Ποιότητα έχει η ΑΕΚ, ψάχνει τον χαρακτήρα στην Τούμπα

Ποιότητα έχει η ΑΕΚ, ψάχνει τον χαρακτήρα στην Τούμπα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για το ντέρμπι της ΑΕΚ και του... Βλάνταν Μιλόγεβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε τρία παιχνίδια η ΑΕΚ έχει πάρει 2 νίκες και έχει καταφέρει να μην κερδίσει ένα δικό της παιχνίδι ενώ προηγούνταν 3-0.

Η μεγάλη εικόνα στην ομάδα δείχνει (πολύ) καλή. Η ενίσχυση της μετά τον αποκλεισμό από την Βελέζ την ανέβασε επίπεδο και αυτό είναι εμφανές και ξεκάθαρο σε κάθε επαφή με την μπάλα των παικτών της.

Η ποιότητα της ΑΕΚ αδιαμφισβήτη πια. Δεν έχει νόημα να το επαναλάβουμε. Με ομάδες τύπου Ιωνικού, ΟΦΗ, Λαμίας έγινε αντιληπτό αυτό. Τώρα αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ και μάλιστα μέσα στην Τούμπα. Αρα χρειάζεται και χαρακτήρα στη Θεσσαλονίκη. Δεν φτάνει η ποιότητα της σε τέτοια βράδια. Δεν φτάνει να είσαι πολύ καλός, τέτοια βράδια. Και η ΑΕΚ στο περσινό 2-2 ήταν εξαιρετική, αλλά δεν κέρδισε τον ΠΑΟΚ. Και το κλαμπ, η ομάδα, η καθημερινότητα της έχει ανάγκη νίκες. Και δη τέτοιες νίκες.

Η εικόνα της ΑΕΚ και του Βλάνταν

Ισως περισσότερο από όλους ο ίδιος ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Αν και νωρίς ο αποκλεισμός από την Βελέζ και το 3-3 με τον ΟΦΗ του… μουτζούρωσαν την εικόνα, ανεξαρτήτου ευθυνών. Ο κόουτς της ΑΕΚ γνωρίζει καλά ότι στην Τούμπα περνά ένα μεγάλο κρας τεστ και ο ίδιος σε προσωπικό επίπεδο. Με αντίπαλο ίδιων στόχων, με αντίπαλο προπονητή τον Λουτσέσκου που ήθελε πρώτο από όλους ο Δημήτρης Μελισσανίδης το καλοκαίρι στην Ενωση.

Το δικό του ματς είναι σημαντικό. Επουδενί όχι πιο σπουδαίο από της ΑΕΚ. Και αυτό πρέπει να το αποβάλει ο Βλάνταν. Οσο είναι αγχωμένος αυτός, τόσο θα βγαίνει αυτό και στην ομάδα. Είναι πράγματα αλληλένδετα. Και είναι μεγάλη ανάγκη ο Μιλόγεβιτς να έχει καθαρό μυαλό στην Τούμπα σε επίπεδο 11άδας και παρεμβάσεων. Ειδικά σε μία βραδιά που λείπουν Αμπραμπατ, Μάνταλος και δεν υπάρχει καν ο Γαλανόπουλος.

Το σχέδιο εκτός από κατάλληλο για να «χτυπήσει» τον ΠΑΟΚ εκεί που «πονά» επιθετικά στην απουσία αποτελεσματικού πρέσινγκ και στην άμυνα του που έχει κενά και δείχνει «βαριά», πρέπει να είναι και έξυπνο. Η ΑΕΚ πολλές φορές στην Τούμπα στο πρόσφατο παρελθόν «πλήρωσε» την απουσία έξυπνου σχεδίου, ενώ αρχικά έδειχνε κατάλληλο.

Και αυτό απαιτεί χαρακτήρα και προσωπικότητες στην Τούμπα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X