Η ΑΕΚ κέρδιζε, ο κόσμος αποθέωνε: «Σαργκάνη, Σαργκάνη, ο Μαύρος τι σου κάνει;»(VIDEO)

Η ΑΕΚ κέρδιζε, ο κόσμος αποθέωνε: «Σαργκάνη, Σαργκάνη, ο Μαύρος τι σου κάνει;»(VIDEO)

Μία από τις νίκες της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού που έφεραν τη σφραγίδα και την υπογραφή του Θωμά Μαύρου γέννησε το σύνθημα που έγραψε ιστορία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ήταν φοβεροί. Υπάρχουν παίκτες που έγιναν μύθοι. Αλλά εκείνος που ήταν ένας και μοναδικός, εκείνος που αναγνωρίστηκε ως επίγειος «Θεός» και για χάρη του ο κόσμος σηκωνόταν από τη θέση του, ήταν μόνο ο Θωμάς Μαύρος.

Εκείνος που για χάρη του, έβγαιναν συνθήματα και δημιουργούνταν παραδόσεις. Σίγουρα, οι περισσότεροι θα γνωρίζετε την…ερωτική σχέση του Θ(ε)ωμά με τον Ολυμπιακό. Μια μέρα σαν σήμερα του 1980, σε αυτή τη σχέση προστέθηκε και ο Νίκος Σαργκάνης.
Βλέπετε, εκείνο το απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό που ήταν ήδη πρωταθλητής από την πρώτη επαγγελματική χρονιά και είχε ενισχυθεί με τον Σαργκάνη, κορυφαίο τερματοφύλακα εκείνων των ετών.

Ωστόσο, ο Μαύρος δεν καταλάβαινε τίποτα και όταν έβλεπε κόκκινα αφιονιζόταν. Στην πρώτη τους επαφή, ο Θωμάς χτύπησε δύο φορές και ανάγκασε τους Ενωσίτες να φωνάζουν ρυθμικά στην εξέδρα «Σαργκάνη, Σαργκάνη, ο Μαύρος τι σου κάνει;».
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης περιλαμβάνονται ακόμα: η παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού στη σκεπαστή εξέδρα, η οποία δεν είχε γίνει ακόμα σημείο αναφοράς για τον κόσμο της ΑΕΚ. Τα σοβαρά επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, εκνευρισμένοι από την ήττα της ομάδας τους. Η αποθέωση που γνώρισε ο Λουκάς Μπάρλος από τους Ενωσίτες, αν και πλέον έπνεε τα λοίσθια στο τιμόνι της ομάδας.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X