Με την ΑΕΚ και τις προκλήσεις παθαίνεις την πλάκα σου

Με την ΑΕΚ και τις προκλήσεις παθαίνεις την πλάκα σου
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για «όσα απίθανα έκανε η ΑΕΚ και όσα τρομακτικά έγιναν από τη διαιτησία» στο Ηράκλειο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, σήμερα θα ήταν μια μέρα απόλυτης ευδαιμονίας για όλη την ΑΕΚ. Υπό κανονικές καταστάσεις θα είχε πετύχει το δύο στα δύο, θα ήταν στην κορυφή του πρωταθλήματος έχοντας αφήσει πίσω μια δύσκολη έδρα και θα μπορούσε να περιμένει με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Δεν είναι τυχαία η αναφορά στις κανονικές συνθήκες. Διότι, όσα συνέβησαν στο Ηράκλειο, σε κάνουν να μένεις με το στόμα ανοιχτό για πόσα μπορούν να συμβαίνουν γύρω μας, ακόμα και στην εποχή του VAR.

Ξέρετε, σε άλλες εποχές – και όσοι κινούνται κοντά στην ΑΕΚ επί χρόνια το έχουν βιώσει στο πετσί τους – συνέβαιναν πολλά φοβερά και τρομερά πράγματα. Μπορούσες να δεις μαϊμουδένια πέναλτι, ανύπαρκτες αποβολές, απολάμβανες διαιτητικά φυντάνια επιπέδου Δημητρόπουλου, Ποντίκη και δεν συμμαζεύεται. Αν πάμε και πιο παλιά, ανακαλείς από τη μνήμη σου καταστάσεις που προκαλούσαν θυμηδία και οργή.


Δια γυμνού οφθαλμού

Πίστευα πως στην εποχή του VAR, θα είχαν λυθεί ορισμένα θέματα. Πως μπροστά στον αδιάψευστο τηλεοπτικό φακό, στην τεχνολογική πρόοδο που δεν αφήνει τίποτα να μένει κρυφό, δεν θα μπορούσαν να συμβούν «εγκληματικές» διαιτησίες. Νόμιζα. Γιατί όπως αποδείχθηκε περίτρανα (και) στην Κρήτη, αν θέλει κάποιος να σε βγάλει τρελό, θα το κάνει. Αν θέλει κάποιος να σε οδηγήσει στα όρια νευρικού κλονισμού από όσα βλέπεις, θα το πράξει δίχως καμία ντροπή.

Είναι περιττό να σχολιάσει κάποιος τις φάσεις που υπήρξαν στο ματς της Κρήτης. Δεν έχει κανένα νόημα, πως όλοι οι τηλεκριτικοί συμφώνησαν πως ήταν λανθασμένες. Δεν χρειάζεται να σου πει κάποιος, πως κλωτσιά στο πρόσωπο τιμωρείται με αποβολή. Παρατεταμένο μαρκάρισμα δίχως καμία επαφή και πρόθεση για την μπάλα, τιμωρείται με αποβολή. Κλωτσιά από πίσω, απώθηση και ψευτοτσαμπουκάδες, τιμωρούνται με αποβολή. Γκρέμισμα αντιπάλου στην περιοχή, είναι φάουλ.


Ολα αυτά φάνηκαν δια γυμνού οφθαλμού. Θεωρητικά, θα έπρεπε να τα δει ο διαιτητής Φωτιάς. Δεν μπορεί ο βοηθός Παπαδόπουλος να είδε μόνο τον Λιβάι να απωθεί τον αντίπαλο του. Βέβαια, εκεί που χρειάστηκε η τεχνολογία, φάνηκε πως δεν είχε καλό…σήμα σε κάποια σημεία. Διότι ποτέ δεν είδαμε γραμμές για τις φάσεις του πρώτου και του τρίτου γκολ του ΟΦΗ, όπου τουλάχιστον στο δεύτερο φαίνεται εξόφθαλμα πως ο Ντουρμισάι είναι μπροστά.

Η…άσπρη μύγα

Δυστυχώς, με τους όρους που παίζεται το παιχνίδι στην Ελλάδα, τώρα είναι αργά για δάκρυα. Κατά την κρίση μου, υπήρξε ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος και η ΑΕΚ έχασε δύο βαθμούς που δεν θα τους βρει πουθενά εύκολα στην πορεία της. Αλλά ας γίνει μάθημα σε όσους λειτουργούν για τον οργανισμό, ώστε να μην αφήνουν τίποτα στην τύχη. Στον «πόλεμο» δεν πας με νεροπίστολα, όταν οι αντίπαλοι εξοπλίζονται με πυρηνικά.

Διαβάστε τη συνέχεια για όσα απίθανα έκανε η ΑΕΚ και όσα τρομακτικά έκανε η διαιτησία.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X