ΑΕΚ: Το αντίο του «Σέκι», του κυπελλικού προπονητή (VIDEO)

ΑΕΚ: Το αντίο του «Σέκι», του κυπελλικού προπονητή (VIDEO)

Μια μέρα σαν σήμερα του 2007, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών ο Χέλμουτ Σενέκοβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια μέρα σαν σήμερα του 2007, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών ο Χέλμουτ Σενέκοβιτς. Ο προπονητής που σημάδεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν κάθισε στον πάγκο και των τριών μεγάλων ομάδων.

Ο Αυστριακός τεχνικός συνδέθηκε έντονα με την ΑΕΚ, καθώς ήταν αυτός που την οδήγησε (υπό την προεδρία του κορυφαίου, Μιχάλη Αρκάδη), στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας το 1983. Της μοναδικής όασης στα «πέτρινα χρόνια» Ενωσης.

Ο Σενέκοβιτς γεννήθηκε στο Γκρατς στις 22 Οκτωβρίου του 1933. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Αούστρια Γκρατς, Γκράτσερ, Στουρμ Γκρατς, Αούστρια Βιέννης, Μπέτις και Βάκερ Ίνσμπρουκ, ενώ έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 με την εθνική ομάδα της Αυστρίας.

Ως προπονητής δούλεψε στην πατρίδα του (GAK, Λιντς, Αντμίρα Βάκερ μεταξύ άλλων), καθώς επίσης και σε Μεξικό, Ισπανία (Ατλέτικο Μαδρίτης) και Γερμανία (Άιντραχτ Φρανκφούρτης).

Κορυφαία στιγμή η καθοδήγηση της Αυστρίας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αργεντινής το 1978. Επειτα από αυτό αποφάσισε να έρθει στα μέρη μας, αρχικά για ΠΑΟ, ΟΣΦΠ και έπειτα για την ΑΕΚ. Ο «Σέκι» ανέλαβε την ΑΕΚ στα μέσα της περιόδου 1982-83 και την οδήγησε στο κύπελλο. Αποχώρησε το καλοκαίρι, επέστρεψε τον Δεκέμβρη, αλλά δεν είχε την ίδια επιτυχία. Στα τέλη των ‘80ς, εργάστηκε και στον Πανιώνιο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X