Καλύτερα -ενόψει Τούμπας- που δυσκολεύτηκε με Λαμία

Καλύτερα -ενόψει Τούμπας- που δυσκολεύτηκε με Λαμία
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, σκέφτεται ήδη τη μάχη της Κυριακής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ θα έπρεπε ύστερα από το πέρας τριών αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, να έχει 9 βαθμούς έναντι 6 του ΠΑΟΚ και αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας, με πόσο μεγαλύτερο αέρα, θα πήγαινε την Κυριακή στην Τούμπα.

Όπως επίσης, θα έπρεπε να ήταν τώρα στο +2 από τον ΟΣΦΠ και όχι ισόβαθμη μαζί του.

Το γράφω αυτό και δεν θα σταματήσω να το τονίζω, γιατί κανείς (μας) δεν θα πρέπει να ξεχάσει την ξεδιάντροπη διαιτητική κλοπή στο Ηράκλειο. Και κυρίως, δεν θα πρέπει να το ξεχάσει η ίδια η ΑΕΚ. Τα δεδομένα όμως, όπως τα διαμόρφωσε ο Φωτιάς στην Κρήτη, λένε ότι η ΑΕΚ πάει στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, ούσα στο +1 από τον αντίπαλό της.

Ο ΠΑΟΚ που πρέπει να αισθάνεται τρομακτικά τυχερός, που έχει πάρει έξι βαθμούς σε δύο παιχνίδια που είχε τα μαύρα του τα χάλια και που σε καμία περίπτωση, δεν ήταν καλύτερος των αντιπάλων του. Τύχη… ξετύχη βέβαια, γεγονός είναι ότι ο κακός ΠΑΟΚ έφυγε με νίκες από δύσκολες έδρες, όπως είναι αυτές της Τρίπολης και του Αγρινίου. Από δύσκολες έδρες και από καλές ομάδες. Κι αυτό είναι που μετράει και καθιστά τον ΠΑΟΚ ως ξεκάθαρο διεκδικητή του τίτλου, μαζί με την ΑΕΚ και τον ΟΣΦΠ.


Το… ταμπλό γράφει 7-6

Η ΑΕΚ μπορεί μεν να έχει βγάλει πολύ καλύτερη εικόνα αγωνιστικά, μπορεί να άξιζε να έχει το απόλυτο των νικών, αλλά το… ταμπλό γράφει ΑΕΚ 7 βαθμοί και ΠΑΟΚ 6. Και έχουμε μπροστά μας, το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όπου αν καταλήξει στον «άσο» (χτυπάω ξύλο φυσικά, αλλά για ντέρμπι μιλάμε), η καλή των τριών πρώτων αγωνιστικών ΑΕΚ θα έχει μείνει πίσω από τον κακό ΠΑΟΚ. Το ενδεχόμενο ισοπαλίας για οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα στην Τούμπα, είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά η ΑΕΚ έχει όλα τα εχέγγυα για να πάει και να πάρει το «διπλό» την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη.

Προσωπικά, δεν με… χάλασε που η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε κόντρα στη Λαμία, δεν με… χάλασε που «πρώτα βιολιά», όπως ο Τσούμπερ, δεν τους… βγήκαν αυτά που ήθελαν, ίσα ίσα που το προτιμώ από το να κέρδιζε εύκολα η ομάδα με κάνα 4-0 και να πέταγε στα σύννεφα, λίγα μόλις 24ωρα πριν από τη μάχη στην Τούμπα.

Το βάρος στον Μιλόγεβιτς και… προσοχή στην άμυνα!

Μεγάλο βάρος φυσικά πέφτει και στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τη μάχη της Κυριακής κόντρα σε έναν ικανό προπονητή, όπως είναι ο Λουτσέσκου. Δεν είναι μόνο η ενδεκάδα που θα επιλέξει ο τεχνικός της ΑΕΚ και που πολύ απλά θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή, χωρίς να μπαίνουν στο μυαλό του, σκέψεις περί ισορροπιών.


Υπάρχουν βασικά «κλειδιά», όπως το να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ τους γρήγορους παίκτες που έχει μεσοεπιθετικά κόντρα στη δυσκίνητη άμυνα του ΠΑΟΚ, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό το ότι θα παίξει ο Λιβάι Γκαρσία. Όπως θα είναι εξίσου σημαντικό να παίξει και ο Άμραμπατ, κάτι για το οποίο, τη στιγμή που έγραφα αυτό το blog, ήμασταν στην αναμονή.

Όπως «κλειδί» είναι επίσης και το δέσιμο της ανασταλτικής λειτουργίας. Η ΑΕΚ άξιζε να έχει φάει γκολ στο ματς με τον Ιωνικό, δεν άξιζε να φάει τρία στο Ηράκλειο αλλά και εκεί είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα, ενώ κινδύνεψε σοβαρά και από τη Λαμία, τρεις φορές. Κοινώς, δεν είναι ακόμα η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ στο σημείο που θα πρέπει ώστε να κάνει πρωταθλητισμό.

Καμία άμυνα δεν είναι βέβαια σε καλό επίπεδο, αλλά εμάς, μας ενδιαφέρει για την ΑΕΚ. Και ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερους και πιο επικίνδυνους επιθετικούς και από τον Ιωνικό και από τον ΟΦΗ και από την Λαμία. Άρα λοιπόν, γίνεται κατανοητό ότι στην Τούμπα, δεν θα αρκεί η ποιότητα από τη μέση και μπροστά.


Τα γκολ μετράνε και όχι οι τελικές

Θεωρώ δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα απειλήσει και θα προκαλέσει προβλήματα στον ΠΑΟΚ, αλλά αφενός θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό στις τελικές προσπάθειες καθώς τα γκολ μετράνε και όχι οι τελικές και αφετέρου θα πρέπει να κάνει το καλύτερο της παιχνίδι ανασταλτικά. Ναι, αυτή η ΑΕΚ μας δείχνει ότι και ποιότητα έχει και ικανότητα για να κάνει τελείως διαφορετική πορεία σε σχέση με την περασμένη τριετία στο πρωτάθλημα.

Αλλά μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα δεν έχει φαβορί, γιατί πολύ απλά, τα ντέρμπι δεν κρίνονται βάσει της εικόνας που είχαν οι δύο αντίπαλες ομάδες στα προηγούμενα παιχνίδια τους. Άρα, δεν θα πρέπει να μας παρασύρει η κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X