Στο Ηράκλειο υπήρξε πρώτα αλλοίωση και μετά αφέλεια

Στο Ηράκλειο υπήρξε πρώτα αλλοίωση και μετά αφέλεια
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα όσα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ μετά από αυτά που έγιναν στο Ηράκλειο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μόλις στο προηγούμενο blog έγραφα ότι ζούμε το μήνα του μέλιτος στην ΑΕΚ και απορούσα πόσο θα συνεχιστεί αυτό. Η αλήθεια είναι πως αν δεν υπήρχε αυτή η αλήτικη διαιτησία των Φωτιά και Σκουλά θα είχαμε μερικές ακόμα μέρες ευφορίας, αλλά στο Ηράκλειο έγιναν πολλά. Άλλα με ευθύνη της ΑΕΚ και άλλα χωρίς.

Ένα πράγμα που μου έμαθε ο πατέρας μου από μικρό παιδί είναι πως «αν έχεις δίκιο, βάλε τα με όλους και με όλα. Με όποιον χρειαστεί. Φτάνει να είσαι εσύ σωστός και να έχεις τη συνείδησή σου καθαρή. Φτάνει να έχεις κάνει εσύ αυτά που πρέπει».

Αυτό θα έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ από πέρσι, όταν σε διάφορες «σφαγές» κάποιοι επέλεγαν να εθελοτυφλούν και να μη μιλούν. Γιατί πίστευαν ότι αυτό είναι δείγμα αδυναμίας. Τότε είχα γράψει σχετικά ότι αδύναμος δείχνεις όταν δεν μιλάς και τους δίνεις να καταλάβουν ότι μπορούν να σε εκμεταλλευτούν.

Φέτος η ΑΕΚ γνώρισε με το καλημέρα την αδικία και χαίρομαι αφάνταστα που αντέδρασε όπως αντέδρασε. Με αυτή την οργισμένη επίσημη θέση. Θα ήταν βέβαιο πιο καλό να μη γίνουν όσα έγιναν στο Ηράκλειο, αλλά τώρα δεν μπορούμε να καθίσουμε και να κλαίμε τη μοίρα μας.

Πρέπει όμως ως οργανισμός να φροντίσουμε όποιος τύπος που έρχεται να παίξει παιχνίδια εις βάρος της ΑΕΚ να καταλάβει ότι με την ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει. Χωρίς βία, χωρίς τραμπουκισμούς. Και όποιος το επιδιώξει στο μέλλον να «τελειώσει» από το ποδόσφαιρο.


Επίδειξη δύναμης και αυτοκαταστροφής

Η ΑΕΚ στο Ηράκλειο έκανε επίδειξη δύναμης και αυτοκαταστροφής. Για 78′ έχει κάνει όλα όσα πρέπει να κάνει σχεδόν υποδειγματικά. Για παράδειγμα ένα θέμα στο κενό ανάμεσα σε Σιμάνσκι και Λε Ταλέκ με την τετράδα της άμυνας το είχαμε. Αλλά αυτό διορθώνεται ματς με ματς.

Μέχρι το 78′ όμως όλοι χαζεύαμε τη νέα ΑΕΚ. Δεν πιστεύω ότι υπήρχε έστω και ένας που ακόμα και στο 1-3 να σκέφτηκε ότι θα χάσουμε το ματς. Στο 2-3 όμως και έχοντας δει ότι το γκολ του Νέιρα δε θα έπρεπε να μετρήσει, είμαι βέβαιος πως όλους μας έζωσαν τα φίδια, σκεφτήκαμε τα περσινά και στο 92′ απλά κατέβηκαν από τον ουρανό τα… πάντα.

Για μένα που θυμάμαι την ΑΕΚ της «χρυσής» τριετίας του Μπάγεβιτς ως την καλύτερη ομάδα που έχει δει άνθρωπος στην Ελλάδα και θέλω να ξαναδώ μία ομάδα που θα κερδίζει και τους διαιτητές, ο προπονητής της και οι παίκτες της έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Δε γίνεται να δέχεσαι τρία γκολ σε 15′ από τον ΟΦΗ, ακόμα και αν παίζεις με δέκα παίκτες. Δε γίνεται! Απαγορεύεται!


Ας κοιτάξουν στα Σπάτα να δούνε πόσο αστεία γκολ δέχθηκαν και ας κάνουν την αυτοκριτική τους. Ας κοιτάξουν τι είχαν στα χέρια τους και τη ευκαιρία κλώτσησαν. Θα ήταν από χθες το βράδυ στο +6 και θα μετέφεραν την πίεση αλλού. Τώρα όμως πρέπει και πάλι να βρούνε τον τρόπο να την αποτινάξουν από πάνω τους.

Για να δούμε βεβαίως μια ομάδα σαν αυτή της «χρυσής» τριετίας, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να στηρίξουμε την ομάδα όπως τη στηρίξαμε το 1989. Γιατί αυτή η ΑΕΚ είναι μία εντελώς νέα ομάδα. Χρειάζεται χρόνο, δουλειά, να βρει ρυθμό και καλύτερες συνεργασίες, χρειάζεται να αποκτήσει αυτοπεποίθηση μέσα από τα αποτελέσματα.

