Την… έστησε ο Φωτιάς και το κακό της το κεφάλι, 3-3 με τον ΟΦΗ από 0-3!

Την… έστησε ο Φωτιάς και το κακό της το κεφάλι, 3-3 με τον ΟΦΗ από 0-3!
Photo Credits: INTIME

Αλήτικη διαιτησία από τον Φωτιά και το VAR, έστησαν την ΑΕΚ στον τοίχο και χάθηκε με απίστευτο τρόπο δική της νίκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η διαιτητική αλητεία του Φωτιά και η αφέλεια της ΑΕΚ στο φινάλε, οδήγησαν μια επιβλητική νίκη σε απώλεια βαθμών. Σε ένα ματς που ως το 80’ η ΑΕΚ το είχε μετατρέψει σε παράσταση για ένα ρόλο, ξεπερνώντας ακόμα και τα εγκλήματα του διαιτητή, ήρθαν τα πάνω κάτω στο φινάλε και η Ενωση έμεινε στο ισόπαλο 3-3 πετώντας δύο πολύτιμους βαθμούς. Βέβαια, όλα θα ήταν διαφορετικά εάν ο Φωτιάς δεν έκανε διαιτησία καμικάζι που αποτελεί ξεκάθαρο στήσιμο της ΑΕΚ.

Ο Μιλόγεβιτς είχε δείξει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, πως ετοίμαζε για την αρχική 11άδα τόσο τον Τσούμπερ, όσο και τον Λιβάι. Εν τέλει, συγκριτικά με την πρεμιέρα, έπαιξε με τρία νέα πρόσωπα (Τσούμπερ, Σιμάνσκι και Λιβάι, αντί των Γαλανόπουλου, Μάνταλου και Τάνκοβιτς). Ωστόσο, διατήρησε το σχηματισμό, με τον Ελβετό παικταρά να είναι εκείνος που είχε τον ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Αραούχο.

Στα σχοινιά

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική. Κάθε επίθεση μύριζε γκολ και θα μπορούσε να βρει από πολύ νωρίς το πρώτο γκολ στο παιχνίδι. Η ανωτερότητα των παικτών της Ενωσης επιβραβεύτηκε μόλις στο 15’. Αρκούσε η τεράστια προσωπικότητα του Αμραμπατ, που ακόμα και πεσμένος ήταν εκεί για να σπρώξει την μπάλα και έπειτα ανέλαβε η κλάση του Αραούχο. Ο Αργεντινός απέφυγε έναν αντίπαλο, «όπλισε» και με δυνατό αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ ήλεγχε απόλυτα το ρυθμό του ματς. Κάθε κατεβασιά των παικτών της Ενωσης μύριζε γκολ, ενώ στην άμυνα υπήρχε απόλυτη ισορροπία. Τα πάντα έδειχναν να πηγαίνουν πρίμα βάσει σχεδίου, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε πως υπήρχε και άλλο σχέδιο για να σταματήσει την ΑΕΚ και να της στήσει μπλόκο στην Κρήτη. Με πρωταγωνιστή τον Φωτιά η ΑΕΚ βρέθηκε αντιμέτωπη με μια καλοστημένη παγίδα που όταν δόθηκε η ευκαιρία ξεδιπλώθηκε.

Αλητεία Φωτιά

Τα πρώτα θλιβερά μηνύματα από τον Φωτιά ήρθαν όταν δεν έδειξε ούτε κάρτα στον Καμάου που έριξε κλωτσιά στη μούρη του Χατζισαφί. Εκεί που το τερμάτισε, ήταν με την κόκκινη στον Γκαρσία για μια κίνηση που σίγουρα δεν ήταν πιο βίαιη από αυτές που δέχθηκε από Λάμπρου και Νέιρα, οι οποίοι δέχθηκαν μόνο κίτρινη. Επρόκειτο ξεκάθαρα για διαιτητική αλητεία με πρωταγωνιστές Φωτιά, τον τέταρτο Γκάμαρη και πιθανότατα και τον Σκουλά από το VAR.

