Η ΑΕΚ έχει μια κομβική απουσία και δεν είναι ο Άμραμπατ

Η ΑΕΚ έχει μια κομβική απουσία και δεν είναι ο Άμραμπατ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι τα αγωνιστικά δεδομένα της Τούμπας, ξεκινώντας από την απώλεια του Γαλανόπουλου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Ή μάλλον όχι. Αρχίζω με κάτι άλλο. Όσες μεταγραφές και αν κάνει η ΑΕΚ, όσους παικταράδες σαν τον Τσούμπερ και αν φέρει, πάντα ο Αραούχο θα είναι κάτι ξεχωριστό. Θα είναι αυτός που θα μας καψουρεύει πιο πολύ από κάθε άλλον. Πρώτον διότι αυτό είπε προχθές σε μια συνέντευξη, «στην ΑΕΚ είμαι ευτυχισμένος, τόσο απλά», του φαίνεται και του βγαίνει και δεύτερον διότι πάντα είναι εκεί για να κάνει αυτό που πρέπει, όταν πρέπει. Πάμε τώρα παρακάτω κατευθείαν στο θέμα.

Είναι μεγάλη γκαντεμιά που αυτό που είδαμε στην Κρήτη με τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο, δεν θα μπορέσουμε να το δούμε στην Τούμπα. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταποκρινόταν ο ΠΑΟΚ, που δεδομένα έχει ζητήματα τα ταχύτητας και στα χαφ του και στα ακραία μπακ του αλλά και στα στόπερ του, όταν θα του έβγαινε από δεξιά ο Λιβάι, από αριστερά ο Άμραμπατ, από τον άξονα ο Τσούμπερ και από την θέση του φορ ο Αραούχο. Δεν θα το δούμε όμως, γιατί ο Μαροκινός είναι νοκ άουτ με τραυματισμό.

Παρεμπιπτόντως, το πρόβλημα που προέκυψε τώρα με τον Άμραμπατ, είναι η απάντηση στην απολύτως λογική απορία που υπήρχε στο ματς με τον ΟΦΗ, γιατί ο Μίλογεβιτς τον έβγαλε από το ματς τόσο νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Προστασία ήταν. Μην ξεχνάμε ποτέ, γιατί δυστυχώς έχει μεγάλη σημασία, πως ο Μαροκινός είναι από τους ποδοσφαιριστές που ήρθε χωρίς να έχει ούτε μέρα καλοκαιρινής προετοιμασίας όχι με την ΑΕΚ, αλλά με οποιαδήποτε ομάδα. Και ναι μεν οι μετρήσεις του ήταν εξαιρετικές γιατί τον βοηθάει και το σώμα του και η σκληρή δουλειά που έκανε ατομικά. Αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά την προετοιμασία με ομάδα.

Πάντως καθαρά ποδοσφαιρικά, η πιο κομβική απουσία της ΑΕΚ από το συγκεκριμένο ματς με τον ΠΑΟΚ, δεν είναι ο Άμραμπατ. Σημαντική μεν, αλλά θεωρώ πως η πιο κομβική απουσία, είναι αυτή του Γαλανόπουλου. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά εξηγώ. Φυσικά και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπαμε πως θα ανταποκρινόταν ο ΠΑΟΚ αν η ΑΕΚ πήγαινε με μια επιθετική τετράδα όπως αυτή στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Ωστόσο για να ξέρουμε και τι λέμε, ένα παιχνίδι στην Τούμπα έχει πάντα τις δικές του ιδιαιτερότητες. Και επομένως ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον, θα είχε αν η ΑΕΚ μπορούσε να πάει σ’ αυτό το ματς με τον Λε Ταλέκ, τον Σιμάνσκι και τον Γαλανόπουλο στα χαφ.

Με μια τριάδα δηλαδή που να βγάζει ένταση, που να βγάζει πίεση, που αφενός να μην αφήνει τον ΠΑΟΚ να ανεβάσει τις γραμμές του και αφετέρου να κερδίζει μπάλες. Και αυτό είναι κάτι που ο Γαλανόπουλος υπηρετεί καλύτερα από τον καθένα. Γενικώς το κάνει εξαιρετικά, αλλά ειδικώς στα ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι καθόλου τυχαία πως τα καλύτερα παιχνίδια της στην Τούμπα, η ΑΕΚ τα έχει κάνει με πολύ καλό τον Γαλανόπουλο. Μέχρι γκολ έβαλε στο περυσινό ματς. Διότι είναι ένα χαφ που θα βγάλει ένταση, θα βάλει πίεση, θα κλέψει μπάλες, αλλά θα πατήσει και περιοχή.

Καθαρά αγωνιστικά δηλαδή, αν όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν διαθέσιμοι για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ίσως θα ήταν ακόμα πιο αποτελεσματική γι αυτό το παιχνίδι, μια τριάδα στα χαφ με Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο, από μια τριάδα Άμραμπατ, Λιβάι και Τσούμπερ πίσω από τον φορ. Ακόμα και αν έχανε σε δημιουργικότητα, θα κέρδιζε σε ένταση και πίεση και θα έδινε πολύ ψωμάκι στην τριάδα Αραούχο, Τσούμπερ και Λιβάι στην επίθεση.

Για να ξέρουμε και τι λέμε, γενικώς όσο θα απουσιάζει, θα είναι τεράστια απώλεια για την φετινή ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος. Για χίλιους λόγους. Για όσα μπορεί να προσφέρει στην μεσαία γραμμή, για την ποιότητα του, για την αγωνιστική του νοοτροπία, για όλα. Ακόμα και για την αριθμητική εξίσωση των λύσεων του Μιλόγεβιτς στη μεσαία γραμμή. Και εννοείται πως θα έρθουν και άλλα ματς, όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ, που η απουσία του Γαλανόπουλου δεν θα είναι απλώς σημαντική, αλλά κομβική.

Βεβαίως είναι απολύτως καθαρό, πως ακόμα και με την κομβική απουσία του Γαλανό, ακόμα και με την σημαντική του Άμραμπατ, η ΑΕΚ πάει σίγουρα με αγωνιστικές βάσεις για να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα. Η φετινή ομάδα, είναι ποιοτικότερη του ΠΑΟΚ σχεδόν σε κάθε θέση της ενδεκάδας. Ακόμα και με τις απουσίες που έχει. Στο ποδόσφαιρο τις περισσότερες φορές, ένα και ένα, κάνουν δυο. Επομένως η ποιοτικότερη ομάδα, έχει και περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στη νίκη.

Δεν το συζητάμε πως θα πρέπει να μην ξαναδούμε την ποδοσφαιρική αφέλεια της Κρήτης. Δεν το κουβεντιάζουμε πως θα πρέπει να μην βγάζει ο ΠΑΟΚ ευκαιρία, σε κάθε στατική του φάση, όπως έγινε και με τον ΟΦΗ αλλά και με την Λαμία. Δεν το συζητάμε πως οι γραμμές θα πρέπει να είναι κοντά. Κυρίως δεν το κουβεντιάζουμε πως τα μυαλά θα πρέπει να είναι μέσα στα κεφάλια και να μην τσιμπήσει κανείς σε κανένα δόλωμα. Διότι είμαι σίγουρος πως θα πέσουν πολλά περισσότερα απ’ αυτά την περασμένη Κυριακή στο Ηράκλειο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X