Ο «Γκούλιτ των φτωχών», ο ΑΕΚτζής Ντανιέλ Μπατίστα (VIDEO)

Ο «Γκούλιτ των φτωχών», ο ΑΕΚτζής Ντανιέλ Μπατίστα (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έρχονται από το εξωτερικό, αλλά μένουν για πάντα εδώ. Που δεν ξέρουν ποια είναι η ΑΕΚ και τι σημαίνει, αλλά ταυτίζονται μαζί της. Και έχουν σχέση ζωής με την Ενωση και τον κόσμο της. Όπως συνέβη με τον Ντανιέλ Μπατίστα. Τον επιθετικό από το εξωτικό Πράσινο Ακρωτήρι, με ρίζες σε Ολλανδία και Πορτογαλία, αλλά με βάση πλέον την Ελλάδα και την ΑΕΚ. Ο Ντανιέλος, ο «Γκούλιτ των φτωχών» έχει γενέθλια σήμερα και συμπληρώνει 51 χρόνια ζωής.

Ο Μπατίστα έγινε γνωστός στο ελληνικό ποδόσφαιρο στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν έκανε όργια με τη φανέλα του Εθνικού. Γρήγορα μετατράπηκε σε μήλο της έριδας για όλες τις μεγάλες ομάδες. Ο Στράτος Γιδόπουλος πάντως, ήταν αυτός που έκανε την κίνηση ματ και έφερε τον Ντανιέλο στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1989. Με το…καλημέρα, ο Μπατίστα έγινε βασικός και αναντικατάστατος. Πέτυχε 15 γκολ σε 29 συμμετοχές την πρώτη σεζόν, και 13 γκολ σε 31 ματς την περίοδο 1990-91, όντας πρώτος σκόρερ της ομάδας σε αμφότερες τις χρονιές.

Το καλοκαίρι του ’91 η ΑΕΚ δυναμώνει με την άφιξη των Δημητριάδη, Σαμπανάντζοβιτς και Αλεξανδρή. Ο Μπατίστα παραμένει στην πρώτη γραμμή και με δέκα γκολ συμβάλει σημαντικά για την επιστροφή στους τίτλους. Παράλληλα, κάνει την Ευρώπη να ασχοληθεί μαζί του για τα καλά. Πετυχαίνει γκολ στην πορεία της ΑΕΚ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, απέναντι σε Βλάζνια, Σπάρτακ Μόσχας και Τορίνο. Το τελευταίο κάνει τους Ιταλούς να τον χαρακτηρίσουν «Γκούλιτ των φτωχών», από τον Ολλανδό σούπερ σταρ της Μίλαν, που είχε την ίδια κόμη.

Σε μια υπόθεση με πολλά κενά, ο Μπατίστα έφυγε το καλοκαίρι του ’92 για τον ΟΣΦΠ. Δεν κόλλησε ποτέ στον Πειραιά και επέστρεψε στην ΑΕΚ το 1995. Ο μύθος τον φέρει να πανηγυρίζει με τον κόσμο της Ενωσης το πρωτάθλημα του ’93, με τον ΟΣΦΠ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παίκτης με συγκλονιστική τεχνική, σουτ δυναμίτη και διασκελισμό που παρέπεμπε σε γαζέλα. Κατέκτησε με την ΑΕΚ ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα, δύο σούπερ καπ, ένα λιγκ καπ και παρέμεινε μέλος της για πάντα, δουλεύοντας επί χρόνια στα τμήματα υποδομής.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X