Η απάντηση της ΑΕΚ σε όλα αυτά, ήταν η τεράστια αγωνιστική της ποιότητα. Εστω και με παίκτη λιγότερο, έστω και με φοβερό εκνευρισμό που προκάλεσε ο Φωτιάς, οι παίκτες της Ενωσης βρήκαν την ψυχολογία και να βάλουν και τον διαιτητή και τον ΟΦΗ στα δίχτυα. Η τεράστια κλάση του Τσούμπερ διέλυσε την άμυνα των Κρητικών και έδωσε στην ΑΕΚ προβάδισμα δύο τερμάτων, επιβεβαιώνοντας την τεράστια εμφάνιση της ΑΕΚ και το καθαρό σκορ στο πρώτο ημίχρονο.

Από το πουθενά ήρθε τούμπα

Ο Νιόπλιας επιχείρησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μετέτρεψε το σχηματισμό σε 4-4-2, έβαλε κανονικό δεξί μπακ τον Ουές, δεύτερο σέντερ φορ τον Ντουρμισάι και προσπάθησε να μεταφέρει την πίεση προς την πλευρά της ΑΕΚ. Ωστόσο, πέρα από μια φλύαρη υπεροχή, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε ουσιαστικό. Η άμυνα της ΑΕΚ ήταν καλά οργανωμένη, με φοβερές αλληλοκαλύψεις και αυταπάρνηση.

Ηταν ελάχιστες οι στιγμές που απαιτήθηκε η επέμβαση του Στάνκοβιτς ή ανησύχησε συνολικά η άμυνα της ΑΕΚ. Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκείνοι που έψαχναν με ορθολογικό τρόπο να βρουν ακόμα ένα γκολ και να διώξουν κάθε αμφιβολία για τη νίκη. Ο Αμραμπατ δεν μπόρεσε σε δύο περιπτώσεις, αλλά όταν βρέθηκε σε θέση βολής ο Ανσαριφάρντ (έπειτα από κλέψιμο κλέψιμο και πάσα του Σάκχοφ, οι δύο αλλαγές δηλαδή του Μιλόγεβιτς) έκανε το 3-0.

Η ΑΕΚ έδειχνε να μην έχει κανένα πρόβλημα να διαχειριστεί το προβάδισμα της. Εστω και εάν έπαιζε με παίκτη λιγότερο μέσα στο γήπεδο, ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα και ήξερε τι θέλει και πως θα το πάρει. Κάτι που άλλαξε όταν μείωσε ο ΟΦΗ από στατική μπάλα στο 81’. Φάση που ξεκάθαρα υπήρξε επιθετικό φάουλ στον Βράνιες, αλλά ο Φωτιάς και το VAR το έπνιξαν για να βάλουν τους Κρητικούς στο παιχνίδι. Σε συνδυασμό με την κόπωση έγινε η ζημιά και εκεί που η ΑΕΚ πήγαινε για τεράστιο θρίαμβο, έχασε δικό της παιχνίδι.

ΟΦΗ-ΑΕΚ 3-3

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας, 4-3-3): Επασί, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (46’ Ουές), Κοροβέσης, Γκαγιέγος, Ντε Γκουζμάν, Νέιρα, Καμάου (46’ Ντουρμισάι), Λάμπρου (70’ Γρίβας), Καστάνιος (59’ Βαν Ντούινεν)

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (89’ Σβάρνας), Γκαρσία, Τσούμπερ (75’ Μάνταλος), Αμραμπατ (62’ Σάκχοφ), Αραούχο (62’ Ανσαριφάρντ)

Ο Φωτιάς έδωσε κίτρινες κάρτες στους Λάμπρου (36’), Νέιρα (36’), Πασαλίδη (43’), Βούρο (61’), ενώ απέβαλε με προκλητικό τρόπο και απευθείας κόκκινη τον Λιβάι Γκαρσία στο 36’ και χρέωσε με κίτρινη κάρτα και τον Βασίλη Δημητριάδη στο ημίχρονο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X