Τσακίρης: «Η συγχώνευση είναι η μόνη λύση για τον Πανιώνιο»

Τσακίρης: «Η συγχώνευση είναι η μόνη λύση για τον Πανιώνιο»
Photo Credits: INTIME

Για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Πανιώνιος μίλησε ο Κ. Τσακίρης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μοναδική λύση για το μέλλον του Πανιωνίου είναι η συγχώνευση με υπάρχουν υγιές ΑΦΜ, όπως ανέφερε ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ.

«Η λαϊκή βάση δεν μπορεί να πάει πιο πάνω από τη Γ’ Εθνική», επεσήμανε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «taepikaira.gr», ενώ έριξε και… βόμβα αναφέροντας: «Υπάρχει μία μερίδα του κόσμου, που δεν θέλει τον Πανιώνιο ψηλά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Γνωρίζω ότι έχεις δεχθεί πιέσεις να κάνεις δηλώσεις γύρω από τον Πανιώνιο. Πως αποφάσισες τελικά να δώσεις αυτή τη συνέντευξη; Τι σε ώθησε σε αυτή την απόφαση σου;

«Θεωρώ ότι έχω κερδίσει το δικαίωμα να λέω την άποψη μου, και όπως γνωρίζεις το εξασκώ με μέτρο και πολύ σπάνια και πιστεύω ότι προσπάθησα να κάνω καλό, παρά κακό με τις τοποθετήσεις μου. Το 2014 Ήμουν ο μόνος που δημοσίως εξέφρασα την ισχυρή αντίθεσή μου στο να μεταβεί η ΠΑΕ από τον Ερασιτέχνη στα φυσικά πρόσωπα της ομάδας Δάρα-Ζαμάνη. Το 2016 σε σπάνια συνέντευξή μου στο Contra, είχα δηλώσει την ανησυχία μου για την οικονομική διαχείριση της ΠΑΕ, όταν όλοι μας χαιρόμασταν με τις αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά κανείς δεν κοίταξε έναν ισολογισμό, ούτε απόρησε πως μπορούμε να πληρώνουμε την μισή εθνική του μουντιαλικού τότε Ιράν, της στιγμή που ήταν ευρέως γνωστό ότι είχαμε μεγάλο χρέος.

Τον Νοέμβριο του 2019, όταν ιδιοκτήτες της ΠΑΕ μας έλεγαν σε επίσημη συνέντευξη τύπου πως το θέμα του χρέους είχε λήξει, δήλωσα πως δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα και πως θα μιλήσω μετά το τέλος της σαιζόν. Όπως και έκανα τον Σεπτέμβριο του 2020 ως μορφή οικονομικής αυτοψίας με συγκεκριμένα νούμερα τα οποία κατόπιν επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς από τον υποβιβασμό μας στην Γ’ κατηγορία, το χρέος που αναγράφεται στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, καθώς και την μετέπειτα αποτροπή του κ. Τσακουμάκου να αναλάβει την ΠΑΕ στην SL2 λόγω των υπερβολικών χρεών (ακόμα και μετά την εντυπωσιακά προνομιακή ρύθμιση από το Κράτος). Αυτή ήταν και η τελευταία δημόσια τοποθέτησή μου όπου όμως κατέληξα και στο ότι «θεωρώ πως ο δρόμος που δείχνουμε να έχουμε πάρει αυτή την στιγμή είναι λανθασμένος και αδιέξοδος και διαφωνώ με όσους είναι απόλυτοι στο ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και καλύτερη οδός για την επιστροφή μας στη πρώτη κατηγορία. Επειδή βλέπω λοιπόν ότι οδεύουμε για δεύτερη σεζόν στον ίδιο αδιέξοδό δρόμο, το οποίο το παρομοιάζω με την ταινία «Groundhog Day» (σ.σ. Η ημέρα της Μαρμότας στα Ελληνικά), όπου κάθε χρόνο ξαναζούμε το ίδιο πράγμα και καταλήγουμε στο ίδιο αδιέξοδο, χωρίς λύσεις, αποφάσισα να πω την άποψη μου.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Πάμε στο περσινό καλοκαίρι, όταν η ομάδα υποβιβάζεται και βρίσκεται στη Super League 2, δηλαδή πριν αποφασιστεί η συμμετοχή της στη Γ’ Εθνική. Σε προσέγγισε τότε κανείς από τον Πανιώνιο, για να πάρεις την ομάδα;

«Όχι δεν με προσέγγισε κανείς. Και μάλιστα εκτιμώ ότι σεβαστήκανε τις αλλεπάλληλες δημόσιες τοποθετήσεις μου ότι δεν επιθυμώ να επιστρέψω στο στον Πανιώνιο».

Πάμε σε ένα άλλο «καυτό» θέμα, αυτό της αγοράς νέου ΑΦΜ. Και σε ρωτάω γιατί το περσινό καλοκαίρι ταυτίστηκε αυτό το θέμα με την όλη συζήτηση γύρω από το όνομα σου και την ομάδα.

«Ναι, αυτό συνέβη γιατί όταν έκανα την οικονομική μελέτη που σου είπα πριν, με βάση πάντα τα δημόσια στοιχεία και όχι με τον καθένα να λέει ότι νούμερα χρέους ήθελε, εξήγησα ότι με βάση αυτά τα δημοσιευμένα νούμερα, έχουμε πάρει λάθος δρόμο. Δηλαδή αυτόν ακριβώς που ακολουθήσαμε. Η ΠΑΕ συνέχισε με την υφιστάμενη μορφή της, η ομάδα έπεσε στη Γ’ Εθνική, έφθασε να προβιβαστεί έστω και ως τρίτη επειδή κάποιος άλλος δεν μπορούσε να σταθεί στην SL2 και είδαμε ότι το χρέος, παρά το τεράστιο κούρεμα Αυγενάκη, είναι δυσβάστακτο.

