Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι είναι η ειδική μάσκα που φοράει μετά την επίθεση με βιτριόλι

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Τι είναι η ειδική μάσκα που φοράει μετά την επίθεση με βιτριόλι

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι φορούσε ειδική μάσκα, η οποία τράβηξε την προσοχή του κόσμου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με μια ειδική, λευκή, πλαστική μάσκα εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου, που δέχτηκε τη φρικιαστική επίθεση με το βιτριόλι.

Η μάσκα αυτή σαφώς προκάλεσε περιέργεια για το πώς ακριβώς βοηθάει την άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με ειδικούς από το Κέντρο Εγκαυμάτων Ενηλίκων & Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Regions Hospital, στην Μινεσότα, η μάσκα αυτή χρησιμοποιείται στους ασθενείς με εγκαύματα, όταν το δέρμα τους αρχίζει να επουλώνεται.

Η επούλωση του δέρματος οδηγεί στη δημιουργία ουλών, οι οποίες αποτελούνται από ανελαστικό ιστό (ουλώδης ιστός). Αν οι ουλές αφεθούν να αναπτυχθούν ανεξέλεγκτα, θα παραμορφώσουν το δέρμα και θα το κάνουν άκαμπτο. Η μάσκα τις εμποδίζει, καθώς πιέζει το δέρμα και το διατηρεί ελαστικό και επίπεδο κατά τη φάση ανάπτυξης των ουλών. Έτσι, μειώνει το σχηματισμό τους στο ελάχιστο δυνατό.

Προκειμένου, όμως να είναι αποτελεσματική, η μάσκα πρέπει να ασκεί ισχυρή πίεση στα κατάλληλα σημεία. Επιπλέον, ο ασθενής πρέπει να τη φορά όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι περισσότεροι ασθενείς την φορούν καθημερινά επί ώρες (φτάνουν τις 18-20) και επί 8 μήνες έως 2 χρόνια.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X