Μόνο «διπλό» στην Κρήτη γιατί η ΑΕΚ είναι εύθραυστη

Μόνο «διπλό» στην Κρήτη γιατί η ΑΕΚ είναι εύθραυστη
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την ευφορία που υπάρχει και τον κίνδυνο μίας στραβής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι πως εδώ και σχεδόν ένα μήνα περίπου, από τη μέρα που ανακοινώθηκε ο Άμραμπατ και στη συνέχεια ο Τσούμπερ και ο Γέβτιτς, τα «διαζύγια» με τον Λόπες και τον Σιμάο, την τοποθέτηση των καθισμάτων στην «Αγιά-Σοφιά», την παρουσίαση του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΑΕΤΟΥ που θα μπει έξω από το γήπεδο, τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ιωνικού και τη μεταγραφή του Μοχαμαντί, στο ρεπορτάζ και στην καθημερινότητά μας ζούμε ένα μικρό μήνα του μέλιτος.

Η γκρίνια και η εσωστρέφεια έχουν μπει στην άκρη και τίποτα δε θυμίζει τις μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Βελέζ ή το κλίμα που επικρατούσε μετά το τέλος της περσινής -τρίτης στη σειρά- αποτυχημένης σεζόν.

Για την αναστροφή αυτού του κλίματος ευθύνεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο οι Γιάννης Παπαδημητρίου και Παναγιώτης Κονέ, τους οποίους είναι αλήθεια ότι περάσαμε «πριονοκορδέλα». Εν τέλει έκαναν αυτό που έπρεπε -με όποιες αστοχίες υπήρξαν- και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε.

Η φετινή ΑΕΚ βάσει βιογραφικών έχει αναβαθμίσει πολύ την ποιότητά της. Όμως ακόμα δεν είναι έτοιμη. Δεν έχει τη «χημεία» που έχει ο Ολυμπιακός, που είναι και ο βασικός αντίπαλός της. Δεν έχει καν τη σταθερά που λέγεται Μαρτίνς, ο οποίος είναι σχεδόν τρία σερί χρόνια στον πάγκο. Για αυτό και μόνο το λόγο, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να στηρίξουμε την ομάδα.

Την Κυριακή το απόγευμα υπάρχει ο πρώτος μεγάλος «σκόπελος» σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Το ματς με τον ΟΦΗ είναι πολύ επικίνδυνο. Η νίκη για να μπορέσεις να προχωρήσεις με ηρεμία είναι μονόδρομος. Φανταστείτε απλά τι θα συμβεί αν παίξεις καλά, χάσεις ένα τσουβάλι ευκαιρίες και δεν καταφέρεις να βρεις το γκολ της νίκης και πόσο πιο ήρεμα θα είναι για όλους τα πράγματα, αν απλά κερδίσεις έστω και χωρίς να βγάλεις μάτια.


Αυτή η ομάδα χρειάζεται αποτελέσματα για να πάρει μπροστά. Το έχω ξαναγράψει και άλλες φορές. Καλό ποδόσφαιρο θα δούμε, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα. Τώρα αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Για τον παίκτη, για τον προπονητή, για την ομάδα. Ότι περισσότερο μαζεύεις από έδρες όπως του ΟΦΗ και ότι χάνουν -αν χάσουν οι άλλοι όπως συνέβη στην πρεμιέρα- είναι κέρδος. Διότι νομοτελειακά αργά ή γρήγορα και η στραβή θα έρθει και το ανάποδο αποτέλεσμα.

Το θέμα είναι να έχεις καταφέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή να «χτίσεις» το τείχος που πρέπει για να προφυλαχθεί η ομάδα. Διότι αυτή τη στιγμή η ισορροπία είναι λεπτή και εύθραυστη. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να πάρει το διπλό στο Ηράκλειο την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ θα έχει για πλάκα μία 20άρα. Και μετά βλέπουμε πως θα παιχθεί το έργο.

Ο κόσμος δείχνει έμπρακτα τι πιστεύει

Σήμερα η ΠΑΕ ανακοίνωσε την έξτρα παράταση μίας εβδομάδας στη διάθεση των διαρκείας. Έχουμε φτάσει τις 15.000 (σε εποχή κρίσης μάλιστα) και ο κόσμος συνεχίζει ακάθεκτος για να φτάσει τη διάθεση σε επίπεδα αριθμών που βλέπαμε στις αρχές της δεκαετίας.

Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζει πως κάτι γίνεται. Πως «διψάει» για να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια και κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει την προτεραιότητα της θέσης. Σήμερα πήγα μία ακόμα βόλτα από το γήπεδο. Έχουν ολοκληρωθεί τέσσερις θύρες με καθίσματα και γέμισε το πάνω μέρος στο πέταλο προς το Άλσος με βάσεις για να βιδωθούν τα επόμενα. Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό θα χρειαστούν 15-20 μέρες για να ντύσουν όλο το πάνω διάζωμα και η «Αγιά-Σοφιά» να κιτρινίσει.


