Μπότος: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι που έχω παρευρεθεί - Μετά το 2004 όλα άλλαξαν στην Ελλάδα»

Μπότος: «Αυτό είναι το μεγαλύτερο ντέρμπι που έχω παρευρεθεί - Μετά το 2004 όλα άλλαξαν στην Ελλάδα»
Photo Credits: INTIME

Μεγάλη συνέντευξη του Γιάννη Φοίβου Μπότου στην Ολλανδία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιάννης – Φοίβος Μπότος έδωσε συνέντευξη στην Ολλανδία για τα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα, το ελληνικό ταμπεραμέντο και φυσικά την ΑΕΚ.

Ελληνική μονομαχία θα έχουμε στην Ολλανδία την Κυριακή καθώς η Γκόου Αχεντ Ιγκλς του Φοίβου-Γιάννη Μπότου θα αντιμετωπίσει την Τσβόλε του 29χρονου Ελληνα τερματοφύλακα Κώστα Λάμπρου. Με αφορμή αυτή τη μονομαχία, αμφότεροι έδωσαν μία συνέντευξη στο destentor.nl.

Ο Μπότος είπε για τον ανταγωνισμό: «Η ελληνική ιδιοσυγκρασία κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει στην Ισπανία και την Ιταλία. Σε αυτές τις χώρες βέβαια το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο. Στην Ελλάδα υπάρχει επίσης μεγαλύτερη αθλητική αβεβαιότητα. Επίσης, λόγω της οικονομικής κατάστασης των τελευταίων ετών, αλλά και της αντιπαλότητας προκαλούνται μερικές φορές προβλήματα και αναταραχές. Για μένα η ΑΕΚ, ο σύλλογος που με δάνεισε στην Γκόου Αχεντ Ιγκλς, είναι η μεγαλύτερη ομάδα, αν και ο Ολυμπιακός είναι πιο επιτυχημένος στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια».

Για τον ελληνικό πάθος: «Είναι μέρος του χαρακτήρα μας. Αυτό το πάθος μπορεί να μας πάει μακριά, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και εναντίον μας. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004, όταν η Ελλάδα πήρε τον τίτλο στην Πορτογαλία, η μητέρα μου με πήγε στην πόλη, όπου γιόρταζαν εκατομμύρια άνθρωποι. Η χώρα τρελάθηκε. Το ποδόσφαιρο είναι η διέξοδος σχεδόν για όλους. Αν και είχα εισαχθεί στην ακαδημία της ΑΕΚ όταν ήμουν 7 ετών, έμαθα πραγματικά να παίζω ποδόσφαιρο στα κοντινά γήπεδα ποδοσφαίρου. Επαιζα έξω κάθε μέρα και κάθε βράδυ. Υπήρχε συναίσθημα εκεί. Ημουν αρκετά μικρός και έπρεπε να ανταγωνιστώ μεγαλύτερα παιδιά. Αυτό με έκανε δυνατό. Αν και μερικές φορές η μητέρα μου τρελαινόταν, που έπρεπε να με βγάζει από τον δρόμο κάθε βράδυ για να κοιμηθώ».

Για το καλύτερό του ντέρμπι: «Χωρίς αμφιβολία το ΑΕΚ – Ολυμπιακός, στον τελικό του Κυπέλλου. Ημουν 9 ετών. Κάθισα στις εξέδρες με τον πατέρα μου ανάμεσα σε 30.000 άλλους οπαδούς της ΑΕΚ. 4-4! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ατμόσφαιρα και το πάθος. Ήμουν στην Ακαδημία μόνο δυο χρόνια και ήξερα ότι ήθελα να πετύχω. Προέρχομαι από οικογένεια της ΑΕΚ και έχω κάνει ήδη το ντεμπούτο μου. Όχι, ακόμα, σε ένα μεγάλο παιχνίδια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X