Ολος ο οργανισμός ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής

Ολος ο οργανισμός ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ τίμησε την Μικρασιατική Καταστροφή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ολόκληρος ο Οργανισμός της ΑΕΚ, ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτεχνική και Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ με ανακοινώσεις τους τίμησαν και φέτος την 14 Σεπτεμβρίου Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Η ΑΕΚ με τις πρωτοβουλίες και τις ευαισθησίες της τα τελευταία χρόνια, δείχνει τον δρόμο και σε άλλες ομάδες με προσφυγική καταγωγή να αγαπήσουν και να αναδείξουν την ιστορία τους και να τιμήσουν τις προγονικές εστίες στα εκατομμύρια των φιλάθλων, με στόχο να μην ξεχαστεί από τις νεότερες γενιές η ξεχωριστή καταγωγή μας.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ μάλιστα στον πρώτο εντός έδρας του πρωταθλήματος απέναντι στην επίσης ομάδα με προσφυγικές ρίζες τον Ιωνικό κράτησε ενός λεπτού σιγή και έγραψε…

Μία από τις πιο ματωμένες σελίδες της ελληνικής ιστορίας…
Μία τεράστια εθνική καταστροφή…
Γεννηθήκαμε μέσα από τον ξεριζωμό του ελληνισμού της Ανατολής και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!
Θα τιμάμε αιώνια τη μνήμη των προγόνων και ιδρυτών μας!
Θα μιλάμε πάντα για τα χώματα της ένδοξης αφετηρίας μας!

Ολος ο οργανισμός ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής

Η ΚΑΕ ΑΕΚ για τη 14 Σεπτεμβρίου αναφέρει:

99 χρόνια και ακόμη η μνήμη ανθίσταται στη λήθη. Καθήκον μας να μη ξεχνάμε τον αιματοβαμμένο διωγμό των προγόνων μας από την Ιωνική γη. Εμείς, που γεννηθήκαμε μέσα από τις στάχτες της μεγαλύτερης εθνικής καταστροφής έχουμε ιερή υποχρέωση να θυμίζουμε αυτονόητα την τραγωδία στη Μικρά Ασία.
«Η γενεά η δική μας, η γενεά που έζησε τη χαρά του λευτερωμού της Σμύρνης, αλλά και τον ανείπωτο πόνο της καταστροφής και του χαμού της, δεν μπορεί και ούτε πρέπει να ξεχάση. Να σφίξη την καρδιά, να δαγκώση τα χείλη, να πειθαρχήση; Ναι. Αλλά μόνον αυτά. Να ξεχάση; Ποτέ. Πώς θα μπορούσε πρώτον να ξεχάση; Και πώς δεύτερον δεν θα πρόδιδε τον πόνο της- δηλαδή ό,τι την ανυψώνει περισσότερο – αν, έστω τα κατάφερνε να λησμονήση; Να ξεχάσωμε; Εμείς δεν μπορούμε να ξεχάσωμε. Λοιπόν θα θυμόσαστε! Θα θυμόσατε πάντα!» (Αθηναϊκά Νέα, 1932).

Ολος ο οργανισμός ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής

Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ

Η ΑΕΚ τιμά πάντα τη μνήμη των προγόνων μας και με αφορμή τη 14η Σεπτεμβρίου η Ερασιτεχνική γράφει στο μήνυμά της:

«Γεννηθήκαμε μέσα από τις στάχτες της μεγαλύτερης εθνικής καταστροφής.

Δεν ξεχνάμε τον πόνο των ανθρώπων, που ξεριζώθηκαν βίαια από τα Ιερά Χώματα των προγόνων μας…

Δεν ξεχνάμε ότι ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμενη…

Δεν ξεχνάμε την ιστορία μας…

14 Σεπτεμβρίου. Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».

Ολος ο οργανισμός ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής

Η Λέσχη ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ

14η Σεπτεμβρίου, Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, όπως καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1998.

Ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού για τους Έλληνες που βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν και εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, βιώνοντας το αποκορύφωμα της συστηματικής εξόντωσης του ελληνικού στοιχείου από τα χώματα της Μικράς Ασίας.

Με βάση επίσημα στοιχεία οι Έλληνες στον μικρασιατικό χώρο, τη Δυτική Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Καππαδοκία, ξεπερνούσαν τα δυόμισι εκατομμύρια πριν από την έναρξη του Α´ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ οι απώλειες της μεγάλης Καταστροφής του ´22 υπολογίζεται πως πλησίασαν το ένα εκατομμύριο ανθρώπινες ψυχές.

Θυμούμαστε και τιμούμε τους προγόνους μας που χάθηκαν, αλλά και τους πατέρες μας που επέζησαν και βρήκαν τη δύναμη να δημιουργήσουν ξανά!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X