Βραδιές που γεννούν πρωταθλητές!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου σχολιάζει τα μεγάλα που συνέβησαν στη «μικρή» νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φαινομενικά, ήταν μια απλή Τετάρτη. Ωστόσο, εάν δει κάποιος πιο προσεκτικά όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ, θα συνειδητοποιήσει πως ήταν μια νύχτα θαυμάτων. Με μεγαλύτερο όλων βέβαια, την ανέλπιστη παρουσία του τιτάνιου Στέλιου Σεραφείδη. Εκείνος που κατάφερε να σηκωθεί από το κρεβάτι του πόνου, να φτάσει στο γήπεδο για να δει την ΑΕΚ να παίζει. Οχι για να πάρει δύναμη, αλλά για να δώσει δύναμη και ψυχή σε όσους βρίσκονταν κοντά του.

Θαρρείς πως πήρε κάτι από την αύρα του μεγάλου Σεραφείδη η ΑΕΚ και έφτασε σε μια νίκη, από εκείνες που μου αρέσουν περισσότερο απ’ όλες. Διότι, αντιλαμβάνομαι τον ενθουσιασμό που σκόρπισε η ΑΕΚ με τη σαρωτική εικόνα της στο Ηράκλειο για 75’, καταλαβαίνω πως αρκετοί θέλετε να δείτε και καλό ποδόσφαιρο, αλλά εγώ τρελαίνομαι για νίκες με αυτόν τον τρόπο. Ωριμες, επαγγελματικές, αγχωτικές, νίκες που δίνουν αυτοπεποίθηση και αλλάζουν το στάτους μιας ομάδας.

Επειδή ορισμένες φορές χάνουμε τη στόχευση. Η ΑΕΚ φέτος επιθυμεί πρώτιστα να βρει ξανά βασικές αρχές στο παιχνίδι της, να γίνει μια ομάδα που θα έχει αρχή, μέση και τέλος και βέβαια θα κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Θα υπάρξουν ματς που θα παίξει και μπαλάρα, γιατί ξεχειλίζει η ποιότητα δημιουργικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να νικά. Αλλωστε, ακόμα και μετά τα «εγκλήματα» της Κρήτης, η ΑΕΚ είναι μπροστά από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και καθορίζει την τύχη της.


Καθάρισε ο Μιλόγεβιτς

Το ματς με τη Λαμία, είναι το πρώτο στο οποίο θεωρώ ως καθοριστική τη συμμετοχή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Σας έχω μεταφέρει και άλλες φορές κατά το παρελθόν, πως έχω μεγάλη εκτίμηση για τις ικανότητες και την προοπτική του Σέρβου τεχνικού. Είναι γεγονός, πως το ξεκίνημα ήταν απογοητευτικό. Φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το κάζο της Βελέζ, ήταν φανερό πως η ομάδα ήταν ανέτοιμη και εκείνος αρκετά νωθρός στο ξεκίνημα της σεζόν.

Παιχνίδι με παιχνίδι, ο Μιλόγεβιτς δείχνει διαφορετικό πρόσωπο. Πολύ πιο κατασταλαγμένος, αποφασιστικός, με συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Πλέον και με σημαντική παρεμβατικότητα. Το κοουτσάρισμα του στο ματς με τη Λαμία, ήταν υποδειγματικό. Σωστές αλλαγές, τα κατάλληλα πρόσωπα, στον ιδανικό χρόνο και η δουλειά έγινε. Για να είμαι ακριβής, επιμένω πως δεν θεωρώ, ότι έκανε λάθος με τις αλλαγές στην Κρήτη, αλλά εκεί ισοπεδώθηκαν τα πάντα.

Κόντρα στη Λαμία, ο Μιλόγεβιτς έκανε πολλές και σημαντικές κινήσεις στη σκακιέρα του ματς. Ξεκίνησε με την ίδια 11άδα (μοναδική αλλαγή ο Γέβτιτς αντί του τιμωρημένου Λιβάι), ώστε η ΑΕΚ να βρει και άλλο αγωνιστικό χρόνο μαζί και να κερδίσει σε συνοχή. Στο ημίχρονο έριξε στο ματς τον Τάνκοβιτς και δεν πήγε σε αλχημείες, έστω και αν φαίνεται πως δεν έχει τρελαθεί ως τώρα με τον Σουηδό. Ρίσκαρε και έπαιξε με δύο φορ για να πιέσει, δεν μάσησε και έβγαλε τον Αραούχο μόλις έγινε η δουλειά.


Ο χρήσιμος Χατζισαφί

Στα επιμέρους πρέπει να προσθέσουμε κάποια πράγματα ακόμα για πρόσωπα σημαντικά στην εξέλιξη της φετινής «κιτρινόμαυρης» ιστορίας. Γιατί αντιλαμβάνομαι πως οι περισσότεροι αυτήν την εποχή έχουν την τρέλα τους με τον Τσούμπερ – κρατούσε πολύ την μπάλα και έκανε κατάχρηση προσπαθειών με τη Λαμία – και τον Αμραμπατ, αλλά για να φτάσει η ΑΕΚ στο στόχο της χρειάζονται και άλλοι παίκτες που θα γράψουν την πορεία.

Ο παίκτης που με κέρδισε χθες, ήταν ο Χατζισαφί. Είχα τολμήσει να μεταφέρω την ατάκα που έλαβα από την ΑΕΚ στην ανακοίνωση της μεταγραφής, δηλαδή πως αυτός ο παίκτης θα βγάλει μάτια. Ο Χατζισαφί βρέθηκε στη γωνία, για μια φάση στο ματς με τον Ιωνικό. Μια φάση! Αλλά έτσι είναι το πράγμα. Με τη Λαμία, έχει μια σωτήρια επέμβαση που είναι για σεμινάριο αμυντικής κίνησης και μοιράζει κάθετα την μπάλα από τον άξονα στο γκολ της ΑΕΚ.

Προσέξτε. Δεν ισχυρίζομαι, πως ο Χατζισαφί είναι το καλύτερο αριστερό μπακ του κόσμου. Η ΑΕΚ καλώς πήρε τον Μοχαμάντι και μακάρι ο έτερος Ιρανός να μπει και να μη βγει ποτέ ξανά από την 11άδα. Αλλά ο Χατζισαφί έχει την ικανότητα να παίζει και σε άλλες θέσεις. Κρατήστε το αυτό για το κέντρο, ειδικά όσο λείπουν τα τρεξίματα, η ένταση και το νεύρο που μπορούν να δίνουν στην ομάδα οι Γαλανόπουλος και Σιμόες. Οσο αυτοί είναι εκτός, ο Χατζισαφί μπορεί να είναι λύση εκ των έσω.

Ετοιμη για την Τούμπα

Διαβάστε περισσότερα εδώ για τη νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X