Κι ας πει στο τέλος ο Λουτσέσκου ότι «για μένα, νίκησε ο ΠΑΟΚ»

Κι ας πει στο τέλος ο Λουτσέσκου ότι «για μένα, νίκησε ο ΠΑΟΚ»
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου blogάρει για το ντέρμπι της ΑΕΚ στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, με ανακούφιση επειδή ο προπονητής με το σκουφί είναι απέναντι, όχι μαζί της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πιο ευχάριστο της επικείμενης αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ είναι ότι απέναντί της και όχι στο πλευρό της, θα βρίσκεται ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Θρίαμβος! Μακριά και αγαπημένοι όπως λέμε, σε απόσταση από τον πάγκο της ΑΕΚ που (ατυχώς) του προσφέρθηκε, αλλά (ευτυχώς) η προσπάθεια για συνεργασία μαζί του το περασμένο καλοκαίρι, δεν ευοδώθηκε.

Το (ύψιστο) ατόπημα με έναν κατ’ εξακολούθηση απαξιωτικό κατά της Ένωσης άνθρωπο, αποφεύχθηκε, οπότε μπορούμε με ηρεμία (εκτός της στέγης μας) να συζητούμε για εκείνον χωρίς να σκεφτόμαστε όλα αυτά τα ενοχλητικά που έχει κατά το παρελθόν εκστομίσει για να ισορροπήσουμε γύρω τους στην καθημερινότητα της ΑΕΚ. Παράλληλα διατηρούμε την ικανοποίηση να διασκεδάζουμε, παρατηρώντας τον να εφευρίσκει διαφόρων ειδών δικαιολογίες όταν θα χάνει. Ή ακόμα και να πιστεύει ότι στις ήττες ήταν εκείνος που νίκησε (!) χρησιμοποιώντας τον γνωστό δικό του ανέκδοτο -και κακής χρήσης των αγγλικών- τρόπο: For me, PAOK won today. Απόλυτα ταιριαστός με τη θέση που έχει σήμερα στο ποδόσφαιρο.

Που και που, αξίζει να είμαστε και λίγο πικρόχολοι. Ίσως το βράδυ της Κυριακής να είναι αυτός που θα χαμογελά διότι για το ποδόσφαιρο μιλάμε και δικαίωμα στη νίκη έχουν όλοι ανεξαιρέτως, ασχέτως αν ο ίδιος ο -ικανός προπονητικά- Ρουμάνος το θεωρεί ως μονοπώλιο ακόμα και όταν χάνει. Η διαφορά μας μαζί του είναι ότι ξέρουμε να αναγνωρίζουμε την ήττα και να παραδεχόμαστε τα αρνητικά αποτελέσματα μαζί με τις όποιες αδυναμίες μας. Για αυτό και ουδέποτε θα μπορούσαμε να συνυπάρχουμε, παρόλο που φτάσαμε κοντά στο να το ζήσουμε και αυτό. Μα αλήθεια τώρα, τι σχέση μπορεί να έχει η ΑΕΚ μαζί του;


Το πρώτο σπουδαίο βράδυ για τον Βλάνταν

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω από τώρα αν ο Βλάνταν Mιλόγεβιτς θα αποδειχθεί ιδανικός προπονητής για τον πάγκο της ΑΕΚ, ξέρω όμως ότι αισθάνομαι πολύ καλύτερα με το να βλέπω εκείνον μπροστά από τον πάγκο της ομάδας και όχι τον κύριο με το σκουφί και όσα κρατούσε για εμάς στο κεφάλι του και χωρούσε μέσα στα λόγια του τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα κι αν ο Σέρβος αποτύχει, θα υπάρχει πάντα ένας καλύτερος προπονητής εκεί έξω ο όποιος δεν θα έχει προσβάλει την Ένωση σε τέτοιο βαθμό όσο ο Ρουμάνος που -τρομάρα του και τρομάρα μας- τρέξαμε και ξοπίσω του μήπως και χάσουμε το κελεπούρι. Ο καλύτερος στον κόσμο να ήταν, στον πάγκο της ΑΕΚ δεν μπορούσε να έχει θέση.

Όπως και να το κάνουμε λοιπόν, για τον Σέρβο τεχνικό είναι μία πολύ ξεχωριστή ημέρα αυτή στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι το πρώτο ντέρμπι του ως προπονητής σε πάγκο μεγάλης Ελληνικής ομάδας καθώς κάτι αντίστοιχο έχει βιώσει μόνο ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, σε μία άλλη ποδοσφαιρική κατάσταση, προ δεκαετιών. Κι αν υπάρχουν παιχνίδια στα οποία οι τεχνικοί εδραιώνονται στη θέση τους και αποκτούν πέρα από αυτοπεποίθηση και την -τόσο απαραίτητη- έξωθεν καλή μαρτυρία, τότε αυτό της Τούμπας είναι ξεκάθαρα ένα από εκείνα.

Θα συγκρουστούν οι δικές του ιδέες κατατεθειμένες στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε αυτές ενός προπονητή που κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια και ο όποιος το περασμένο καλοκαίρι είχε προτεραιότητα στη σκέψη των ανθρώπων της ΑΕΚ για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Δεν είναι ψέμα, άλλωστε και ο ίδιος ο Μελισσανίδης το παραδέχτηκε, ότι προτού η ομάδα αποφασίσει να προχωρήσει με τον Μιλόγεβιτς είχε μιλήσει (με) και συναντήσει άλλους προπονητές. Ο κυριακάτικος αντίπαλος του νυν τεχνικού της Ένωσης αποτελούσε την πρώτη επιλογή και τούτο είναι από μόνο του ένα στοιχείο το οποίο δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.


Το focus στη λέξη «ομάδα» είναι ο σωστός δρόμος

Ο Μιλόγεβιτς επιμένει να παραμένουν εκτός αποδυτηρίων οι συζητήσεις για το αν η ΑΕΚ έχει φέτος υπαρκτές πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο. Το πρώτο ζητούμενο -κι εδώ αξίζει ένα «μπράβο» στον προπονητή που το τόνισε πρώτος- είναι να γίνει η Ένωση ξανά, ομάδα η οποία μετά από κάποιον αριθμό αγώνων, θα νιώθει σίγουρη κοιτάζοντας στον καθρέφτη για να πει στον εαυτό της ότι πλέον έχει το δικαίωμα να περάσει στον κόσμο της το μήνυμα πως αξίζει να βρίσκεται μόνιμα κοντά της στο γήπεδο και να τη στηρίξει στα καλά και στα άσχημα. Αν και το κάνει από μόνος του.

Το κυρίαρχο λοιπόν για την ομάδα, είναι να πατήσει και πάλι στα πόδια της, να αποτρέψει το -διαχρονικό τελευταία- χάσιμο εδάφους από νωρίς, είτε γιατί θα έχει αποκτήσει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της, είτε επειδή θα νιώσει ότι προσπέρασε αυτούς που πέρυσι την άφησαν έτη φωτό πίσω, δίχως αυτό να συμπεραίνεται μέσα από αποκρυσταλλωμένη ποδοσφαιρική εξήγηση.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X