Η ΑΕΚ πρέπει να απαντήσει με «πόλεμο» στην αλητεία

ΑΕΚ: «Ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος και κλοπή μιας ξεκάθαρης νίκης!»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου πήρε τα μηνύματα από την Κρήτη και ξέρει ποιος είναι ο μονόδρομος για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ενδεχομένως, κάποιοι να έπεσαν από τα σύννεφα. Να πίστευαν πως έπειτα από τη νίκη στην πρεμιέρα και την εκθαμβωτική εμφάνιση της ΑΕΚ στην Κρήτη, έχει τελειώσει το πρωτάθλημα και όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Το χειρότερο είναι πως αυτό φαίνεται να ισχύει και για κάποιους εντός της ομάδας. Καλό είναι από μια μεριά που έπεσε το πιστόλι νωρίς, για να ξυπνήσουν άπαντες και να καταλάβουν πως πρέπει να ετοιμαστούν για «πόλεμο».

Μόνο έτσι μπορείς να νικήσεις την αλητεία. Μόνο έτσι μπορείς να τα βάλεις με το σύστημα που παραμένει ισχυρό και καθορίζει ματς και πρωταθλητές. Οποιος περίμενε πως η ΑΕΚ θα περνούσε αέρα από την Κρήτη, ειδικά έπειτα από τις γκέλες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα, πρέπει να το δει αλλιώς το πράγμα. Ειδάλλως, πάμε για μια σεζόν νέας αποτυχίας. Με σορολόπ, φρου φρου και αρώματα, δεν έγινε ποτέ η ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Νόμος.


Το στήσιμο και το αυτομαστίγωμα

Στην Κρήτη, υπήρξε διαιτητής σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το παιχνίδι του Φωτιά αποτελεί τον ορισμό της διαιτητικής αλητείας. Από κοντά και ο απίθανος Σκουλάς στο VAR, αλλά και οι άβουλοι βοηθοί, ειδικά ο πρώτος που μπροστά του έγιναν οι περισσότερες από τις σημαντικές φάσεις. Αν ορισμένοι βαυκαλίζονται και παραμυθιάζονται από τις κατά τόπους προπαγάνδες, πως η ΕΠΟ ελέγχεται από την ΑΕΚ και άρα η διαιτησία, ας βγουν γρήγορα από το συννεφάκι της αφέλειας.

Επίσης, για τα εσωτερικά της ΑΕΚ. Αντιλαμβάνομαι, πως το κριτήριο στους περισσότερους ΑΕΚτζήδες είναι υψηλό. Θέτουν ψηλά τον πήχη και θέλουν πάντα να τα βλέπουν όλα στην εντέλεια. Να είναι νικητές, αλλά να παίζουν και μπαλάρα. Αλλά δεν χρειάζεται να μπαίνουμε και σε μόνιμη διαδικασία αυτομαστιγώματος. Εγιναν λάθη, συνέβησαν πράγματα που φάνηκε πως κοιμήθηκε ο θεός και χάθηκε το τόπι και κάθε λογική, αλλά πως φτάσαμε ως εκεί.


Αλλοίωση

Επειδή ορισμένοι έχουν την τάση να ξεχνούν και λίγα μέσα αναδεικνύουν την αλήθεια, ας το επιχειρήσουμε εμείς από εδώ. Δεν μπορεί να υπάρχει αιματοκύλισμα παίκτη, να πέφτει από καθαρή κλωτσιά – έστω και ακούσια – στο γήπεδο και να χρειάζεται ράμματα για να επανέλθει, δεν γίνεται σε κανέναν πλανήτη και ποδοσφαιρικό νόμο να μην τιμωρείται με αποβολή. Εστω και με κάρτα, αλλά φαίνεται πως κανείς δεν συγκινήθηκε.

Για τη φάση του Λιβάι, όσα και να πεις, θα χάσεις το δίκιο σου. Καταστρατηγήθηκε κάθε κανόνας. Ο Λάμπρου προσπαθεί σε διαδρομή δέκα μέτρων να σταματήσει με κάθε τρόπο τον Γκαρσία. Κλωτσιές, μπουνιές, τραβήγματα, κεφαλοκλείδωμα. Αν εσείς πιστεύεται πως αυτό είναι παιχνίδι για την μπάλα, τότε βλέπουμε αλλιώς το ποδόσφαιρο. Οταν κάποια στιγμή καταφέρνει να τον γκρεμίσει, αρχίζουν οι ψευτοτσαμπουκάδες.

