Χαμός στο Τwitter με Μπογδάνο και το δημοσίευμα με λίστα ονομάτων από νήπια μεταναστών (ΦΩΤΟ)

Μεγαλοπρεπές άδειασμα Μπογδάνου στη Μενδώνη για τη μη παραίτηση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σάλο έχει προκαλέσει στο Τwitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα που αναφέρεται σε μικρούς μαθητές νηπιαγωγείου της Αθήνας, που είναι μετανάστες.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας MeaCulpa.gr αναφέρεται σε «σοκαριστικό κατάλογο» μαθητών. Σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου, η ιστοσελίδα είχε αρχικά δημοσιεύσει τη λίστα, αποκαλύπτοντας τα ονόματα των νηπίων, αλλά μετά από τις έντονες αντιδράσεις την αποδημοσίευσε.

Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι «μεταξύ των 20 μαθητών, δύο μόνο έχουν ελληνικά ονόματα» και ότι «με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αυτή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, βουλευτές και πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθήνας παραμένουν εξαφανισμένοι από την πόλη και μακριά από τα πραγματικά της προβληματα».

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν screenshot από την ιστοσελίδα, με καλυμμένα τα ονόματα των παιδιών και της δασκάλας τους. Χρήστες υποστηρίζουν ότι τα ονόματα των ανήλικων παιδιών αναρτήθηκαν κανονικά.

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου, που χαρακτήρισε ναζιστική τη νοοτροπία της ιστοσελίδας.

Στην ανάρτησή του στο Τwitter απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος υποστήριξε ότι τα ονόματα των παιδιών δεν δημοσιεύθηκαν από το Mea Culpa και απείλησε με μηνύσεις.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανήκε στον κ. Μπογδάνο έως και τον Νοέμβριο του 2019 και στη συνέχεια φέρεται να ανήκει στη σύζυγό του.

Το θέμα σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook και ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Όταν είσαι ακροδεξιός σε σοκάρει παιδιά μεταναστών να πηγαίνουν στο σχολείο. Δεν σε σοκάρει ότι εν μέσω πανδημίας λειτουργούν τάξεις με 25 παιδιά.

Για τους ακροδεξιούς είναι πρόβλημα ένα παιδί μεταναστών να βρίσκεται σε σχολική αίθουσα. Δεν θα ήταν πρόβλημα να είναι σε κάποιο εργασιακό κάτεργο.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να δημοσιοποιήσουν ονόματα μικρών μαθητών και μαθητριών. Με καθυστέρηση κατάλαβαν τι έκαναν και “κατέβασαν” τη λίστα. Θα λογοδοτήσουν όμως για αυτή την κίνηση.

Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά και έτσι θα μείνουν. Ούτε βήμα πίσω. Κάθε παιδί που μαθαίνει να σκέφτεται και να ονειρεύεται μέσα από την ελληνική γλώσσα αποτελεί πλούτο για την συλλογικής μας ταυτότητα. Θα υπερασπιστούμε αυτή την ταυτότητα, θα υπερασπιστούμε τον δημοκρατικό και ανοιχτό χαρακτήρα της κοινωνίας μας.

Υ.Γ. Το γεγονός ότι το άρθρο αναφέρεται με κολακευτικά λόγια σε συγκεκριμένο βουλευτή της ΝΔ δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Οι ακροδεξιές συγγένειες δεν κρύβονται».

Πηγή: thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X