκορ. Βέβαια τα μηνύματα είχαν έρθει από το πρώτο ημίχρονο που η διαφορά των 3 πόντων που έχανε η Ένωση ήταν μαγική εικόνα.

Ανέτοιμη αμυντικά

Λόγω της απουσίας τηλεοπτικής κάλυψης, είχαμε δει μόνο ένα από τα φιλικά της ΑΕΚ και δεν μπορούσαμε να έχουμε σφαιρική άποψη για την κατάσταση της ομάδας. Αυτό που φαινόταν από τα στατιστικά ήταν η αδυναμία στην άμυνα, κάτι που είχε φανεί και στο φιλικό με την Νταρουσάφακα, όταν όμως η ομάδα έμεινε από δυνάμεις. Στο χθεσινό παιχνίδι το πιο ανησυχητικό φαινόμενο ήταν ότι η αμυντική λειτουργία ήταν παντελώς απούσα. Δεν μιλάμε για τίποτα σύνθετα πράγματα αλλά τα καμπανάκια χτυπούσανε ήδη από το πρώτο ημίχρονο που υποτίθεται ήταν το καλό της ΑΕΚ.

Η άμυνα της Ένωσης κατέρρεε μετά από μόλις ένα σκριν στην μπάλα. Το ροτέισον έπειτα ήταν ανύπαρκτα με αποτέλεσμα με ένα απλό passing game του Προμηθέα να βρίσκονται ελεύθερα σουτ με τους αμυντικούς να είναι τουλάχιστον στα 2 μέτρα μακριά. Οι κιτρινόμαυροι ήταν τυχεροί γιατί ο Προμηθέας ήταν εκνευριστικά άστοχος σε απλά σουτ προπόνησης, αλλά το πρόβλημα φαινόταν ήδη. Φυσικά δεν νομίζω να περίμενε κανείς παίκτες όπως ο Ρέι και ο Μάιλς που σουτάρουν τρίποντα με άνω του 40% να συνεχίσουν την αστοχία τους και στο δεύτερο. Οπότε έγινε το φυσιολογικό, μπήκανε τα σουτ που και πάλι έβγαιναν ελεύθερα και ο Προμηθέας έγινε καπνός.


Ξαναλέω ότι το πιο ανησυχητικό, είναι ότι φάνηκε σαν να είναι η ομάδα αδούλευτη αμυντικά, στα πιο απλά πράγματα, όπως είναι οι περιστροφές και οι αλληλοκαλύψεις. Έως ένα σημείο είναι και φυσιολογικό, να μην υπάρχει ακόμα συντονισμός και αυτοματισμοί των παικτών, αλλά το να βλέπεις τουλάχιστον 10 σουτ του Προμηθέα χωρίς αμυντικό στα 2 μέτρα ήταν σοκαριστικό.

Διαφορά ποιότητας

Το χθεσινό παιχνίδι μπορεί να χρησιμέψει ως μια επιστροφή στον ρεαλισμό. Η αλήθεια είναι, ότι βλέποντας τις 2 ομάδες ήταν εμφανές ότι η ομάδα της Πάτρας και πιο ποιοτική ήταν αλλά και με μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Η ΑΕΚ έχοντας και την απουσία του Παππά, έχει κοντό ροτέισον και η second unit της στερείται ποιότητας που φαίνεται όταν μπαίνει στο γήπεδο.


Το βέβαιο είναι ότι η ΑΕΚ χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα καθώς εμφανίστηκε ανέτοιμη για την πρόκληση του αγώνα. Είναι σίγουρο ότι μια τόσο καινούργια ομάδα θέλει τον χρόνο της μέσα από τα παιχνίδια, καθώς μαγικά κουμπιά που τα πατάς και οι παίκτες βρίσκονται μεταξύ τους δεν υπάρχουν. Αυτά γίνονται μέσα από την τριβή των αγώνων και η ΑΕΚ θα πρέπει να υποστεί αυτήν την διαδικασία όπως όλες οι ομάδες. Μην περιμένετε ο Γέλοβατς να γίνει Σλότερ, ή ο Βαουλέτ να γίνει Ματσιούλις, αλλά η συνολική λειτουργία της ομάδας σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί, για να πιάσει έστω το χαμηλό ταβάνι που έχει φέτος.

Πρόβλημα μέσα στην ρακέτα

Τακτικά, αν θέλουμε να μιλήσουμε, ο Προμηθέας χτύπησε μέσα στο ζωγραφιστό και από πικ εν ρολ τον Γέλοβατς αρχικώς και τον Μπόγρη δευτερευόντως. Τους είχαν σημαδέψει και κάθε παίκτης καλούσε για σκριν αυτόν που μάρκαρε ο Γέλοβατς. Ο Σέρβος όπως έχουμε ξαναπεί, είναι χαρισματικός στην επίθεση αλλά στην άμυνα είναι μαύρη τρύπα. Στα βράδια που δεν θα βάζει μπροστά και θα τρώει πίσω, θα είναι αρνητικός για την ομάδα, όπως και ο Κολόμ που βρέθηκε και αυτός στο σημάδι της επίθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ δέχτηκε 42 πόντους μέσα στην ρακέτα της, με τον Προμηθέα να σουτάρει με το εκπληκτικό 69% στα δίποντα. Δεν ξέρω πώς μπορεί να διορθωθεί αυτό, αλλά σίγουρα αποτελεί το νούμερο 1 πρόβλημα της ΑΕΚ αυτήν την στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα για την απογοητευτική εικόνα της ΑΕΚ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X