Ερχεται το αγόρι από την Αργεντινή, ο μάγκας Νέιρα και σκάει κλωτσιά και σπρωξιά από πίσω. Ο Λιβάι βρίσκεται ανάμεσα σε κύκλο παικτών και πάγκου του ΟΦΗ, με χυδαίες αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Αντιδρά και σπρώχνει, ο Νέιρα κάνει σαν να τον πυροβόλησαν. Σε άλλες εποχές, προ τηλεόρασης και VAR, ενδεχομένως αυτές οι ψευτομαγκιές να είχαν κάποια αξία. Αλλά στην εποχή της τεχνολογίας, δεν μπορεί να μην είδε κάποιος, ότι προσποιείται.


Υπάρχουν ευθύνες

Στις επίμαχες φάσεις των γκολ του ΟΦΗ, κάθε ποδοσφαιρική εξέλιξη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Το 17 του ΟΦΗ σπρώχνει με τα δύο χέρια και γκρεμοτσακίζει τον Βράνιες, κανείς δεν συγκινείται. Ποτέ δεν είδαμε γραμμή του VAR για να δούμε εάν υπάρχει οφσάιντ. Και σίγουρα στο τρίτο γκολ, εκεί που φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού πως ο Ντουρμισάι είναι οφσάιντ και συμμετέχει ενεργά στη φάση, κανείς δεν συγκινείται και ο Φωτιάς τρέχει πανηγυρίζοντας στη σέντρα.

Τώρα για συμπεριφορές, για ύβρεις, για προπηλακισμούς, δεν έχει κανένα νόημα να μπω στη διαδικασία αντιπαράθεσης. Το θέμα είναι πως σε αυτήν την περίφημη λίγκα, υπάρχουν αρμόδιοι υπεύθυνοι για κάθε τι που αφορά τον αγώνα. Αν δεν μπορούν να λειτουργήσουν με κανόνες και πάμε σε καταστάσεις ζούγκλας, μαντέψτε ποιος θα βγει ευνοημένος σε βάθος χρόνου. Το μεγάλο ψάρι θα φάει το μικρό και θα το στείλει στα αζήτητα.

Υπάρχουν ευθύνες του Μιλόγεβιτς και των παικτών για την κατάρρευση στο φινάλε; Προφανώς και υπάρχουν. Πέρα από όσα μπορεί να πει κάποιος για τις αλλαγές, εγώ στέκομαι στην αφέλεια. Διότι, όσοι κράζουν τις επιλογές που έγιναν από τον πάγκο, θα θυμίσω πως ο Σάκχοφ κλέβει την μπάλα και ο Ανσαριφάρντ κάνει το 3-0, ο Μάνταλος έχει κερδίσει πολλά και σημαντικά φάουλ και χρόνο σε κρίσιμα σημεία, ο Σβάρνας είναι ο μοναδικός στόπερ στον πάγκο για να μπει.


Δεν πας με αφέλεια στη «μάχη»

Εκεί που με προβλημάτισαν ήταν για την αφέλεια που έδειξαν. Δεν είναι δυνατόν στην επαναφορά μετά το 3-2 ο Στάνκοβιτς να βιάζεται για την επαναφορά και να στέλνει την μπάλα δώρο κατευθείαν άουτ και στη διάθεση του ΟΦΗ. Τέτοια εγκλήματα, αλλά και με διαφορετικό υπόβαθρο, είχε κάνει ο Σάχα σε εκείνον τον καταραμένο τελικό του κυπέλλου με τα πολλά πέναλτι. Δεν χρειάζεται να παίξεις ποδόσφαιρο και να προχωράς μόνο με την ποιότητα σου, όταν τελειώνει ένα ματς.

Οταν το παιχνίδι στραβώνει, η ΑΕΚ πρέπει να βρίσκει λύσεις και να βγαίνει από την πίεση. Ακόμα και εάν αυτό σημαίνει να παίξει με τρία στόπερ, να μαζευτεί κοντά στην περιοχή της, να πετάξει την μπάλα μακριά και να κερδίσει χρόνο. Βέβαια, πέραν της αφέλειας είναι και θέμα δυνάμεων και κόπωσης, γιατί στα τελευταία λεπτά πολλοί παίκτες – με πρώτο τον Λε Ταλέκ που είναι μέσα σε όλα τα γκολ – έδειχναν να έχουν σκάσει.

Ας γίνει μάθημα όλο αυτό για τη συνέχεια. Διότι εδώ πρόκειται για «πόλεμο». Οποιος δεν το κατανοεί, όποιος δεν μπαίνει με το μαχαίρι στα δόντια, θα χάσει. Είναι κρίμα, γιατί αυτήν τη φορά η ΑΕΚ έδειξε δυναμισμό και τσαμπουκά που τον ψάχναμε για πολύ καιρό. Δείτε πως αντιδρά ο πάγκος στη διαιτητική καρμανιόλα, πως πιέζουν και μάχονται για το δίκιο τους, πως τρέχουν να υπερασπιστούν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Δείτε περισσότερα για τον «πόλεμο» που πρέπει να κηρύξει η ΑΕΚ στην αλητεία.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X