Στα άσχημα φταίει μόνο ο Μελισσανίδης, στα καλά κάνει το αυτονόητο

Στα άσχημα φταίει μόνο ο Μελισσανίδης, στα καλά κάνει το αυτονόητο
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει την «κιτρινόμαυρη» επικαιρότητα και τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι ένα σωματείο που καλώς ή κακώς είναι προσωποκεντρικό. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης τους επισκιάζει όλους. Ζώντας καθημερινά το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, αυτό που συμβαίνει είναι πραγματικά αδιανόητο.

Αν τολμήσεις να γράψεις υπέρ του «Τίγρη» είσαι στο payroll για ένα σουβλάκι. Αν γράφεις από το πρωί μέχρι το βράδυ εναντίον του είσαι «ήρωας», «δε μασάς» και… «μόνο εσύ τα λες».

Μέση οδός δεν υπάρχει για κανέναν και οι χαρακτηρισμοί πάνε και έρχονται σα ποικιλία σε καλοκαιρινή ταβέρνα. Ακόμα και «συνάδελφοι» χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς για άλλους προκειμένου να κερδίσουν likes στα social media. Όμως αυτά δεν ενδιαφέρουν και καλύτερα είναι να μιλήσουμε με γεγονότα.

Το 2018 μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος έγιναν τραγικά λάθη και η ΑΕΚ τα πλήρωσε ακριβά. Υπήρξε λάθος εκτίμηση των δυνατοτήτων της ομάδας και αυτό αποτυπώθηκε στον καθρέφτη του αγωνιστικού χώρου. Κύριος υπεύθυνος ήταν ο Μελισσανίδης. Όλοι οι άλλοι βγήκαν «λάδι».


Το 2019 υπήρξε το έγκλημα Καρντόσο. Τον Πορτογάλο δεν τον έφερε ο Μελισσανίδης, αλλά όλο το ανάθεμα το λούστηκε αυτός, διότι είναι το Α και το Ω σε αυτό το club. Πέρσι στη μετά covid εποχή, όλοι έλεγαν να μείνει ο Καρέρα, έμεινε και αυτή η σχέση «χάλασε» στο δρόμο. Ποιος τα άκουσε; Πάλι ο Μελισσανίδης.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο Μελισσανίδης ήταν αυτός που ανέλαβε στο τέλος της ημέρας την ευθύνη. Όταν όμως η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα δεν βγήκε να πει «δοξάστε με». Ούτε έτρεξε σαν τον Βαγγέλη και τον Ιβάν στο γήπεδο να σηκώσει πρώτος την κούπα. Αυτή είναι η διαφορά του.

Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι φέτος ο «Τίγρης» έκανε το αυτονόητο. Γιατί; Γιατί έκανε 14 μεταγραφές. Γιατί έδωσε λεφτά. Μια στιγμή ρε παιδιά. Πέρσι δεν έκανε; 13 μεταγραφές έκανε και πέρσι. Πρόπερσι; 12 ήταν ο αριθμός. Μήπως δεν έδωσε λεφτά; Έδωσε. Ποια ήταν η λοιπόν διαφορά;

Φέτος να δεχθώ ότι έδωσε περισσότερα. Όμως φέτος δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το γήπεδο, για το προπονητικό, για τα γραφεία. Είναι όλα δρομολογημένα. Γιατί κάποιοι που μασάνε αμάσητη την προπαγάνδα ότι το γήπεδο το έφτιαξε με χρήματα άλλων και του Κράτους, γράφουν πολύ απλά ότι τους κατέβει. Όταν τους μιλάς για μπάτζετ σου λένε πόσα δίνει στους ποδοσφαιριστές και εκεί βάζουν τελεία. Όταν όμως θα πατήσουν το πόδι τους στην «Αγιά-Σοφιά» και μείνουν με ανοιχτό το στόμα, όταν θα πάνε στα Σπάτα και θα πάθουν ζημιά, ίσως καταλάβουν.


Τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότερες μεταγραφές δεν βγήκαν. Η ομάδα απέτυχε αγωνιστικά. Και αυτό γιγάντωσε το πρόβλημα της εσωστρέφειας και της γκρίνιας. Ήρθαν και τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, αποτελέσματα που δε φανταζόμασταν ούτε στους εφιάλτες μας και όλα πήγαν κατά διαόλου από νωρίς.

Ακόμα και φέτος μετά τον αποκλεισμό από τη Βελέζ, τα πράγματα ήταν ακραία. Και αίφνης όλα άλλαξαν με έξι εφτά μεταγραφές και μία νίκη επί του Ιωνικού. Τίποτα όμως δεν έχει κριθεί. Είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Ο Μελισσανίδης που πάντα έφταιγε στα άσχημα, τώρα για όλους τους ξερόλες του πληκτρολογίου τώρα κάνει τα αυτονόητα. Αυτά που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και τρία χρόνια. Έτσι λένε και έτσι γράφουν. Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Μελισσανίδης είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο και το τήρησε πιστά. Όταν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο η ομάδα το έκανε και την προστάτεψε από τους νταβατζήδες που πήγαν να της το κλέψουν.

Πριν από μερικά χρόνια τα «πλάνα» άλλαξαν σε ένα καλοκαίρι. Πρωταθλήματα χάθηκαν επειδή η ομάδα ήταν απροστάτευτη. Έχασε Κύπελλα ο Μελισσανίδης από τη διαιτησία; Φυσικά! Το ένα μάλιστα στο Βόλο προκλητικά. Μόνο που αυτό που υποσχέθηκε και τότε έγινε πράξη. Θέλετε να μιλήσουμε για το πόσοι πήγαν να σφυρίξουν στα τρένα; Τι έγινε στην ΕΠΟ;


Φέτος υπήρχε η δυνατότητα να πέσουν περισσότερα χρήματα. Και έπεσαν. Η ΑΕΚ γιγαντώνεται με συμφωνίες που δε φανταζόταν ποτέ στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιo και ενόψει «Αγιά-Σοφιάς» θα έχει έσοδα αδιανόητα για ελληνική ομάδα (χωρίς αυτά που θα έχει κάποια που θα παίζει στο Champions League). Από την ονοματοδοσία του γηπέδου και από άλλες «πηγές» που θα μάθετε σύντομα.

Η ΑΕΚ θα είναι οικονομικά ανεξάρτητη και υγιής. Θα απολαμβάνει την επόμενη μέρα και θα ανυπομονεί για αυτή. Ο Μελισσανίδης δεν κάνει το αυτονόητο. Κάνει αυτό που πρέπει για να ξανακάνει την ομάδα μεγάλη! Έκανε λάθη, ίσως κάνει και άλλα στο μέλλον, αλλά ο στόχος δεν πρόκειται να αλλάξει. Και ότι βάζει ως στόχο το πετυχαίνει.

ΥΓ: Και αφού τα είπαμε όλα αυτά, ας πάμε να κερδίσουμε την Κυριακή στην Κρήτη γιατί είναι ένα πολύ κομβικό ματς και το τρίποντο είναι υπεραπαραίτητο για να μην γυρίσουμε και πάλι στα ίδια.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X