Έγραφα προχθές πως προτιμώ να κερδίσουμε 1-0 με κακή εμφάνιση, παρά να παίξουμε μπαλάρα και να μην κερδίσουμε. Που να μην το έγραφα δηλαδή. Έγραφα πως αυτή η ΑΕΚ είναι «εύθραυστη» διότι ακόμα δεν έχει αποκτήσει την ταυτότητα που θέλει. Και το είδαμε πως το πλήρωσε…


Έλεος με τη μίζερη νοοτροπία του αυτομαστιγώματος

Ένα πράγμα που δεν αντέχω με τίποτα είναι το αυτομαστίγωμα εκεί που δεν πρέπει. Στη δουλειά μας κάνουμε όλοι λάθη. Όλοι όμως. Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Δε γίνεται όμως όταν παραβιάζεται κάθε ποδοσφαιρικός κανονισμός εμείς να χτυπάμε μόνο την ομάδα. Εγώ το τόνισα και στην αρχή αυτού του blog πως ήταν απαράδεκτο να φάμε τρία γκολ από τον ΟΦΗ. Όμως στην Κρήτη έγιναν όργια.

Φανταστείτε δύο πράγματα.

Το πρώτο: Να είχε αποβληθεί ο Καμάου για την κλωτσιά στο πρόσωπο του Χατζισαφί. Κάτι που θα ήταν δίκαιο αν αναλογιστούμε ότι και ο Μάνταλος είχε αποβληθεί για τον ίδιο λόγο πέρσι με τον Ατρόμητο και δεν είπαμε λέξη. Ή απλά αν δεν είχε μετρήσει -όπως θα έπρεπε να μην μετρήσει- το πρώτο γκολ του ΟΦΗ. Τι θα συζητούσαμε τώρα; Για την προοπτική αυτής της ομάδας.

Το δεύτερο: Όλα όσα έγιναν εις βάρος της ΑΕΚ να γίνονταν εις βάρος του Ολυμπιακού ή του Πάοκ. Θα μας είχαν πρήξει στην κυριολεξία με τα ΜΜΕ τους. Εδώ για ένα ανύπαρκτο πέναλτι του Βαλμπουενά χάλασαν τον κόσμο. Και στην Τρίπολη γαργάρα έγινε η αποβολή του Σίντκλεϊ για το πάτημα στον αντίπαλό του. Τώρα το μόνο ακούς ήταν από ειδήμονες της πλάκας πως χάσαμε επειδή μπήκε ο Μάνταλος που είναι γκαντέμης. Μιλάμε για όσκαρ κομπλεξισμού και αμπαλοσύνης.

Η ΑΕΚ δεν κέρδισε στο Ηράκλειο διότι καταστρατηγήθηκαν οι κανονισμοί του αθλήματος και σε εποχή VAR, ο Σκουλάς φρόντισε να «θάψει» τις φάσεις από τον Φωτιά και τον κόσμο, καθώς δεν τις έστειλε ούτε στην Cosmote. Αν ο τύπος από το Βόλο που είναι στο άρμα του Μπέου, έστελνε ως όφειλε τον τύπο από την Πέλλα της πιο σκληροπυρηνικής ένωσης του Πάοκ στο VAR, τώρα η ΑΕΚ θα είχε κάνει το δύο στα δύο και την Τετάρτη θα είχε 20.000 κόσμο να δει την ομαδάρα του Τσούμπερ.

Αυτό συνέβη και τίποτα άλλο. Ακόμα δεν είδαν μία ΑΕΚ ισχυρή και φρόντισαν να τη σταματήσουν απλά και μόνο στην προοπτική της. Επειδή ο ένας έφαγε φάπα στην πρεμιέρα και ο άλλος γκέλαρε. Το έχω ξαναπεί. Ο εχθρός είναι πάντα αυτός που είναι απέναντι. Η εσωτερική έριδα κάνει κακό. Όχι η κριτική, η έριδα.

Αντίδραση, προστασία, «πόλεμος»

Η ΑΕΚ πρέπει να αφήσει πίσω της το ματς με τον ΟΦΗ, όσες «πληγές» και αν της άνοιξε. Πρέπει η διοίκησή της να την προστατέψει από τέτοιους τυχοδιώκτες τύπους και να υπερασπίζεται την ΑΕΚ με κάθε μέσο που έχει. Πάντα θεμιτό, γιατί δεν αρμόζει τίποτα άλλο στην ιστορία μας. Οφείλει να κάνει ότι πρέπει θεσμικά ώστε αυτά τα δύο «κοράκια» να μην ξανασφυρίξουν.


Από όσο ξέρω ο Κλάτενμπεργκ ήθελε να «φάει» τον Σκουλά και τον Τζήλο (άλλος που δεν κάνει), αλλά τη… γλίτωσαν αμφότεροι. Όμως αυτοί του Ηρακλείου δεν πρέπει να ξανασφυρίξουν την ΑΕΚ. Τελεία και παύλα.

Η ΑΕΚ οφείλει να πάει σε πόλεμο. Μόλις έδειξε ότι κάτι καλό πήγε να γίνει άρχισαν οι «τρικλοποδιές». Μέχρι λοιπόν η ομάδα να γίνει αυτή που πρέπει, η διοίκηση πρέπει να τη στηρίξει με κάθε τρόπο. Το ίδιο και εμείς, το ίδιο και ο κόσμος.

ΥΓ: Ο Στάνκοβιτς έχει θέμα με τις εξόδους του όταν η μπάλα έρχεται από ψηλά και από πλάγια. Σε κάθε ανάλυση του wyscout αυτό φαίνεται. Κάνει σοβαρά λάθη. Έκανε ένα με τη Βελέζ, ένα με τον Ιωνικό σε σέντρα από δεξιά και δύο χθες. Ο Μιχαηλίδης πρέπει να εστιάσει να τον βελτιώσει σε αυτό τον τομέα. Όσο γίνεται πιο πολύ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X