Την ίδια ώρα στα Σπάτα ξεκίνησε η τοποθέτηση των πυλώνων στο νέο γήπεδο, είναι έτοιμα τα καρεκλάκια προς τοποθέτηση, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πλακιδίων και σύντομα θα μπούνε ντουλάπες και ερμάρια. Αλλά εντάξει τώρα. Γιατί να μιλάμε για αυτά; Τι είναι; Χωράφια, χώματα που πάνε πέρα δώθε, τσιμέντα, μπετά που δεν παίζουν μπάλα, λεπτομέρειες. Μήπως κοστίζουν και τίποτα; Έλα μωρέ τώρα, να είχαμε να λέγαμε…

Απλά σκεφτείτε και κάντε μόνοι σας τη σύγκριση. Από τη μία υπάρχει μία ΑΕΚ που ξεκίνησε από το μηδέν σε όλα. Έμψυχο υλικό, εγκαταστάσεις, υποδομές κλπ. Και βρίσκεται λίγο πριν την απογείωση. Αγωνιστική και όχι μόνο. Από την άλλη υπάρχουν οι άλλοι που βρήκαν γήπεδα και εγκαταστάσεις, έχουν προχωρήσει σε μηδέν βελτιώσεις ή ουσιαστικές επενδύσεις, την ώρα μάλιστα που είχαν εξασφαλισμένα έσοδα, έπαιρναν κρατικές δουλειές και είχαν καθημερινά τη βοήθεια κράτους και δημοτικών αρχών σε ότι ζήτησαν. Και τώρα «μαζεύονται» και ζορίζονται. Ποιος πιστεύετε ότι θα βγει κερδισμένος στο τέλος της ημέρας; Για δείτε μια φορά το δάσος και όχι το δέντρο…

ΥΓ: Στο προηγούμενο blog έγινε ένας μικρός χαμός. Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα ότι θα συμβεί. Γιατί; Γιατί έγραψα το αυτονόητο. Ότι όπως λέγαμε και γράφαμε για τις ευθύνες του Μελισσανίδη (και δεν χρειάζεται καν να αναδημοσιεύσω τι έγραφα μετά την πεντάρα ή τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, υπάρχουν στο site, αλλά και στη «Live Sport» και στο ΔΙΚΕΦΑΛΟ), ή όπως είχατε την «απαίτηση» να γράψουμε ότι φταίει ο Μελισσανίδης για τα όσα στραβά, έτσι πρέπει να γράφουμε τα θετικά όταν κάνει αυτά που πρέπει.


Βέβαια άρχισαν οι γνωστοί τα γνωστά. Απίστευτα τυπάκια έγραφαν ότι τους κατέβει πίσω από την ανωνυμία. Μπήκε και σχολίασε ο «βραχύσωμος Γεωργιανός», ο «…», ο «ste», ο «Donald Duck», ο «Ζουνίνιο Περναμπουκάνο», ο «moutsos», ο «Endless Loop», ο «77 st», η «Ποντικομαμή», ο «Banned cat», ο «που πας ρε Καραμήτρο» και ο «φανατικός κουτοχορτοφάγος». Μη γελάτε αυτά ήταν τα προφίλ που μπήκαν και σχολίασαν. Και θέλετε μετά να σας πάρουν, ή να σας πάρω εγώ συγκεκριμένα, στα σοβαρά.

Παιδιά για να ξεμπερδεύουμε και για να μη χαλάμε τις ζαχαρένιες μας (η δική μου πάντως δε χαλάει με τίποτα). Υποδείξεις για το τι θα γράψω και πότε θα το γράψω δεν δέχομαι από κανένα. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν από εσάς. Αν σας χαλάνε αυτά που γράφω ξυδάκι. Διαβάστε όποιον γουστάρετε και σας καλύπτει. Δημοκρατία έχουμε. Αποθεώστε όποιον θέλετε. Όποιον για εσάς τα λέει καλά. Δικαίωμά σας είναι. Δε σας επιβάλλει κανένας να διαβάστε κάτι που σας χαλάει. Είναι όπως οι τηλεοπτικές εκπομπές. Δε σου αρέσει αυτό που βλέπεις; Άλλαξε κανάλι.

Τη γνώμη μου και το γραπτό μου δε θα την καθοδηγήσει ποτέ κανένας. Και δε θα απαντήσω σοβαρά ποτέ, μα ποτέ όμως, σε «τζουτζούκους», «μπουμπούκους» και σε τύπους που μπαίνουν και σχολιάζουν με γυναικεία προφίλ, είτε εδώ είτε στα social. Έχω πολύ πιο σοβαρά πράγματα να κάνω. Όπως το να παίξω candy crash…

Την αγάπη μου και με τη νίκη στο Ηράκλειο!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X