Τα νούμερα που ακουστήκανε είναι κοντά στα 2 εκατομμύρια χρέος προς ποδοσφαιριστές και υπαλλήλους. Ο υποψήφιος αγοραστής αξιολόγησε, κατ’ εμένα σωστά, ότι δεν αξίζει να βάλει κανείς παραπάνω από 500-700 χιλιάδες για να έχει τον Πανιώνιο χωρίς χρέος στην SL2 και έτσι βρεθήκαμε στο αδιέξοδο. Έφυγε λοιπόν ο άνθρωπος, αλλά τα 2 εκατομμύρια θα παραμείνουν και του χρόνου και του παραχρόνου. Με βάση αυτά, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα, με την ίδια υφιστάμενη μορφή, για να καταλήξουμε πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα. Γιατί εκεί θα καταλήξουμε και του χρόνου, αν με το καλό είμαστε σε θέση να προβιβαστούμε».

Και φτάνουμε στο σημείο όπου, πάλι πέρσι το καλοκαίρι, υπήρξε η φημολογία πως κάποιοι συζητούσαν για την αγορά του ΑΦΜ της ομάδας του Ασπρόπυργου. Μάλιστα κυκλοφόρησε πως αυτοί που έκαναν τις επαφές ήταν άνθρωποι του περιβάλλοντος σου και είχαν την έγκριση σου.

«Υπήρχε κάποιος που με ρώτησε την άποψη μου και του είχα απαντήσει πως εκείνη την εποχή, η μόνη λύση ήταν αυτή. Η αλλαγή ΑΦΜ, ή αλλιώς αντίστροφη συγχώνευση, δηλαδή να έρθει μία υγιής ΠΑΕ, έτοιμη και να αλλάξει όνομα, σήμα, χρώματα και να παίζει στην Χρυσοστόμου Σμύρνης. Και για εμένα εξακολουθεί και σήμερα να είναι η μία από τις 2 λύσεις που υπάρχουν για τον Πανιώνιο και η μοναδική λύση που οδηγεί προς τα επάνω και την επιστροφή στην ιστορική μας θέση, στην πρώτη κατηγορία.

Θα ήθελα να σταθούμε λίγο σε αυτό. Τι ακριβώς εννοείς;

«Για να μην χαθεί ο σύλλογος πρέπει να έχει φιλάθλους, γιατί χωρίς φιλάθλους δεν υπάρχει σύλλογος. Για να κρατήσεις λοιπόν φιλάθλους, υπάρχουν 2 τρόποι. Ο ένας είναι να πας προς τα επάνω, να επιστρέψεις στη Super League και να παίζεις ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟ, ΑΕΚ κλπ. Ο άλλος τρόπος είναι, έως τότε, να πας σε ένα άλλο μοντέλο, το ερασιτεχνικό, για το οποίο θα επανέλθω να το εξηγήσω.

Πάμε λοιπόν στο θέμα του ΑΦΜ. Από ότι καταλαβαίνω, ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε πέρσι ήταν «χαλασμένο τηλέφωνο», παραπληροφόρηση και μάλλον όλο αυτό έγινε δολίως. Δηλαδή φτάσαμε να ακούμε ότι κάποιος πρότεινε να παίζουμε στον Ασπρόπυργο με πράσινες μπλούζες, κάτι που δεν έχει καμία αλήθεια. Βλέπουμε π.χ. ο Άρης και ο ΟΦΗ παίζουν με τα χρώματα τους, στο γήπεδο τους. Ο ΟΦΗ αναγκάστηκε να αλλάξει το σήμα του, με αυτό που μοιάζει με σιφόνι (γέλια), αλλά μέχρι εκεί. Εγώ που έχω μιλήσει με δικηγόρους και μάλιστα με καλούς δικηγόρους, ξέρω ότι έχουν γίνει λάθη στη διαδικασία αλλαγής ΑΦΜ που έκαναν αυτές οι 2 ομάδες και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερα αν το κάνει κάποιος σωστά».

Άρα λοιπόν που καταλήγουμε με το θέμα του ΑΦΜ; Να πάμε δηλαδή στο σήμερα, με την ομάδα εκεί που βρίσκεται τώρα.

«Αν θέλεις να πας προς τα επάνω, να επανέλθουμε δηλαδή, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, πέραν της αλλαγής ΑΦΜ. Γιατί δεν υπάρχει; Γιατί αλλιώς πρέπει να βρεθεί κάποιος, ας το πω σε εισαγωγικά «βλάκας», ή «τρελός», ο οποίος να πληρώσει 2 εκατομμύρια για κάτι που αξίζει στην αγορά 600 χιλιάδες. Όπως ο κ. Τσακουμάκος, δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, αλλά από ότι άκουσα είχε καλές προθέσεις, που είπε ότι «εγώ τόσο τον αξιολογώ το σύλλογο». Εγώ συμφωνώ αντικειμενικά μαζί του. Η Ξάνθη πουλήθηκε νομίζω 1 εκατομμύριο μαζί με το ιδιόκτητο γήπεδο της. Πως θα πληρώσει λοιπόν κάποιος 2 εκ. για τον Πανιώνιο στην SL2; Κανείς δεν θα το κάνει. Άρα κάθε χρόνο θα μένουμε εδώ. Θα έρχεται το καλοκαίρι, θα λέμε «πάρτε διαρκείας» και «επενδυτές ελάτε». Θα πουλάμε βία 20 χιλιάδες ευρώ σε διαρκείας, θα έρχονται οι επενδυτές, θα παίρνουν τηλέφωνα 100 πιστωτές, 2 εκ. το χρέος, φύγανε».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X