Η Σάκκαρη στο Νο 12 το κόσμου, την πιο υψηλή θέση που πήρε ποτέ Ελληνίδα!

US Open: Έχασε στα ημιτελικά η Σάκκαρη, 2-0 από τη Ραντουκάνου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έπειτα από τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο US Open, όπου έφτασε έως τα ημιτελικά, ανέβηκε στο Νο. 13, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της χώρας μας στην ιστορία της WTA, το οποίο ανήκε στη Λένα Δανιηλίδου από το 2003, ενώ σήμερα το έκανε δικό της!

Η Σάκκαρη, η οποία δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα όπως και η Σιμόνα Χάλεπ, ευνοήθηκε, καθώς η τελευταία είχε να υπερασπιστεί 900 βαθμούς από την κατάκτηση του εξ αναβολής Internazionali BNL d’ Italia που πραγματοποιήθηκε τέτοια περίοδο πέρσι, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο Νο.14.

Η Ελληνίδα τενίστρια με 3.750 βαθμούς, απέχει πλέον μόλις 310 βαθμούς για να κάνει την είσοδο της στο Top 10 της WTA.

Μετά το «πάγωμα» της βαθμολογίας του  2020 λόγω της πανδημίας και των ειδικών κανονισμών που εφαρμόστηκαν στη συνέχεια λόγω των αλλαγών στο πρόγραμμα, η Ελληνίδα παίκτρια έμεινε χαμηλότερα στην κατάταξη.

Παράλληλα, η Σάκκαρη αύξησε τη διαφορά της από τις παίκτριες που την «κυνηγούν», οι οποίες έχασαν βαθμούς. Συγκεκριμένα έχει 465 βαθμούς περισσότερους από την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα στο Νο.13, 598 περισσότερους από τη Χάλεπ στο Νο.14 και 635 από την Αντζελίκ Κέρμπερ στο Νο.15.

Η Μαρία πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά στην καριέρα της, έχοντας πετύχει τις περισσότερες νίκες σε μια χρονιά (31 νίκες σε 46 αναμετρήσεις φέτος (31-15)). Το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν οι 29 νίκες σε μια σεζόν, το οποίο είχε πετύχει το 2019.

Πηγή: SDNA

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X